Η άλωση της Κύπρου από Άγκυρα

Print Friendly, PDF & Email

11/9/2022

Γράφει ο   Μιχάλης Ιγνατίου   

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Φανταστείτε να είχε λυθεί το Κυπριακό στη βάση των σχεδιασμών του Κραν Μοντανά… Ή μέσω του φιλοτουρκικού σχεδίου του μακαρίτη του Κόφι Ανάν. Ένα σχέδιο που έφερε το όνομά του και ο ίδιος σίγουρα δεν είχε διαβάσει. 

Αν είχαν συμβεί τα παραπάνω, ο Ταγίπ Ερντογάν θα είχε αλώσει το νησί, θα είχε κλέψει τον ορυκτό πλούτο της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και θα είχε διαλύσει το αρραγές στρατιωτικό και πολιτικό μέτωπο της Ελλάδας με την Κύπρο, όπως και όλες τις περιφερειακές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες. Είναι τόσο απλά τα πράγματα… 

Βαδίζουμε πλέον προς το τέλος του 2022. Ο Ερντογάν θα «κλείσει» 20 χρόνια στην εξουσία. Ερωτώ ειδικά τους οπαδούς της «όποιας λύσης»: Ποιος πλέον έχει την παραμικρή αμφιβολία για τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν. Με την Κύπρο δεν ασχολείται διότι την έχει δεμένη χειροπόδαρα και εδώ και 3-4 χρόνια έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στα ελληνικά νησιά. Σας ζητώ να σκεφτείτε ξανά την «επόμενη μέρα», όπως την σχεδίασε ο Ερντογάν και ευτυχώς απετράπη από καθαρούς ανθρώπους όπως ο Νίκος Κοτζιάς, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και μερικοί άλλοι. Θα σκύψετε το κεφάλι από ντροπή.  

Σημειώνω ότι στενοί σύμβουλοι του κ. Αναστασιάδη, που και σήμερα τους ακούει, τον προέτρεπαν να δεχθεί το «αόρατο» πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που παρέδιδε το νησί στη σφαίρα επιρροής της χώρας του Αττίλα. 

Ο ισλαμιστής Ερντογάν δεν έκρυψε ποτέ τις διαθέσεις του. Δυστυχώς πολιτικοί και όχι μόνο στο νησί προσπαθούσαν να κρύψουν τους σχεδιασμούς του για πάρτη του. Ευτυχώς τα ντοκουμέντα και οι φωτογραφίες υπάρχουν και εμείς τα φυλάξαμε. Βαρύγδουποι τίτλοι για τον «Ερντογάν της λύσης» και δηλώσεις πολιτικών, που απαιτούν να τους εκλέξει ο λαός στο ανώτατο αξίωμα, τον αγάπησαν με …πάθος. Πίστευαν (και μερικοί πιστεύουν) τη δήθεν «καλή διάθεση» του Ερντογάν και όχι τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέχρι που αποκαλύφθηκαν τα έγγραφα και εξευτελίστηκαν. Από τότε, αν και προσπάθησαν να τα αμφισβητήσουν, σιώπησαν. Βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι ο κ. Μαυρογιάννης δεν μάσησε τα λόγια του. 

Τι περιμένουμε, λοιπόν, από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας; Τα χειρότερα. Και δεν χρειάζονται να αναλύονται πια τα λόγια του με ήξεις αφήξεις και προβλέψεις που τις παίρνει η θάλασσα και τις εξαφανίζει στον βυθό. Αποκαλύπτει ο ίδιος τις σκέψεις του. Θα πρέπει να μας θεωρεί και βλάκες ο άνθρωπος. Βγάζει πολεμικές ιαχές και εμείς επιμένουμε στον κατευνασμό που οδηγεί σε ήττα. Διότι αν σηκώσει τα αεροπλάνα του και βγάλει τον στόλο στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα έχει μόνο δύο επιλογές, βασικά την εξής μία: Να πράξει το ίδιο. Και μάλιστα να τον προλάβει. Διότι η έξοδος των πολεμικών πλοίων και των αεροπλάνων, δεν θα γίνει για εκφοβισμό αλλά για το λεγόμενο «real thing». 

Λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έστειλε από καιρό τις εντολές του στην ηγεσία, στρατιωτική και πολιτική, του ελληνικού υπουργείου Άμυνας. Καλώς έπραξε. 

Ικανοποιεί και η άλλη πληροφορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του πρώην υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη, συμφωνεί ως προς την απάντηση στους Τούρκους, άσχετα τι λέει δημόσια το κόμμα του. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά νέα.  

Η δεύτερη «επιλογή», αυτή της επιμονής στον κατευνασμό, είναι καθολικά ανάπηρη και καλά κάνουν οι υποστηρικτές της να «σκάσουν» με το συμπάθιο. Η Ελλάδα, διότι την Κύπρο ο Ερντογάν την ενέταξε ήδη στο «τουρκικό τόξο», βρίσκεται ενώπιον πραγματικής πολεμικής απειλής. Αυτά που λένε περί συμμάχων του ΝΑΤΟ, κ.λπ., που δεν θα βρεθούν απέναντι είναι κουραφέξαλα. Διότι η σημερινή Τουρκία ανήκει μόνο στα χαρτιά στη Δυτική Συμμαχία. Έχει ενταχθεί σε άλλο στρατόπεδο. 

