Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί 3 μεγάλες ασκήσεις τον Μάιο

Print Friendly, PDF & Email

9/5/2024

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν 3 μεγάλες ασκήσεις τον Μάιο, αυτές είναι: Denizkurdu, Διεθνής Φοίνιξ Ανατολίας και EFES-2024.

Στη Διεθνή Άσκηση Φοίνιξ Ανατολίας -2024, συμμετέχουν με τον τουρκικό στρατό: Αζερμπαϊτζάν, Κατάρ, Πολωνία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία και θα διεξαχθεί στην 3η Διοίκηση Κύριας Αεριωθούμενης Βάσης στο Ικόνιο.

Στόχος της άσκησης είναι να δοκιμαστεί και να βελτιωθεί η διαδικασία διοίκησης και ελέγχου στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διάσωσης προσωπικού, να βελτιωθεί το επίπεδο διαλειτουργικότητας μεταξύ των στοιχείων της ομάδας εργασίας διάσωσης προσωπικού και με άλλες χώρες στο μαχητικό περιβάλλον και να καθοριστούν τομείς συνεργασίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου και συμμετέχουν ομάδες από τις Διοικήσεις Δυνάμεων, τη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής και τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και ξένα στοιχεία.

Άσκηση Denizkurdu-II

Η άσκηση Denizkurdu-II, η οποία στοχεύει στην αξιολόγηση της επιχειρησιακής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας διαχείρισης της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων και των υφιστάμενων Διοικήσεων της, θα διεξαχθεί στη Μαρμαρίδα.

Στο πλαίσιο του Denizkurdu-II, θα ληφθούν μέτρα σε καθεστώς κρίσης, της διορατικότητας και της ικανότητας λήψης αποφάσεων του προσωπικού του αρχηγείου και των στοιχείων που συμμετέχουν στην άσκηση σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών και στη δοκιμή διαδικασιών διαλειτουργικότητας με άλλες Διοικήσεις Δυνάμεων.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και μονάδες της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, της Διοίκησης Αεροπορίας και της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στη Ναυτική Διοίκηση του Gölcük στις 6 Μαΐου.  Εκπαίδευση επιχειρησιακής προετοιμασίας, πραγματική εκπαίδευση όπλων και εκπαίδευση επιχειρήσεων σε πολύ απειλητικό περιβάλλον θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 7-16 Μαΐου και λιμενικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

Επισκέψεις λιμένων από μονάδες Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων μεταξύ 9-10 Μαΐου και 17-18 Μαΐου, στις 11 Μαΐου, η ημέρα διακεκριμένου παρατηρητή και οι δραστηριότητες της ημέρας Τύπου θα πραγματοποιηθούν στο Aksaz.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 15 χιλιάδες προσωπικό, όπου 100 πλοία επιφανείας, 8 υποβρύχια, 39 αεροσκάφη, 16 ελικόπτερα, 28 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 7 μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα, 2 ομάδες SAT αποτελούμενες από 8 άτομα και 3 ομάδες SAS αποτελούμενες από Θα συμμετάσχουν 5 άτομα.

Επιπλέον, στις δραστηριότητες άσκησης θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά το «Marlin İDA» που μόλις μπήκε στην απογραφή της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων και 6 καμικάζι «Albatros İDA».

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης επιθετικά αεροσκάφη της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφη εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου, αεροσκάφη ρυμούλκησης στόχων, μεταγωγικά αεροσκάφη A400M και 6 σκάφη ακτοφυλακής από τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.

Άσκηση ΕΦΕΣ-2024 από τον στρατό Αιγαίου

Η άσκηση EFES-2024 η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια υπολογιστή μεταξύ 25 Απριλίου και 8 Μαΐου θα συνεχιστεί με τη φάση του πραγματικού πεδίου βολής μεταξύ 9 και 30 Μαΐου υπό τη διεύθυνση και τη διαχείριση της Διοίκησης Στρατού Αιγαίου, με τη συμμετοχή στοιχείων φίλων και συμμαχικών χωρών.

Στο πλαίσιο της άσκησης που θα διεξαχθεί στη Δυτική Ανατολία, το Κεντρικό Αιγαίο, τον κόλπο της Σμύρνης και στο πεδίο βολής και ασκήσεων Doğanbey, αποσκοπεί στη βελτίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων και δυνατοτήτων των κοινών αρχηγείων και μονάδων που σχηματίζονται από κοινού με τα στοιχεία της χώρας που συμμετέχουν στη συνδυασμένη και κοινή επιχείρηση, και το επίπεδο ετοιμότητας μάχης για την κάλυψη όλων των καθηκόντων που θα ανατεθούν.

Η άσκηση EFES-2024 θα είναι η άσκηση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μεταξύ των ασκήσεων της σειράς EFES που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία συμμετέχει στην άσκηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γενικό Επιτελείο, Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, Διοίκηση Αεροπορίας, Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων Γενικού Επιτελείου, Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, καθώς και άλλα υπουργεία , θα συμμετέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί και πολίτες της κοινωνίας.

Η άσκηση συμμετέχουν οι χώρες:

Γερμανία, ΗΠΑ, Αλβανία, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Μπουρκίνα Φάσο, Μαρόκο, Φιλιππίνες, Γαλλία, Γκάμπια, Γουινέα, Γεωργία, Ιταλία, Καμερούν, Κατάρ, Καζακστάν, Κιργιστάν, Δημοκρατία της Κορέας, Κονγκό, Κουβέιτ, Βόρεια Μακεδονία, Αίγυπτος, Λετονία, Λιβύη, Ουγγαρία, Μάλι, Μεξικό, Μογγολία, Μολδαβία, Νίγηρας, Νιγηρία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουάντα, Σομαλία, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν, Τανζανία, Ουγκάντα, Ζάμπια.

 Θα συμμετάσχουν στρατιωτικό προσωπικό, στρατεύματα και στοιχεία από 49 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ζιμπάμπουε.

Στο πλαίσιο της άσκησης, μια έκθεση αμυντικής βιομηχανίας θα εγκαινιαστεί από 48 εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας στην περιοχή ασκήσεων Doğanbey στο Seferihisar της Σμύρνης στις 28 Μαΐου. Η ημέρα επίλεκτων παρατηρητών της Φάσης Πραγματικού Πεδίου Πυροβολισμού της άσκησης θα διεξαχθεί στις 29-30 Μαΐου.

ΠΗΓΗ:Trt Haber , https://echedoros.blog/