Η πανδημία του νέου Κυπριακού ΟΧΙ

Print Friendly, PDF & Email

14/03/2021 | 06:17

“Σοβαρές ιδέες υπάρχουν. Σοβαρές εξουσίες όχι.

 Οι σοβαρές ιδέες υπάρχουν, για να άρχουν, ενώ οι σοβαρές εξουσίες άρχουν, ώστε να υπάρχουν.

Η εξαίρεση στον κανόνα; Η ιστορία του Τάσσου.”

    X. K. 

 

Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια Ελληνική λέξη, όπως π. χ. η “πανδημία”, και επέκεινα η εξ αυτής προερχόμενη διεθνής νεολατινική “pandemia”, αδικείται ως προς την χρήση. Αφού απουσιάζει η κυριολεξία,  μέσα από το λεγόμενο ενδογενές δάνειο. 

Αυτή λοιπόν η “πανδημία”, αν και σύνθετη λέξη, από το “παν” και το “Δήμος”, που σημαίνει την παλλαϊκή έκφραση, εν τούτοις έφθασε να χρησιμοποιείται μόνο στην ιατρική, όπου συνοδεύει τον covid19. Αυτό διότι η συγγενής της λέξη “επιδημία” που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και ευρύτερα σε ηπείρους, καθώς και στον πλανήτη ολόκληρο, όπως π. χ. η γρίπη, είναι αυτή που δημιούργησε την “πανδημία”. 

Για δύο λόγους λοιπόν είπα να συναρτήσω την ίδια αυτή λέξη, με το νέο Κυπριακό ΟΧΙ. Πρώτον διότι γεμίζει το στόμα και την ψυχή του χρήστη, περισσότερο από κάθε άλλη. Και δεύτερον, γιατί η ευρύτατη ιατρική εφαρμογή, την έκανε να αποκτήσει μεγάλη ισχύ, διασπείροντας εκφοβισμό στους ανθρώπους.    

Τέτοιος εκφοβισμός σε εχθρούς, αλλά και “φίλους”, αναμένεται διαμέσου της διεθνούς αυτής λέξης, να διαχυθεί από την Κυπριακή ετυμηγορία. Να συνετίσει αμφότερους ώστε να πάψουν να απεργάζονται καταστροφικά σχέδια, οι μεν για την Κύπρο, οι δε να τα ανέχονται, όταν δεν τα σιγοντάρουν.

Στις 26 Φεβρουαρίου, την ημέρα εορτής της Αγίας Φωτεινής, ήταν να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των χωρών μελών της Ε. Ε. με θέμα την ασφάλεια και την άμυνα για την Ανατολική Μεσόγειο. Μια διάσκεψη προπομπός για την πολυμερή ως προς την ίδια θάλασσα, που διακονεί ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισπανοποιημένος Καταλανός, κύριος Ζοζέπ Μπορέλ.

Όντως η τηλεδιάσκεψη έγινε, αλλά  δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο αυτό θέμα. Για το οποίο  χρειάζεται να υπενθυμισθεί ότι την Τουρκική αυτή ιδέα αποδέχτηκε καταρχήν η Ε. Ε. και κατόπιν με τη σειρά του, δίκην ακολούθου, ο Πολιτικός Ελληνισμός. Όταν αντί για την Αγία Φωτεινή υπήρξε η ημέρα της Αγίας Σκοτεινής. 

Επειδή όμως τόσο η Πολυμερής Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, όσο η προγραμματισμένη για τις 27 έως 29 Απριλίου άτυπη Πενταμερής για την Κύπρο, που ανακοινώθηκε από τη Γ. Γ. του ΟΗΕ, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, χρειάζεται να ειπωθούν τα παρακάτω: 

Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τον πολιτικό Ελληνισμό να ζητήσει να μπει τέλος στη διεθνή αυτή υποκρισία για την Κύπρο.

Και ότι τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να τρέφονται με αυταπάτες, αλλά να συνειδητοποιήσουν εκ των προτέρων τα της διεθνούς και Ευρωπαϊκής πολιτικής γαστρονομίας, όπως και την εκδούλευση του διεθνούς παράγοντα, προς όφελος της Τουρκίας, για το λύσιμο του Κυπριακού. Στην ουσία για το δέσιμο της Μεγαλονήσου στο Τουρκικό άρμα και επέκεινα στην προετοιμασία έξωσης του Ελληνισμού από την ιδιαίτερη πατρίδα και κοιτίδα του. 

Μόνο που ο θεός επειδή συνεχίζει να αγαπάει τον εισβολέα και τον κλέφτη αλλά επίσης και τον νοικοκύρη, και επειδή επί χιλιάδες χρόνια ο νοικοκύρης αυτός είναι ο Ελληνισμός της Ανατολικής Μεσογείου, δεν πρόκειται να ευοδωθούν οι πλιατσικολόγοι της ιστορικής θάλασσας. 

Η από δεκαετιών σχεδιαζόμενη έξωση του Κυπριακού Ελληνισμού δεν θα επιτευχθεί. Και αυτό θα οφείλεται στους ίδιους, τους αδελφούς μας Κυπρίους, αφού η απάντηση στο “σχέδιο” Gutteres, που έρχεται, είναι: Η πανδημία του νέου Κυπριακού ΟΧΙ.

__________

Σημείωση

Χρήστος Κηπουρός, Δημοψήφισμα για την Κύπρο, σε αρχείο PDF, Θράκη 2004,

{1}, Κυπριακό: «Το 76% όχι στο σχέδιο Ανάν και το 96% στο «σχέδιο» Γκουτέρες που έρχεται», militaire.gr, 

ΠΗΓΗ:https://www.militaire.gr/i-pandimia-toy-neoy-kypriakoy-ochi/