Το μόνο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο για την ώρα, είναι αν θα προκαλέσει πόλεμο εκμεταλλευόμενος ένα «ατύχημα» ή αν θα ξεκινήσει τον πόλεμο ακολουθώντας τους «κανόνες»… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Είναι ο μεγάλος εμπαιγμός του Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη; Μπορεί, τελικά διότι εκπέμπεται βρωμιά και δυσωδία από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας… Στην Κύπρο της διαφθοράς όλα είναι πιθανά. Ο υφυπουργός παρά τω προέδρω, κάποιος Πέτρος Δημητρίου, διορίστηκε στην προεκλογική καμπάνια του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), χωρίς -μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές- να έχει παραιτηθεί. Δηλαδή, ο κυπριακός λαός θα πληρώνει τον παχυλό μισθό του και αυτός θα εργάζεται για τον προεδρικό υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος. Ναι, μόνο στο «Νησί των Αγίων» συμβαίνουν όλα αυτά. Πουθενά αλλού. Ούτε στο δικτατορικό Κονγκό, που επισκέφθηκε εσχάτως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για να …σώσει το παγκόσμιο από τους άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο κ. Πέτρου ήταν (συνεχίζει να είναι, εκτός αν παραιτηθεί) ο άνθρωπος του στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Από κοινού με τον κ. Νεοφύτου, έδιωξαν ικανότατους συνεργάτες του προέδρου της Κύπρου και κράτησαν μόνο τον «στρατό» του ΔΗΣΥ: Συμβούλων, παρασυμβούλων, και λοιπών κηφήνων. Ευθύνες έχει και ο κ. Αναστασιάδης. Βάζει πλάτη στον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, οι θυγατέρες του την ίδια στιγμή υποστηρίζουν δημόσια τον Νίκο Χριστοδουλίδη, και ο ίδιος θα ήθελε να αποχωρούσαν όλοι και να εκλεγόταν πρόεδρος για τρίτη θητεία. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Και μιας και αναφερθήκαμε στο όνειρο του κ. Αναστασιάδη να παραμείνει Πρόεδρος για τρίτη θητεία, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι κάποιος πασίγνωστος γραφειοκράτης, από τις Βρυξέλλες παρακαλώ, εποφθαλμιά τη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ελπίζει ότι αν καταρρεύσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, θα τον καλέσουν να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι μία από τις περιπτώσεις τις οποίες χαρακτηρίζουμε έντονα «η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια ονειρευόταν…. 

Και βεβαίως αναφερόμαστε στον εκλεκτό της στήλης, τον Έλληνα Επίτροπο στην Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος συνεχίζει να βυσσοδομεί εναντίον των αντιπάλων του κ. Αβέρω Νεοφύτου και να αφήνει υπονοούμενα για τις δήθεν σχέσεις τους με τον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν. Βεβαίως, ο κ. Σχοινάς δεν έδωσε ποτέ στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ακριβώς επειδή είναι αβάσιμοι. Ο βασικός στόχος του εν λόγω κυρίου και των Κυπρίων συνεργατών του στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή σχέση με το βίαιο και αυταρχικό καθεστώς του Ρώσου δικτάτορα. Σημειώνω ότι ο κ. Σχοινάς είναι ο εκλεκτός του ελληνικού μιντιακού συστήματος, το οποίο τον προστατεύει και τον προωθεί. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σίγουρα θα έχει μετανιώσει που τον προώθησε στη σημερινή θέση που κατέχει… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πιέζει τον Λουκά Φουρλά να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της διαλυμένης προεδρικής του καμπάνιας. Ελπίζω ότι ο αγαπητός σε όλους ευρωβουλευτής δεν θα δεχθεί την… πρόταση. Διότι ο στόχος της γνωστής κλίκας του ΔΗΣΥ, που δεν συμπάθησε ποτέ τον Φουρλά, είναι να τον καταστρέψει. Διότι ο δημοφιλής πρώην συνάδελφος είναι ο φόβος και ο τρόμος του συστήματος του Χάρη Γεωργιάδη. Αν ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ θελήσει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος θα κάνει ένα απλό περίπατο… Ο Φουρλάς δεν χρωστά στο ΔΗΣΥ. Αντίθετα το κόμμα της δεξιάς χρωστάει τα μέγιστα στον ευρωβουλευτή. Εάν δεν κατέβαινε υποψήφιος, ο ΔΗΣΥ δεν θα έπιανε ούτε το 20% στις ευρωεκλογές. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 

mignatiou@aol.com

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1549881/i-alosi-tis-kyproy-apo-aggyra