2022: Τα «Χρυσά Βατόμουρα» των «άριστων των αρίστων»

Print Friendly, PDF & Email

31/12/2022

γράφει ο  Γιώργος Καλλινίκου   

Την ώρα που το 2022 μας αποχαιρετά, υποσυνείδητα ο καθένας προβαίνει σε ανασκόπηση των όσων σημάδεψαν αυτό τον ταλαίπωρο τόπο. Δυστυχώς, ο απολογισμός είναι και φέτος αρνητικός. Εξαιτίας συσσωρευμένων «κατορθωμάτων» των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής. Κορυφαίες γκάφες, τρανταχτές φαιδρότητες και μνημειώδη λάθη. Στο Χόλιγουντ, μια μέρα πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ απονέμουν τα «Χρυσά Βατόμουρα». Τα χαρίζουν στους χείριστους. Η στήλη καθιέρωσε από χρόνια –και συνεχίζει σήμερα- να μοιράζει τα δικά της «βραβεία» στους ατάλαντους πρωταγωνιστές των «άριστων των αρίστων».

Το πρώτο «Χρυσό Βατόμουρο» απονέμεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δυο μήνες πριν την πολιτική συνταξιοδότησή του, επιμένει να εθελοτυφλεί για την τεράστια ζημιά την οποία έχει προκαλέσει στην πατρίδα μας. Η τραγική διαχείριση του σκανδάλου των «χρυσών διαβατηρίων» και η εκτόξευση της διαφθοράς κατά την διάρκεια των θητειών του, διέσυραν τη μικρή αλλά λατρεμένη πατρίδα μας σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Παρ’ όλα αυτά, με προκλητικό τρόπο γυροφέρνει τα ΜΜΕ και επιχειρεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του, παραπλανώντας. Χαρακτηριστική μια πρόσφατη τοποθέτησή του σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Ερωτηθείς για τη διαφθορά, τόλμησε να απαντήσει: «Πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια μέσα από διαστρέβλωση γεγονότων, ψευδολογιών και ψιθυρολογίας να με απαξιώσουν προσωπικά…».

Your browser does not support the video tag.

Το δεύτερο «Χρυσό Βατόμουρο» της χρονιάς απονέμεται στον Γενικό Εισαγγελέα για μια σειρά προκλητικών χειρισμών του. Ανάμεσα σε αυτούς, η υπόθεση δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου. Το φάγωμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα μετά το καυτό πόρισμά του ήταν μια αρνητικότατη ενέργεια. Ακόμη χειρότερη η πρωτοφανής δημόσια επίθεσή του μέσω ανακοίνωσης κατά της διεύθυνσης των Φυλακών σε μια χρονική στιγμή που εκκρεμούσε το ξεκαθάρισμα των καταγγελιών της Αριστοτέλους κατά του Κατσουνωτού. Ξέφυγε εντελώς και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν αποφάσισε να μην διώξει ποινικά τον Κατσουνωτό παρά τη σχετική εισήγηση του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή. Επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος τους οποίους δεν εξήγησε ποτέ!

Το τρίτο βραβείο πηγαίνει στον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για τις προκλητικές επιθέσεις του κατά του προκατόχου του Νίκου Χριστοδουλίδη και τον άκρως υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε σε αυτόν: «Είναι σαν πασαρέλα, γιατί η προτίμηση είναι όπως τον σταυρό προτίμησης, ποιον συμπαθώ, ποιος μου αρέσει καλύτερα κλπ. Είναι σταυρός προτίμησης με κριτήρια πασαρέλας». Χωρίς ίχνος στοιχειώδους ευγένειας. Χωρίς καν να αναλογιστεί ότι την ώρα που αναλάμβανε το υπουργείο εκθείαζε τον Χριστοδουλίδη για το έργο του.

Το επόμενο βραβείο απονέμεται στον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου. Σωρεία λόγων. Από τις τετράμηνες εξετάσεις, που η επιμονή του θυματοποίησε χιλιάδες μαθητές την περσινή σχολική περίοδο και απειλεί άλλους τόσους τη φετινή. Για τον εμπαιγμό του ως προς την καθιέρωση ενιαίας εκπαίδευσης. Για την εξόφθαλμη προσπάθεια ενίσχυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε βάρος της δημόσιας. Για την χτυπητή ανεπάρκειά του σε πολλά θέματα του τομέα του.

