Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004

Print Friendly, PDF & Email

ΑΚ31/2024                                                                                    

22.4.2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20.4.2024, το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία  η εκδήλωση τιμής στο ΟΧΙ του 2004 που διοργάνωσε το Σωματείο μας της Αδούλωτης Κερύνειας,  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο. Τιμήθηκε η επέτειος διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τιμήθηκε, 20 χρόνια  μετά, η  ημέρα που ο Κυπριακός Λαός, Έλληνες, Αρμένιοι , Μαρωνίτες,   Λατίνοι, ακόμη και οι εναπομείναντες  στα κατεχόμενα Τουρκοκύπριοι που αντιπροσωπεύονται από το  26% που ψήφισε ΟΧΙ.   (ΝΑΙ ψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι και η ΤΜΤ),  με τη ΨΗΦΟ του  ανέκοψε την  ολομέτωπη επίθεση του ΑΤΤΙΛΑ και των Δυτικών συνοδοιπόρων του, μιας άνανδρης και καθόλα παράνομης επίθεσης,   της οποίας στόχος ήταν  να ολοκληρωθεί η  συνωμοσία τους για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση της Κύπρου μας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. 

30 χρόνια χρειάστηκαν   από το 1974,  30 χρόνια πιέσεων, εκβιασμών, εκστρατείας εξαγοράς συνειδήσεων Ηγετών και πολιτών, παρωδίας αδιέξοδων Δικοινοτικών συνομιλιών  επί Ιδεών και  σχεδίων λύσης αντίθετων με το Διεθνές Δίκαιο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, για να ετοιμασθεί  το σχέδιο ΑΝΝΑΝ. Το σχέδιο ονομάστηκε Σχέδιο ΑΝΝΑΝ για να ικανοποιηθεί βασικό  σκέλος της καλομελετημένης συνωμοσίας που συνομολογήθηκε το 1956 μεταξύ  της αποικιοκρατικής Βρετανίας και της Τουρκίας, εναντίον της Κύπρου και του Λαού μας,  το οποίο προνοούσε όπως  το σχέδιο λύσης που θα ετοιμαζόταν έπρεπε να φαίνεται ότι προέρχεται από τον ΟΗΕ, το Γενικό Γραμματέα του, ώστε να διευκολυνθεί η αποδοχή και έγκρισή του από τον Κυπριακό Λαό και τους Ηγέτες του.  (Τα αποδεσμευόμενα απόρρητα έγγραφα της Βρετανικής πολιτικής, της περιόδου εκείνης, ωμά το ομολογούν  και το αποκαλύπτουν). Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ήταν, τότε, ο ΑΝΝΑΝ και πήρε το όνομά του.   Ήξεραν από το 1956 οι συνωμότες ότι οι σχεδιασμοί τους για το μέλλον της Κύπρου και του Λαού της ήταν έξω από το Διεθνές Δίκαιο και τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ήξεραν ότι θα απαιτούνταν εκπτώσεις  από το Διεθνές Δίκαιο  για να δικαιολογηθεί.

Το ένστικτο και η νοημοσύνη του Κυπριακού Λαού η οποία υποτιμήθηκε βάναυσα, καθώς και η βούλησή του για επιβίωση στην Ελληνική από αιώνες Κυπριακή γη, τον έκαμε να ορθώσει ανάστημα για να δώσει συνέχεια στην τρισχιλιετή ιστορία του τόπου. Ψήφισε ΟΧΙ σε ένα σχέδιο  που του ζητούσε ωμά να συνθηκολογήσει με τα δεδομένα μιας παράνομης και   βάρβαρης στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του, κατά παράβαση κάθε αρχής Δικαίου όπως αυτές κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. 

Αυτή την Λαϊκή, ιστορική βούληση του Κυπριακού Λαού τίμησε, 20 χρόνια μετά, η Αδούλωτη Κερύνεια και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Είμαστε βέβαιοι ότι τη μέρα του ΟΧΙ τιμούν όλοι οι Κύπριοι πατριώτες και το ΟΧΙ ζη και σήμερα διότι, σήμερα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, από τότε,   καθώς ο κατακτητής και οι ξένοι  Δυτικοί συνοδοιπόροι του στέκονται πλέον «γυμνοί» μπροστά μας  με ξεκάθαρους  πλέον τους στόχους και επιδιώξεις τους για αφελληνισμό της Κύπρου επειδή αυτό υπαγορεύουν τα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.

Ξεκάθαροι ήταν οι ομιλητές, Φάνης Μαλκίδης και Γιώργος Κολοκασίδης  με τις ομιλίες τους, καθώς και η τοποθέτηση της Εκκλησίας της Κύπρου, με το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση  και οι οποίες  οι οποίες θα δημοσιευθούν στη συνέχεια, στην Ιστοσελίδα μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, Ιωάννης Σιεκέρσαββας,  με τον ακόλουθο σύντομο χαιρετισμό. Επισυνάπτεται για δημοσίευση.

