Ο Στιούαρτ είναι εχθρός της Κύπρου και πρέπει να φύγει από το νησί

Print Friendly, PDF & Email

 Ο Κόλιν Στιούαρτ, ο Καναδός διπλωμάτης που ανέλαβε να βάλει τη διπλωματική «ταφόπετρα» στο Κυπριακό, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκική διχοτομική διευθέτηση των δύο «κρατών», επανέλαβε το ίδιο ατόπημα, αλλά σε χειρότερο βαθμό αυτή τη φορά.

Συνέταξε με βρετανικό τρόπο γραφής, με βρετανική βεβαίως καθοδήγηση τις εκθέσεις του για τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, και την κατάσταση της Ειρηνευτικής Δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στην Κύπρο, για να αθωώσει εντελώς την κατοχική Τουρκία.

Και όλα αυτά έγιναν ενώ σε 13 ημέρες η Κύπρος θα θρηνεί τους νεκρούς της, όσους και όσες δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις εισβολής του Αττίλα.Θυμίζω πάντα για να ΜΗΝ ξεχνάμε ότι προηγήθηκε το προδοτικό πραξικόπημα κατά του ξεροκέφαλου Μακάριου και ακολούθησε η τουρκική εισβολή επί του σχεδιασμού του τότε υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χένρι Κίσινγκερ.

Για το διπλό έγκλημα πλήρωσε μεν ο προδότης Δημήτριος Ιωαννίδης πεθαίνοντας στη φυλακή, αλλά η Δημοκρατία δεν πρέπει να χαρίζεται στους μειοδότες. Η τιμωρία πρέπει να είναι διαφορετική. Ούτε στην Κύπρο πλήρωσαν οι συνεργάτες της Χούντας των Αθηνών, που μόλυναν τις ψυχές πολλών νέων παιδιών με το όνειρο της Ένωσης, το οποίο οι ίδιοι δεν πίστευαν. Αντίθετα μερικοί εξ αυτών αποτελούν μέλη της κυπριακής οικονομικής ζωής, άνθρωποι διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι.

Με τις εκθέσεις του, ο εν λόγω άνθρωπος του ΟΗΕ, όπως του αρέσει να αυτοσυστήνεται, αποδέχεται μία ψεύτικη «πραγματικότητα» και προσπαθεί να την επιβάλει: ότι οι Τούρκοι κέρδισαν τον (σικέ ασφαλώς) πόλεμο και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αποδεχθούν αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε τετελεσμένα.

Η στάση του Στιούαρτ πρέπει να καταγγελθεί στον Γενικό Γραμματέα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να καλέσει τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και να τους ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί πλέον μαζί του.

Για το θέμα αυτό και εκφράζοντας όπως πάντα την προσωπική μου γνώμη, πιστεύω ότι η αντίδραση του ΑΚΕΛ και μάλιστα η υποστήριξη του προς τον Στιούαρτ ήταν επιεικώς απαράδεκτη.

Δεν θυμάται ο αγαπητός Γενικός Γραμματέας του κόμματος, πόσες φορές -στις συζητήσεις του με τους δημοσιογράφους εντός και εκτός Κύπρου-, εξέφραζε σφοδρά παράπονα για τους εκπροσώπους του ΟΗΕ; Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και έζησε από πρώτο χέρι τα πάθη του Δημήτρη Χριστόφια. Του άρεσε τότε που ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) λάμβανε θέση υπέρ των αντιπροσώπων του ΟΗΕ; Όχι φυσικά. Τότε γιατί εκτίθεται; Τι εννοεί ότι ευθύνεται ο Κύπριος Πρόεδρος για το γεγονός ότι ο Στιούαρτ έγραψε αρνητικές εκθέσεις;

Δέχεται το ΑΚΕΛ ότι επειδή ο κ. Χριστοδουλίδης προειδοποίησε τον Στιούαρτ έπρεπε αυτός να παραποιήσει τα γεγονότα και να γράψει ψέματα στην έκθεση του; Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το ΑΚΕΛ, θα ενθαρρύνει τον Στιούαρτ να κάνει χειρότερα. Και είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι ο Στέφανος Στεφάνου έζησε τον απαράδεκτο τρόπο που φερόντουσαν οι προηγούμενοι, από τον Στιούαρτ, Ειδικοί Εκπρόσωποι και Αντιπρόσωποι, στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην Γενικό Γραμματέα του Κόμματος.

Το Κυπριακό δεν πρέπει να είναι θέμα κομματικής αντιπαράθεσης και αναζήτησης πρόσκαιρων κομματικών κερδών. Είναι φρέσκα ακόμα τα μηνύματα των Ευρωεκλογών. Αν ο Φειδίας Παναγιώτου είχε ακόμα μία εβδομάδα στη διάθεση του, θα ξεπερνούσε και το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ. Δύο κόμματα που ακολουθούν καταστρεπτική πολιτική στο Κυπριακό. Κυβέρνησαν και τα δύο, ο ΔΗΣΥ με τον μακαρίτη Γλαύκο Κληρίδη και τον Νίκο Αναστασιάδη, το ΑΚΕΛ με τον Γιώργο Βασιλείου και τον μακαρίτη Δημήτρη Χριστόφια. Ομιλούμε για τέσσερις πολιτικούς που υποσχέθηκαν στο λαό, μύριες φορές, ότι μόλις εκλεγούν θα λύσουν το Κυπριακό. Δεν το έλυσαν αλλά το ΔΙΕΛΥΣΑΝ με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις τους. Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ φέρουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα μας.

