Μεταναστευτικό – Πως ξεκίνησε, ποιοι το προκάλεσαν και για ποιους σκοπούς

Print Friendly, PDF & Email

21/3/2024

Γράφει ο Ταξχος (Π.Α.) ε.α. Χρήστος Δημοσθένους

Εδώ και πολλά χρόνια όλη η ανθρωπότητα δυστυχώς ζει αυτή την τραγωδία με τους μετανάστες. Άνθρωποι κάθε ηλικίας να χάνονται στην θάλασσα, άλλοι να προσπαθούν μέσω της ξηράς να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη με κάθε τίμημα για μια καλύτερη ζωή, ή ακόμα και για να επιβιώσουν.

Θα γυρίσουμε όμως τον χρόνο πίσω στον περασμένο αιώνα, όταν το 1989 είχαμε την κατάρρευση της Σοβιετικής ́Ενωσης. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1989 η ανθρωπότητα ζούσε τον ψυχρό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Αμερικής. Το 1990 όμως άρχισε η περίοδος της Pax Americana μέχρι το 2000, δηλαδή ίσχυε το δόγμα ότι για τα πάντα είναι η Αμερική. Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι αρκετοί προσπέρασαν την Ρωσία λόγω της κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, αλλά παράβλεψαν ότι σαν υπερδύναμη δεν έχασε την δύναμη της και την στρατιωτική της ισχύ (Υπερδύναμη-Πυρηνική δύναμη).

Τον 21ο αιώνα αρχίζει πλέον μια αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά την εμφάνιση μιας νέας απειλής. Επειδή τον περασμένο αιώνα υπήρχε η απειλή του κομμουνισμού έναντι του καπιταλισμού και μετά την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος του κομμουνισμού υπήρχε έλλειψη εχθρού για τους Δυτικούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Αμερική όπως και η Ρωσία θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη.

Αρχίζει στη συνέχεια να υφαίνεται από τους Δυτικούς η νέα απειλή που ονομάζεται τρομοκρατία. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 λοιπόν γεννιέται η νέα απειλή και αρχίζει με την εισβολή της Αμερικής στο Αφγανιστάν για εντοπισμό του Μπιν Λάντεν και εξολόθρευση του για την επίθεση του στους δίδυμους πύργους. Έτσι σιγά-σιγά αρχίζουν να πιέζονται και να σπρώχνονται πληθυσμοί μουσουλμανικής κυρίως θρησκείας και Αραβικής εθνικότητας, λόγω του πολέμου στο Αφγανιστάν και στην συνέχεια η Αμερική εισβάλλει στο Ιράκ για τα ανύπαρκτα πυρηνικά του Σάνταμ Χουσέιν. Εκεί άναψε την σπίθα του ισλαμοφασισμού και στη συνέχεια μεταφέρει τον πόλεμο στη Λιβύη με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

Αφού ενώθηκαν λοιπόν όλοι οι Ισλαμιστές οδηγούνται προς την Συρία για την δήθεν αποκατάσταση των αντικυβερνητικών εναντίον του προέδρου ́Ασαντ «του δικτάτορα», βοηθούμενοι από τους Αμερικανούς. Η όλη όμως ενέργεια προς την Συρία των Δυτικών ήταν να αποδεκατίσουν τον ́Ασαντ και το ζητούμενο για αυτούς ήταν να διώξουν την Ρωσία από την Ναυτική Βάση που είχε στο Ταρτούς, ώστε να μην έχει πρόσβαση στην Μεσόγειο.

Όλος ο σχεδιασμός των Δυτικών τόσα χρόνια στόχευε την Ρωσία. Η Ρωσία όμως ανέμενε στην Συρία τους Ισλαμιστές, όπου τους αποδεκάτισε, διότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να απωλέσει την Ναυτική Βάση, επειδή με αυτή εξασφαλίζει την πρόσβαση της σε όλη την Μεσόγειο και δια της Διώρυγας του Σουέζ, την σύντομο πρόσβαση προς την Αραβική θάλασσα, στον Ινδικό-Ειρηνικό- Ατλαντικό Ωκεανό.

