‘Ενα εκατομμύριο ο πληθυσμός στα κατεχόμενα

Print Friendly, PDF & Email

Στοιχεία για τον πληθυσμό που ζει στα σκλαβωμένα μας εδάφη δίδει η εφημερίδα Avrupa. 

Όπως αναφέρει το ΓΤΠ και το Τμήμα τ/κ και τουρκικού Τύπου η Avrupa στο σημερινό της φύλλο γράφει ότι σύμφωνα με «επίσημα» στοιχεία στο ένα εκατομμύριο ανήλθε ο πληθυσμός στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Κάτω από τον τίτλο «Ίδρυμα Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνίας», αναφέρει τα εξής:

«Τον Οκτώβριο το Ίδρυμα Στατιστικής ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου είναι 382 χιλιάδες 836. Το δε Ίδρυμα Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνίας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2022 υπάρχουν 755.857 ενεργές γραμμές GSM στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου. Ο δε συνολικός αριθμός των συνδρομητών είναι γύρω στις 908 χιλιάδες. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Στατιστικής ο πληθυσμός είναι 382 χιλιάδες 836 και σύμφωνα με Ίδρυμα Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνίας ο πληθυσμός είναι γύρω στις 800-900 χιλιάδες! Δηλαδή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός έγινε 1 εκατομμύριο…»

Ατλί: Παραγνωρίζουν την αύξηση του πληθυσμού, δίνουν ψεύτικες διευθύνσεις

Η διαδικτυακή Özgür Gazete (09.12.22, ozgurgazetekibris.com) γράφει ότι έκπληξη εξέφρασε η πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), Μινέ Ατλί για το γεγονός ότι οι πολιτικοί στα κατεχόμενα παραγνωρίζουν την αύξηση του αριθμού των «υπηκοοτήτων» κατά την διάρκεια της τρέχουσας «προεκλογικής περιόδου», σημειώνοντας ότι γίνονται πλαστογραφίες στο θέμα της διεύθυνσης κατοικίας.

Μιλώντας στην Özgür Web Tv και στην δημοσιογράφο Νταλμά Νταμπίς, η Ατλί ανέφερε και τα εξής:

«Αυτό που με εκπλήττει κατά την διάρκεια αυτών των εκλογών είναι η παραγνώριση εκ μέρους των πολιτικών μας των αυξήσεων που προκύπτουν στο σημείο των υπηκοοτήτων. Είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι είναι παράτυπη αυτή η τρελή αύξηση πληθυσμού. Για τον λόγο αυτό αρχίσαμε μια δικαστική διαδικασία. Πόσο μπορεί να αισθάνονται ότι ανήκουν οι άνθρωποι που πέρασαν μόνο ένα χρόνο σε αυτή την χώρα και έγιναν πολίτες, την ώρα που οι άνθρωποι οι οποίοι θα ψηφίσουν πρέπει να έχουν το αίσθημα του ανήκειν;»

Σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί νομικά η αύξηση στον αριθμό των «πολιτών» ανάμεσα σε αυτές τις «εκλογές» και τις προηγούμενες, η Ατλι ανέφερε ότι είναι εμφανές ότι ασκεί αδίκως την «διακριτική του ευχέρεια» το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο.

«Για παράδειγμα», πρόσθεσε, «χθες ήρθε ο κοινοτάρχης μας και με ρώτησε: ‘Ενέγραψες κάποιον στο γραφείο σου ότι ζει εδώ; Διότι εγώ δεν έδωσα μια τέτοια κατοικία σε αυτή την διεύθυνση, όμως στον εκλογικό κατάλογο υπάρχει αυτή η διεύθυνση’. Τώρα ο κοινοτάρχης μας θα αρχίσει διαδικασία σε σχέση με αυτό. Δηλαδή, υπάρχουν κάποιες πλαστογραφίες και σε αυτό το σημείο».

ΠΗΓΗ:https://www.sigmalive.com/news/kypriako/1042956/ena-ekatommyrio-o-plithysmos-sta-katexomena