Το πέμπτο «Χρυσό Βατόμουρο» παίρνει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας για τον μοναδικής «ευφυΐας» και συνάμα απεριόριστης πρόκλησης διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο δ.σ. του ΟΑΥ. Διόρισαν έναν πολέμιο του ΓεΣΥ στη διοίκηση του ΓεΣΥ! Παγκόσμια πρωτοτυπία! Έκανε πράξη τη ρήση έβαλαν τον λύκο να προσέχει τα πρόβατα.

Το έκτο βραβείο μοιράζονται ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Δημόκριτος Ζερβάκης. Η τραγωδία με το θάνατο του ΣΥΟΠ Παναγιώτη Γιαννιού μετά από πτώση από ελικόπτερο στις 26 Ιουλίου ήταν η δεύτερη εντός του χρόνου. Είχε προηγηθεί εκείνη του θανάτου της 27χρονης δεκανέως Νάταλυς Νεοφύτου. Οι δύο τραγωδίες τρίτωσαν το κακό το οποίο είχε ξεκινήσει το 2021 με το θάνατο του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου, ο οποίος βρήκε οικτρό θάνατο σε άσκηση στην Τροοδίτισσα. Συσσωρευμένες τραγωδίες αλλά οι επικεφαλής δεν επέδειξαν την απαιτούμενη ευθιξία…

Το έβδομο «Χρυσό Βατόμουρο» πάει σε ολόκληρη την Κυβέρνηση. Ενώ η ακρίβεια τσάκισε από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες νοικοκυριά, παρέμεινε άπραγη για πολλούς μήνες. Και όταν αποφάσισε υπό την πίεση της κοινής γνώμης να αντιδράσει, προχώρησε με ημίμετρα τα οποία δεν έδωσαν βαθιά ανάσα στους μικρομεσαίους.

Το όγδοο βραβείο, δυστυχώς, το «κερδίζει» η Αστυνομία. Ήταν η 31η Απριλίου. Έξω από το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μερικές δεκάδες αλήτες αποφασίζουν να τα κάνουν γης μαδιάμ. Σε ένα οικόπεδο δίπλα από κατοικημένα σπίτια ανάβει φωτιά από τις φωτοβολίδες που πετούσαν. Ένας 20χρονος νέος, που τυχαία βρέθηκε εκεί, στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, τυλίγεται στις φλόγες. Παρολίγον να πληρώσει με τη ζωή του. Και η Αστυνομία; Ήταν εκεί. Σε παθητικό ρόλο απλού θεατή. Πετούσαν πέτρες και οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν.

Το ένατο «Χρυσό Βατόμουρο» πηγαίνει στον ιατροδικαστή Παναγιώτη Σταυριανό. Την ώρα που η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από την επιβεβαίωση μέσω πορίσματος ότι ο Θανάσης Νικολάου είχε δολοφονηθεί, ο κ. Σταυριανός, που στη βάση δικού του πορίσματος είχε καταγραφεί το έγκλημα ως αυτοκτονία, απέστειλε επιστολή στις Αρχές θέτοντας θέμα ασφάλειάς του. Με δεύτερη επιστολή επιρρίπτει τις ευθύνες στους αστυνομικούς για πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης. Χάθηκε εντελώς η τσίπα!

Το τελευταίο βραβείο για φέτος απονέμεται στον διευθυντή γυμνασίου, που υποδέχτηκε την πρώτη μέρα της σχολικής περιόδου παιδιά 13 ετών με μια αποβολή! Απλώς, επειδή δεν του άρεσε το κούρεμά τους. Λες και βρίσκονταν σε διαγωνισμό κομμωτικής!

Υποψήφιοι υπήρξαν πολλοί άλλοι. Συνειδητά εξαιρέσαμε τους σχετιζόμενους με τις προεδρικές εκλογές για να μην θεωρηθεί ότι μεροληπτούμε. Έτσι κάτι «εντυπωσιακές» ενέργειες τύπου Κονγκό, Βοηθού Προέδρου και ελεφάντων δεν λήφθηκαν υπόψη… Κλείνουμε όπως κάθε χρόνο με τους προφητικούς στίχους του τεράστιου Μόντη: «Ποια πτώση επίκειται τώρα/ συνολικά πόση πτώση υπολείπεται;»

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1627086/2022-ta-chrysa-batomoyra-ton-ariston-ton-ariston?