Δεν ντρέπεται, άραγε, ο Κυβ. Εκπρόσωπος;

Print Friendly, PDF & Email

του Λάζαρου Μαύρου
8 Δεκ 2016

Α Κ Ο Υ Γ Α Μ Ε χθες τις περί Ελλάδος δηλώσεις του «ορθολογικά» και «με απόλυτη σοβαρότητα» συμπαθούς Κυβερνητικού Εκπροσώπου και στενότερου συνοδού του Ε/κ ηγέτη κ. Αναστασιάδη στις «διακοινοτικές» – ενταύθα κι εν Μον Πελεράν παρόντος – κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και αναρωτιόμαστε:

– ΠΟΣΟ, άραγε, θα πρέπει να ντρέπεται ο ίδιος, προσωπικά, για τον ρόλο που ανέλαβε να… διεκπεραιώνει και:

– ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ που εν γνώσει του, σκοπίμως, εκ προμελέτης και διατεταγμένα απευθύνει συνειδητά προς τον λαό:

Δ Η Λ Ω Σ Ε, χθες, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Ν. Χριστοδουλίδης, με… κατηγορηματικό, μάλιστα, τρόπο, όπως μετέδιδαν τα κρατικά και τ’ άλλα Μέσα Συλλογικής Ενημέρωσης, ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ Λευκωσίας και Αθηνών» (δηλαδή, μεταξύ Αναστασιάδη και Κοτζιά). Και εκτόξευσε – πάλι κατηγορηματικά – την κατηγορία ότι: «Όσοι προβαίνουν σε τέτοιους ισχυρισμούς, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στον τόπο»!!!

Α Λ Λ Α, ΕΙΝΑΙ το Προεδρικό του κ. Αναστασιάδη, οι στενοί συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη ΚΑΙ οι εκ του Προεδρικού – όπου κατοικοεδρεύει κι ο ίδιος ο κ. Ν. Χριστοδουλίδης – οι οποίοι καθορίζουν και τη «γραμμή» των εφημερίδων του Προεδρικού, «Πολίτης» και «Αλήθεια», οι οποίες εξαπέλυσαν, με τα κατά ριπάς δημοσιεύματά τους, από την Τετάρτη 23η Νοεμβρίου κι έκτοτε κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκου Κοτζιά.
Χαρακτηρίζοντάς τον ως πρωταίτιο του «ναυαγίου» στο 2ο Μον Πελεράν. Φτάνοντας ώς την κατάντια (όπως ανέδειξε χθες το «Ειρήσθω») να ελπίζουν και να προσεύχονται οι αναστασιαδικοί ότι ο Ερντογάν θα επιτύχει να στριμώξει σε τέτοιο βαθμό τον Τσίπρα, ώστε να εξουδετερώσει τη «γραμμή Κοτζιά»…

Α Π Ε Υ Θ Ε Ι Α Σ ενορχηστρωμένη από το Προεδρικό του κ. Αναστασιάδη και καθοδηγούμενη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από τους δικούς του «Ειδικούς Συνεργάτες» και λοιπούς δημοσιογράφους του, υπήρξε, αμιγώς (κι από κανένα άλλο), η επιχείρηση της «διάστασης μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας». Για τη οποία, μετά το… μπαϊράμι, βγήκε χθες ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης για να ειπεί ότι «προσφέρουν χείριστη υπηρεσία».

Ε Π Ι ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΙΣ μέρες, από 23η Νοεμβρίου έως 7η Δεκεμβρίου, που οι εφημερίδες του Προεδρικού μυδραλιοβολούν την Αθήνα για την επιμονή της (α) στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ και όχι στη… αναστασιαδική «βελτίωση» των «Εγγυήσεων» και (β) στην ΑΜΕΣΗ και όχι στη… μεταβατική, σε… κάποιο χρόνο, αποχώρηση του Τουρκικού Στρατού από την Κύπρο, γιατί άραγε δεν… ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης να εκδώσει μια γραπτή ανακοίνωση ότι ΑΥΤΟΙ, ονομαστικά, οι αναστασιαδικοί (και ουδείς άλλος) «προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στον τόπο»; Γιατί στη διακαναλιακή του συνέντευξη, 23.11.2016, που «ήταν βραστό το σίδερο», ο προϊστάμενος του κ. Ν. Χριστοδουλίδη, ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης, αρνήθηκε να «διασώσει» ονομαστικά τον κ. Κοτζιά, από τα ονομαστικά πυρά των προεδρικών του εφημερίδων και των δημοσιογράφων του και των «Ειδικών Συνεργατών» του;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ποιοι από τους άλλους δύο μετέχοντες με τον Αναστασιάδη, σήμερα στην 3μερή Ισραήλ – Ελλάδος – Κύπρου, στην Ιερουσαλήμ, είναι, άραγε, εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι πλέον να σχεδιάσουν πώς θα χειριστούν την πιθανότητα ότι, μέχρι την… επόμενη συνάντησή τους, στην θέση της νυν Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχουν την ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ από την Τουρκία «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία», της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, εάν το επιτρέψει τότε η Άγκυρα να έχουν άλλη συνάντηση;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/386373/den-ntrepetai-arage-o-kyv-ekprosopos#sthash.SnZPy2uM.dpuf

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.