Συγκινητικό /πατριωτικό χαιρετισμό συμπαράστασης απέστειλαν στην εκδήλωση οι Ελλαδίτες συναγωνιστές και αδελφοί Έλληνες του ΣΑΚ  ( Συμπαράσταση   Αγώνα Κύπρου) και της  ΣΕΥΑΕΚ ( Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο). Επισυνάπτεται για δημοσίευση.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, Γιώργος Νικολάου.  Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004

20.4.2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΙΔΡΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑ

Μακαριώτατε,

Εκπρόσωποι κομμάτων Εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Φίλες και Φίλοι,

Καλησπέρα,

Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση τιμής στο Λαό μας, ο οποίος, στις 24, Απριλίου το 2004, πριν 20 χρόνια, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καθοδηγούμενος από τις ιστορικές και εθνικές υποθήκες που κουβαλάει  στους ώμους του και αντιμετώπισε με ένα στεντόρειο  ΟΧΙ   το κάλεσμα  του Τούρκου εισβολέα και των Δυτικών συμμάχων του, να συνθηκολογήσει,  δίδοντας γη και ύδωρ στον Τούρκο κατακτητή και σφαγέα του Λαού μας, καθώς και στα ξένα συμφέροντα που τον υποστηρίζουν. 

Αγνοώντας τις ψευδολογίες ωραιοποίησης του απαράδεκτου  και διχοτομικού Σχεδίου ΑΝΝΑΝ, τις ωμές απειλές και εκβιασμούς  από κάθε κατεύθυνση,  ακολούθησε ο Λαός τις ρύσεις τις ιστορίας ριζωμένες στο υποσυνείδητό του, κληρονομιά των φιλοσόφων προγόνων μας, ότι η αγάπη  για την πατρίδα αποτελεί  το υπέρτατο ιδανικό.  

  • «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθε περί πάτρις», 
  • «Ουδέν γλύκιον πατρίδος», 
  • «Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς»,  «…μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιώτερον εστί η πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις, τοις νουν έχουσιν». 

ΝΟΥΝ είχε ο Λαός μας και αποφάσισε ασκώντας το Δημοκρατικό του Δικαίωμα  να πει ΟΧΙ στο ξεπούλημα  της πατρίδας που του είχαν σερβίρει το 2004  με το σχέδιο ΑΝΝΑΝ.

Οι ξένοι ήταν σίγουροι  ότι θα πέφταμε στην παγίδα τους. Ήταν όμως λανθασμένα πληροφορημένοι. Λογάριαζαν λάθος με το νου τους οι εμπόροι των Εθνών.

Δυστυχώς όμως  οι Ηγέτες μας νουν δεν είχασιν  και αποδείχθηκαν στη συνέχεια

 «φιλήκοοι των ξένων…»  και αντί να εκπέμπουν  προς το εξωτερικό το δίκαιο των Ελλήνων,  το οποίο διατυπώθηκε με τον πλέον Δημοκρατικό τρόπο στο Δημοψήφισμα, συνέχισαν και συνεχίζουν δυστυχώς μέχρι σήμερα να στηρίζουν 

το «δίκαιο» των απόψεων και των αιτημάτων των ξένων. Όχι μόνο δεν πειθάρχησε η Ηγεσία του τόπου στη Λαϊκή  βούληση, να επανατοποθετήσει το Κυπριακό  και να μεθοδεύσει αγώνα πραγματικά αντικατοχικό,  με στόχο την απελευθέρωση του τόπου με πλήρη αποκατάσταση της Διεθνούς νομιμότητας  που παραβιάσθηκε το 1974, αλλά , αντίθετα συνεχίζει να ακολουθεί πολιτική αποδοχής των κατοχικών δεδομένων  και επιχειρηματολογεί υπέρ της νομιμοποίησης τους, με λύση ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα Κοινοτήτων, σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο  το οποίο υπαγορεύεται μέσα από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.  Έχουν γίνει οι καλύτεροι δικηγόροι υπεράσπισης των Τουρκικών θέσεων  προσφέροντας μάλιστα με τις θέσεις που επαναλαμβάνουν, επιχειρήματα στο παράνομο καθεστώς να  προωθά τις αποσχιστικές πολιτικές του. Όχι μόνο αυτό αλλά, συμπληρωματικά έχουν συνηγορήσει και υποβοηθούν την υλοποίηση του Βρετανικού σχεδιασμού μεταστροφής του Λαού μας υπέρ του ΝΑΙ.  Αυτός ο σχεδιασμός επιχειρείται να υλοποιηθεί  μέσα από τις ακόλουθες πολιτικές πράξεις που ακολούθησαν το Δημοψήφισμα:

  • Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων  και η ελεγχόμενη «ελεύθερη διακίνηση»
  • Ο κανονισμός για την πράσινη γραμμή
  • Η επαναπροσέγγιση μέσω των Δικοινοτικών δραστηριοτήτων 
  • Τα ΜΟΕ 
  • Η επίσημη  αποδοχή και διακηρυγμένη γραμμή ότι βάση λύσης είναι τα σημερινά κατοχικά δεδομένα, δηλαδή η γεωγραφική διχοτόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πληθυσμιακός διαχωρισμός μας στη βάση φυλής και θρησκείας, λύση ΔΔΟ.

Αυτή η μεταχείριση της Λαϊκής ψήφου  συνιστά  πράξη κολάσιμη  στο Διεθνές Δίκαιο  και προσβολή για τον Κυπριακό Λαό  ο οποίος παραμένει πιστός στις παρακαταθήκες των προγόνων του και θα απαντήσει και πάλι, δεόντως. Η Αδούλωτη Κερύνεια παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και καλεί τους Κερυνειώτες και τον Κυπριακό Λαό γενικότερα ,να ευρίσκονται σε εγρήγορση  διότι θα χρειασθεί για ακόμη μια φορά να δράσουμε για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας  για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας. Το ΟΧΙ του 2004 ζη και θα ζη.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση να φθάσουμε με το νου πάντοτε στραμμένο στα κατεχόμενα μέρη μας  και με την πίστη μας στην απελευθέρωση και την επιστροφή εκεί να μην τη χάνουμε.