Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Print Friendly, PDF & Email

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

05/01/2017 14:57

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαβουλεύεται καθημερινά στην Γενεύη με τους αρχηγούς των κομμάτων για όσα θα λάβουν χώρα εκεί, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «το Εθνικό Συμβούλιο ενημερώθηκε πλήρως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όσα εξελίχθηκαν το τελευταίο διάστημα μετά την τελευταία συνεδρία του Σώματος και εντεύθεν, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, αναφορικά με τη σύνοδο στην Γενεύη, αλλά και για όσα έγιναν στο τραπέζι των συνομιλιών όλο αυτό το διάστημα.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε τις γνωματεύσεις που έλαβαν τόσο η Κυπριακή όσο και η Ελληνική Κυβέρνηση από διεθνούς κύρους νομικούς Οίκους, οι οποίες επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις της Κυβέρνησης και καθησυχάζουν τις όποιες ανησυχίες των κομμάτων.

Η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να δηλώνουν την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κρίσιμη συνάντηση της Γενεύης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνεται απολύτως ικανοποιημένος από τον εποικοδομητικό διάλογο που διεξήχθη κατά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου και ως θεματοφύλακας της ενότητας του κυπριακού λαού δεν θα υπεισέλθει σε δημόσιο διάλογο ή αντιπαράθεση αναφορικά με τα όσα κάποιοι των πολιτικών αρχηγών διατυπώνουν. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαβουλεύεται καθημερινά στην Γενεύη με τους αρχηγούς των κομμάτων για όσα θα λάβουν χώρα εκεί».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορία περί αποστολής στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν τίθεται θέμα επιβεβαίωσης ή όχι του οποιουδήποτε θέματος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης γίνονται ακριβώς ώστε με ασφαλή τρόπο να διασφαλιστούν τα πάντα και οι ανησυχίες όσων τις εκφράζουν για τη σύνοδο της Γενεύης».

ΠΗΓΗ:http://www.pio.gov.cy/MOI/pio/pio2013.nsf/All/06B59062124B154CC225809F00472D65?OpenDocument&L=G

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.