Το μάθημα Μενέντεζ και οι κύπριοι πολιτικοί

Print Friendly, PDF & Email

Μαθήματα πατριωτισμού στους πολιτικούς μας, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου βεβαίως έτυχε θερμότατης υποδοχής. 

Πριν φτάσει στο νησί, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο τους συνδέει πλέον θερμή φιλία. Η συζήτηση τους, στην παρουσία της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζόρτζ Τσούνη, χαρακτηρίστηκε εξαιρετική. 

Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το θέμα της απαίτησης της Τουρκίας να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16, ήταν μέρος αυτής της κουβέντας. 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, υποβάλλει το απλό και δικαιολογημένο ερώτημα:Γιατί ο Ερντογάν σταμάτησε να ενοχλεί στο Αιγαίο, μεταφέροντας βεβαίως την παραβατικότητα του στην Κύπρο, όταν το Κογκρέσο του έθεσε όρους για να αγοράσει τα F-16; Και αφού σταμάτησε και κάνει το «καλό παιδί» λόγω των όρων που κατέθεσαν οι νομοθέτες, γιατί δεν σταματά να απειλεί και στην Κύπρο και σε άλλες χώρες που διατηρεί κατοχικά στρατεύματα. 

Ο κ. Μενέντεζ, δεν περιμένει από κανένα την απάντηση. Την γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όλους μας και αυτός είναι ο λόγος που επιμένει και απαιτεί, σαν πρόεδρος της πιο ισχυρής Επιτροπής της Γερουσίας, να γίνει πρώτα ο Ερντογάν ένας πραγματικός σύμμαχος της Αμερικής και του ΝΑΤΟ για να δικαιούται να αγοράσει στρατιωτικό υλικό από την Αμερική. 

Έγραφα στην αρχή ότι δίδαξε μαθήματα πατριωτισμού ο φιλέλληνας νομοθέτης και θα αναρωτηθείτε γιατί αυτός ο «ισχυρισμός», σε μία εποχή κατά την οποία «όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται», ακόμα και αν αυτά μπορεί να είναι και μερικά νησιά στο Αιγαίο. Διότι οι ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας δεν έχουν πρόβλημα να δώσουμε και κάποιο νησί ή το 29% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να κερδίσουμε τι; Την ησυχία μας, θα απαντήσουν οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους «πολίτες του κόσμου». Μόνο, που δεν καταλαβαίνουν πως ένα δίνεις στον Ερντογάν και άλλα δέκα ζητά. 

Δίδαξε μαθήματα πατριωτισμού ο γερουσιαστής διότι μετά από 49 χρόνια κατοχής πόσους πολιτικούς ακούμε να λένε το αυτονόητο, αυτό που υπογράμμισε ο κ. Μενέντεζ: «Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι η τελευταία μπότα του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη θα φύγει από την Κύπρο», τόνισε και όσοι τον άκουσαν, ανατρίχιασαν. 

Και είναι σημαντικό να το υπογραμμίζει ένας ξένος πολιτικός σε μία ημικατεχόμενη χώρα, η οποία έχει παραδοθεί, κουρασμένη από τον μισό σχεδόν αιώνα της κατοχής. (Αλλά τι να πουν και οι Αρμένιοι, που συνεχίζουν να αγωνίζονται, αλλά και άλλοι λαοί που αρνούνται να παραδοθούν στους εισβολείς και καταχτητές τους). 

Δεκαεννέα χρόνια μετά το δημοψήφισμα και το τρανταχτό ΟΧΙ του κυπριακού λαού, οι άνθρωποι που απαιτούσαν τότε την παράδοση της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, συνεχίζουν ασταμάτητοι το …θεάρεστο (αντεθνικό) έργο τους. Και κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε να γίνονται όλο και περισσότερο φανατικοί, όλο και περισσότερο εχθρικοί σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Είναι καραμέλα στο στόμα τους η κατηγορία του εθνικιστή, που προσάπτουν σε όποιον διαφωνεί. Ενώ οι ίδιοι τι είναι; Νεοφιλελεύθεροι, της «σχολής» των πολιτών του κόσμου. 

Οι διεφθαρμένες Βρυξέλλες έχουν δημιουργήσει «εκτροφεία» τέτοιων σχολών. Ξοδεύουν εκατομμύρια των εκατομμυρίων σε δήθεν «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», οι οποίες, όμως, ελέγχονται από κράτη και οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Προπονήθηκαν» την εποχή του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν και φτάσαμε στις μέρες μας, όπου το προσφιλές τους παιγνίδι είναι το μεταναστευτικό, όπου απαιτούν να γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι η Ευρώπη και να δεχθεί όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι πονεμένοι άνθρωποι. Μακάρι να μπορούσαμε να τους δεχθούμε όλους. Αλλά δεν γίνεται. Τα έθνη πρέπει να προστατεύονται, ειδικά αν αυτός που κρατά τα κλειδιά του μεταναστευτικού είναι ο Ερντογάν, ο οποίος τους εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως. 

