Περί… πραγματικοτήτων κ. Κασουλίδη

Print Friendly, PDF & Email

23/1/2022

γράφει η Φανούλα Αργυρού

Ακούσαμε τον κ. Ιωάννη Κασουλίδη, επανερχόμενο στο ΥΠΕΞ λόγω παραίτησης του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, να μας προτρέπει να «δεχτούμε την πραγματικότητα…». Με την ευκαιρία θυμίζουμε του πρώην και νυν ΥΠΕΞ πραγματικότητες, που δεν πρέπει να ξεχνά.

1) Πραγματικότητα. Το κατεχόμενό μας αεροδρόμιο της Τύμπου είναι παράνομο και με βούλα βρετανικών δικαστηρίων. Ο μόνος τρόπος να νομιμοποιηθεί και να υποσκελιστούν οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν δεμένη τη βρετανική κυβέρνηση να κάνει αλλιώς είτε το θέλει είτε όχι, είναι η αναγνώριση από εμάς τους ίδιους!..

2) Πραγματικότητα. Η πατρίδας μας βρίσκεται υπό δύο τουρκικές βάρβαρες εισβολές και κατοχή και μόνο η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ θα την γλιτώσει από την πλήρη τουρκοποίηση και όχι η ξεφτίλα υποχωρήσεων. Η βρετανο-τουρκική διαιρετική απαρτχάιντ Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία είναι η σπονδυλική στήλη των δύο κρατών. Επομένως, να μην κοροϊδεύεται ο λαός ότι τάχα η τουρκική πλευρά την εγκατέλειψε και… χαρήκαμε! Ενώ «αρνείστε να συζητήσετε αλλαγή στρατηγικής, να προτάξετε το Κυπριακό ως διεθνές πρόβλημα εισβολής, κατοχής, εθνοκάθαρσης, εποικισμού, δημογραφικής αλλοίωσης, με στόχο τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας» (Σ. Ιακωβίδης, 16.1.2022 «Οι διαπρύσιοι προαγωγοί της αγγλο-τουρκικής διζωνικής τερατουργίας συνεργούν στην τουρκοποίηση της Κύπρου…»).

3) Πραγματικότητα. Είπατε ότι απαρχής πιστεύατε πως «ο East Med πάντοτε αποτελούσε εργαλείο πρόκλησης προβλημάτων». Δεν σώζει η προσπάθεια Αναστασιάδη να σας καλύψει ότι τάχα ήταν προσωπική σας άποψη. Τώρα δηλώσατε ότι ως ΥΠΕΞ ακολουθείτε την πολιτική που χαράσσει ο Πρόεδρος. Να θεωρηθεί «πραγματικότητα» ότι η «προσωπική» σας άποψη (θυμηθήκαμε και τη «Μικρασιατική καταστροφή» που να πάρει η ευχή) πήγε στον κάλαθο και τον υποστηρίζετε;

Ο Στίβεν Λίλι, διαβάζουμε, εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη συνάντησή του με τον κ. Κασουλίδη.

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ 23/1/2022