Όλος αυτός ο σχεδιασμός επί 20ετίας της Δύσης, είχε δύο αντικειμενικούς σκοπούς (ΑΝΣΚ). Ο πρώτος ήταν να καταφέρει να απομακρύνει την Ρωσία από την Μεσόγειο, ο οποίος για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν υλοποιήθηκε. Ο δεύτερος ήταν να διασπάσει τον ιστό της Ευρώπης και αυτό το κατάφερε με τους μετανάστες. Οι πόλεμοι που δημιούργησαν οι Δυτικοί, συμπίεσαν τους πληθυσμούς των μουσουλμάνων κυρίως και τους οδήγησαν μακριά από τις συγκρούσεις-πολέμους, που όσο διαρκούν θα εξακολουθήσει να παρατηρείται το φαινόμενο του μεταναστευτικού ρεύματος των πληθυσμών.

Εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί στην Ε.Ε. Η απάντηση βρίσκεται στο εξής. Το 1945 η Γαλλία μαζί με την Γερμανία έκαναν την πρώτη οικονομική ένωση (άνθρακα-χάλυβα) την ΕΟΚ, η οποία άρχισε να αναπτύσσεται και οι δύο χώρες έγιναν 10, μετά 15-20 και στο τέλος 28, με ενιαίο νόμισμα και με 500 εκ. πληθυσμό.

Αυτό σαν δεδομένο δεν ταιριάζει με την στρατηγική των Δυτικών, διότι υπήρχε η πιθανότητα εάν ενωνόταν η Ε.Ε. με την Ρωσία, την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, η Αγγλία και η Αμερική θα έχαναν την παντοδυναμία τους. Υπόψη ότι το 2008 το ΑΕΠ της Ε.Ε. ήταν 10 φορές μεγαλύτερο από των Η.Π.Α. Θυμηθείτε όταν η Αγγλία αποχώρησε από την Ε.Ε., σίγουρα όχι τυχαία, μετά από λίγο χρονικό διάστημα άρχισε η «πανδημία» και μετά ο εν εξελίξει Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος. Και όλα αυτά ποιον αποδυναμώνουν; Μα φυσικά την Ε.Ε.

Την έχουν κατασπαράξει οικονομικά αφού με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, διέκοψαν το εμπόριο της Ρωσίας με την Ε.Ε. για το φυσικό αέριο και ανέλαβαν οι Δυτικοί να απομυζούν οικονομικά όλα τα κράτη στην Ε.Ε. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκάσουν την Ε.Ε., τον τεράστιο αυτό οικονομικό οργανισμό, να εξαντλείται συνέχεια οικονομικά, ώστε να τον οδηγήσουν τελικά στην διάλυση.

Όσον αφορά την Ε.Ε., εκτιμώ ότι οδεύει προς διάλυση για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Πρόσφατα δε, ο επικεφαλής του Γερμανικού ακροδεξιού κόμματος ADF, δήλωσε από το βήμα του Γερμανικού Κοινοβουλίου ότι έφθασε η ώρα η Γερμανία, που είναι και η μεγάλη Ευρωπαϊκή οικονομική δύναμη, να απομακρυνθεί από την Ε.Ε. Επίσης σε πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτωρ ́Ορμπαν, λίγο πριν την συνάντηση, ρώτησε γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλει πρόταση για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, ώστε τα κράτη μέλη να πληρώσουν άλλα €100 δις. για την Ουκρανία. Πως προέκυψε αυτή η κατάσταση; Εδώ τίθεται το ερώτημα, ποιος είναι υπεύθυνος ώστε η Ε.Ε. να οδηγείται στο χείλος της χρεωκοπίας;

Συμπερασματικά λοιπόν από τους δύο ΑΝΣΚ των Δυτικών, ο ένας απέτυχε για την απομάκρυνση της Ρωσίας από την Μεσόγειο, για τον οποίο δεν άφησαν κενό χρόνο, γιατί αμέσως και προγραμματισμένα πυροδότησαν τον κατευθυνόμενο πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, με την πιθανότητα να υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να εξελιχθεί στον Γ ́ Παγκόσμιο Πόλεμο.