Αντί να ντρέπονται, διότι κυβέρνησαν τον τόπο και ΔΕΝ έλυσαν το Κυπριακό, όπως υποσχέθηκαν, βγάζουν και γλώσσα; Πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους: Ο Στιούαρτ είναι εχθρός της Κύπρου και πρέπει να φύγει από το νησί. Εκφράζει ξεκάθαρα τις τουρκικές θέσεις. Είναι ένας μετρίου επιπέδου διπλωμάτης που απολαμβάνει τη ζωή του, κυρίως στα κατεχόμενα, χωρίς διπλωματικές περγαμηνές.

Αρκετό κακό προκάλεσε στην Κύπρο και το λαό της…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Είπαμε τον καλό μας λόγο για τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, που ρεζίλεψε το κυπριακό κομματικό σύστημα. Αλλά μερικές ενέργειες του μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή τον εκθέτουν και δίνει λαβή στους διεφθαρμένους πολιτικούς να τον λοιδορούν. Στο τέλος, αν δεν σταματήσει τις βλακείες, θα εξευτελιστεί. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος όσο ασόβαρος και αν είναι, να ταίζει γόπα τσιγάρου ένα νεαρό στην Αθήνα για 50 ευρώ; Είναι υπερήφανος για τις πελλάρες του υιού του ο ευλαβής ιερέας πατέρας του;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Το ανώτερο στέλεχος του ΑΚΕΛ, Τουμάζος Τσελεπής, τον οποίο εκτιμώ για τη συνέπεια του ακόμα και όταν οι θέσεις του είναι λάθος, έδωσε μία συνέντευξη και επιχείρησε να αποδομήσει τα απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών για το Κραν Μοντανά. Και οι τρεις ισχυρισμοί του είναι λάθος. Αν δεν τον γνώριζα καλά θα έλεγα ότι και οι τρεις ισχυρισμοί του είναι ψεύτικοι και κάλπικοι. Τα απόρρητα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, δημοσιεύθηκαν και στα αγγλικά, ώστε να διαβάσει όποιος θέλει τα έγγραφα στη γλώσσα που έχουν γραφτεί. Το μοναδικό λάθος του μεταφραστή, που αφορούσε τον κ. Κοτζιά, διορθώθηκε αμέσως ελάχιστες ώρες μετά τη δημοσίευση του. Οπότε παρακαλούμε τον κ. Τσελεπή να αποσύρει τους ισχυρισμούς του. Ή να αποδείξει τις έωλες κατηγορίες του εναντίον μας. Λοιπόν:

1. Ισχυρίστηκε ότι τα έγγραφα που αποκαλύψαμε δεν είναι δήθεν τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών αλλά σημειώσεις. ΨΕΜΑ, είναι τα πρακτικά

2. Ισχυρίστηκε ότι δεν παρουσιάσαμε ορθά το πρακτικό της συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες στις 6.15 το απόγευμα πριν το δείπνο, όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ είπε στον τότε Πρόεδρο ότι η Τουρκία θα δεχόταν κατάργηση εγγυήσεων. (Του είπε κάτι τέτοιο αλλά ήταν ψέμα διότι το αποδεικνύει το πρακτικό της συνάντησης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Γκουτέρες η ώρα 1.15 το μεσημέρι. Του ξεκαθάρισε ότι ο Τσαβουσογλου δεν δεχόταν την κατάργηση των εγγυήσεων και του «δικαιώματος» της επέμβασης, ότι δεν αποδεχόταν αποχώρηση των στρατευμάτων του Αττίλα.

3. Ισχυρίστηκε ότι από το πρακτικό του δείπνου λείπει ένα κομμάτι, στο οποίο ο Γ.Γ. του ΟΗΕ λέει τάχατες ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δεχθεί την κατάργηση των εγγυήσεων. Δεν λείπει κανένα κομμάτι. Δημοσιεύθηκε άλλωστε με φωτοτυπία…

Αναμένουμε κ. Τσελεπή…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Ζαλίζουν τα χρήματα που άλλαζαν χέρια μεταξύ ανώτερων και κατώτερων κληρικών της Εκκλησίας της Κύπρου. Παρακολουθούμε την υπόθεση και ΔΕΝ πρέπει να επιτραπεί το παραμικρό κουκούλωμα. Εάν δεν επιβληθούν οι νόμοι τους κράτους, οι πιστοί δεν θα πιστεύουν τίποτα. Τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90 η Εκκλησία της Ελλάδος είχε απαξιωθεί λόγω οικονομικών και σεξουαλικών σκανδάλων. Έγινε τεράστια προσπάθεια από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις εκκλησιές, και ειδικά οι νέοι. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι ένας ηθικός Ιεράρχης και Άνθρωπος και περιμένουμε να μην χαριστεί σε κανένα.Επίσης Μακαριώτατε οι μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν ωφελούν.

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/apopsis/arthra-apo-f/article/1487168/o-stiouart-ine-echthros-tis-kiprou-ke-prepi-na-figi-apo-to-nisi/