Και η οικογένεια του κ. Μενέντεζ είναι πρόσφυγες. Και είναι υπερήφανος γι’ αυτό. Αλλά δεν βρέθηκαν κατατρεγμένοι στην Αμερική για να είναι βάρος στη χώρα. Εργάστηκαν σκληρά χωρίς επιδόματα από το αμερικανικό κράτος, όπως συμβαίνει στη σημερινή εποχή με τα χρήματα που σπαταλούν ασύστολα οι διεφθαρμένοι της Ευρώπης. 

Μάλιστα, στην περίπτωση της Ελλάδας και της Κύπρου, η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και χρησιμοποιεί  τους άμοιρους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η κατοχική Τουρκία. 

Γιατί, λοιπόν, όταν ζητά ο φιλέλληνας γερουσιαστής να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να φύγει η τελευταία μπότα του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη χειροκροτείται -στην αρχή μουδιασμένα- αλλά όταν το λένε ολίγοι Κύπριοι και Έλληνες πολίτες αμέσως χαρακτηρίζονται «εθνικιστές» ή οπαδοί της διχοτόμησης; 

Ο συγκεκριμένος γερουσιαστής έχει δικές του θέσεις, δεν άγεται και φέρεται στο Κυπριακό από τους απόδημους φίλους του, όπως πιστεύουν μερικοί στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Μελέτησε το Κυπριακό και μετά λύπης σάς λέω ότι το γνωρίζει πιο σωστά από πολλούς πολιτικούς μας. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Το ρεπορτάζ του συναδέλφου Φάνη Μακρίδη είναι αποκαλυπτικό γι’ αυτό που ονομάζουμε «πολιτική διαφθορά». Όπως αποκάλυψε στον «Φ», η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς θα ερευνήσει δύο υποθέσεις: Η πρώτη αφορά πέντε ξένους «επενδυτές» που απέκτησαν χρυσά διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και φέρονται να έχουν δώσει χρήματα στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ).  Η δεύτερη είναι για μία εταιρεία του κ. Γιάννη Μισιρλή, γαμπρού του τέως Πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος έχει διαψεύσει τις όποιες κατηγορίες. 

Είναι σημαντική η κίνηση της Ανεξάρτητης Αρχής για δύο λόγους: 

Πρώτον γιατί πρέπει επιτέλους σε τούτη τη χώρα να ερευνώνται υποθέσεις που αφορούν τους ίδιους τους πολιτικούς, συγγενών τους, και κομμάτων που κυβέρνησαν ή κυβερνούν, και 

Δεύτερον, για να μην αιωρούνται οι όποιες κατηγορίες, εφόσον η έρευνα είναι σοβαρή και δεν προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά. 

Για την υπόθεση του γαμπρού του κ. Αναστασιάδη δεν γνωρίζω τίποτα. Αλλά για την υπόθεση της ενίσχυσης του ΔΗΣΥ από Ρώσους και Ουκρανούς ολιγάρχες έχω ακούσει πως υπάρχουν αποδείξεις. Ας περιμένουμε, λοιπόν, το πόρισμα, αν και η σημερινή πρόεδρος θα μπορούσε να δώσει μόνη της τα ονόματα και τα ποσά, αν ευσταθούν βεβαίως οι κατηγορίες… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Τι είναι ετούτο πάλι με τα «ορφανά» του ΔΗΣΥ και τον πρώην γγ του ΑΚΕΛ. Η σύγκρουση αποκάλυψε και το μίσος των εμπλεκομένων στον καυγά για τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Απύθμενο το θράσος τους, πάντως, και των μεν και του δε. Πήρε μία απόφαση ο λαός με το χέρι στην καρδιά απορρίπτοντας το φιλοτουρκικό σχέδιο του Ανάν, και δεν το έχουν χωνέψει. Τους παρακαλούμε να συνεχίσουν τον καυγά. Τον απολαμβάνουμε και πάνω απ’ όλα αποκαλύπτει την ανίερη συμμαχία της κυπριακής Δεξιάς με τους «κομμουνιστές» για να επιβάλουν «διευθέτηση», η οποία εξυπηρετεί τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Οι Απόδημοι συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με την άδολη αγάπη τους για την Κύπρο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει εκατομμύρια από την τσέπη τους για να υποστηρίξουν την εθνική υπόθεση της συνεχιζόμενης κατοχής. Τους έχουν λοιδορήσει, τους έχουν βρίσει, τι δεν τους έχουν πει; Μέχρι ότι έγιναν πλούσιοι από το Κυπριακό. Βρώμικες κατηγορίες που δεν έχουν καμία τύχη σε οποιοδήποτε δικαστήριο. Στην Κύπρο κάποτε πρέπει να μάθουμε να λέμε και ένα ευχαριστώ… 

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/politiki/article/1373740/to-mathima-menentez-ke-i-kiprii-politiki/