Το πλυντήριο εγκεφάλων δουλεύει ακόμα

9/12/2021

γράφει ο  Άριστος Μιχαηλίδης   

Πράγματι, η βλακεία είναι ανίκητη. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει άφθονη και πλέον δεν τα βγάζεις πέρα μαζί της. Κι όταν είσαι αναγκασμένος να παρακολουθείς κάθε μέρα τα συμβάντα λόγω επαγγέλματος, σχεδόν κάθε μέρα σε πιάνει απελπισία. Τι να κάθεσαι να σχολιάζεις και να προσπαθείς και να αγωνιάς! Αφού, όλοι ξέρουν καλύτερα από σένα τι συμβαίνει, έχουν τις απαντήσεις και τις λύσεις, γιατί να ανακατεύεσαι κι εσύ στα πόδια τους;

Να, έγραφε χτες η στήλη για το «ελευθερία ή θάνατος» που πήγαν κάποιοι και το έγραψαν σε ένα δημοτικό σχολείο. Και λέγαμε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να γραφτεί και σε κανένα βενζινάδικο στα κατεχόμενα για να αντιδράσουμε στο φιρμάνι του κατοχικού καθεστώτος που συστήνει στους πρατηριούχους να μην πουλούν βενζίνη στους Ελληνοκύπριους. Ήταν φανερό ότι θέλαμε να δείξουμε τον παραλογισμό που κάνει κάποιους να χρησιμοποιούν ένα εθνικό εμβληματικό σύνθημα, που πέρασε στη συνείδηση των Ελλήνων με μια συγκεκριμένη έννοια, της απελευθέρωσης από την κατοχή, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Και μάλιστα να το γράφουν σε τζαμαρίες δημοτικού σχολείου, λες και ο εχθρός είναι ανάμεσα στα μικρά παιδιά μας.

Μας έβριζαν διάφοροι, αλλά ένας ήταν ο πιο κραυγαλέος βλαξ. Και αγράμματος και ασυνάρτητος. Κυρίως, όμως, εκτός τόπου και χρόνου. Εκφράζει, ωστόσο, μια μεγάλη μερίδα ηλιθίων (του γνωστού λόχου του Ουμπέρτο Έκο) που νομίζουν ότι επειδή οι Τουρκοκύπριοι είναι καλοί άνθρωποι («έχει κ ορισμένους που εν εχουν την ανθρωπιά τους κάποιοι που εμάς», έγραφε), όποιος αντιδράσει στην κατοχή ή στις εναντίον μας επιθέσεις του Τατάρ, του Τσαβούσογλου ή του Ερντογάν, το κάνει επειδή θέλει να καταργήσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ποια δικαιώματα, δεν είναι αρκούντως καθαρό. Το ίδιο κι όποιος σχολιάζει τις ουρές αυτοκινήτων που πάνε στα κατεχόμενα για βενζίνη. «Οι κυβερνήσεις μας ε διαλυσαν μας εκαταστρεψαν μας κ ε να μου καμεις εσύ τον ήρωα ρε», μου έγραφε με δική του σύνταξη και ορθογραφία, αλλά δεν το έλεγε μπροστά μου να του πω: ρεπάνια, να πάει πάσα κακό.

Λοιπόν, από τη στιγμή που είναι πολλοί στη νεοκυπριακή πολιτεία μας, που δεν αντιλαμβάνονται ακόμα ότι έχουμε κατοχή κι ότι οι συνθήκες που δημιουργεί η τουρκική ηγεσία είναι συνθήκες εξαφάνισης μας από την Κύπρο, δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια επιβίωσης. Και μάλιστα, αυτοί οι ίδιοι που παριστάνουν τους αγαπητικούς των Τουρκοκυπρίων, δεν αντιλαμβάνονται ούτε το ότι η εξαφάνιση αφορά και τους Τουρκοκύπριους. Ότι είναι με την Τουρκία που έχουμε να κάνουμε, με την ηγεσία της Άγκυρας, αλλά και με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, κι όχι με τους Τουρκοκύπριους, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ανθρωπιά περισσότερη από εμάς.

Εντάξει, δεν μπορούν να παρακολουθούν όλοι τι συμβαίνει, να ενημερώνονται, να ξέρουν, για παράδειγμα, ότι η τουρκική και η τουρκοκυπριακή ηγεσία υπέγραψαν μέχρι και συμφωνία μεταξύ τους για να ξαναγράψουν την ιστορία και να «αποδείξουν» ότι η Κύπρος, όλη η Κύπρος, ήταν και θα είναι πάντα ιδιοκτησία των Τούρκων και άρα, οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν θέση στο νησί. Ούτε να παρακολουθούν ότι εφαρμόζουν από χρόνια σχέδιο αλλοίωσης του πολιτισμού (και της ανθρωπιάς;) των Τουρκοκυπρίων ώστε να γίνουν μια κοινότητα της Ανατολίας, μουλάδες και καλά, και να κόψουν κάθε σχέση με την κυπριακή ταυτότητά τους.

Αλλά, που να πάρει, από πού ώς πού πιστεύουν ότι είναι ζήτημα δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων όταν ενισχύουν την οικονομία του κατοχικού καθεστώτος ή είναι ζήτημα δικαιωμάτων των ιδίων επειδή «οι κυβερνήσεις μας εδιαλύσαν μας, εκαταστρέψαν μας»; Από πόσα πλυντήρια πρέπει να περάσει το μυαλό ενός υπόδουλου για να υπερασπίζεται με τόσο φανατισμό αυτόν που τον υποδούλωσε και να νομίζει ότι υπερασπίζεται τους Τουρκοκύπριους και να λέει σε έναν συμπολίτη του, που διαφωνεί μόνο με τη γνώμη του, «κάμνεις μου τον ήρωα, ρε»; Μπορεί να ξεπλυθούν πλέον τέτοια μυαλά; Αδύνατο. Είναι τελειωμένα.

Ελευθερία ή θάνατος, ρε.

aristosm@phileleftheros.com

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1350336/to-plyntirio-eggefalon-doylevei-akoma