Ο Άντρος, ο Αβέρωφ και οι ιδέες των άλλων

Print Friendly, PDF & Email

του Άριστου Μιχαηλίδη

15 Ιαν 2017

Παίρνουν άραγε και τα στελέχη του πατριωτικού ΑΚΕΛ τα μηνύματα που παίρνουν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από την ομάδα προπαγάνδας του Προεδρικού (ομάδα στήριξης, λέγεται), που διανέμει τα «επιχειρήματα» που διαλαλούνται στις δημόσιες συζητήσεις; Διότι, κατά διαβολική σύμπτωση, λένε τα ίδια και τα ίδια με Γκεμπελική προσήλωση. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν πια και οι προσωπικές τοποθετήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για να βλέπουμε και τις ελεύθερες και αυθόρμητες σκέψεις, όσων δεν ανήκουν στην προπαγανδιστική μηχανή. Πάντως, αυτή η ομάδα προπαγάνδας έχει έφεση στις ατάκες και το βγάζει το ψωμί της. Λειτουργούσε ακόμα και την ώρα των διαπραγματεύσεων. Μοίραζε, για παράδειγμα, το θέμα προς προώθηση «για πρώτη φορά καταφέραμε να φέρουμε στο τραπέζι την Τουρκία…» και αμέσως όλη η χορωδία είναι στις τηλεοράσεις και λέει: Για πρώτη φορά… Τους είπαμε να λύσουν το Κυπριακό και προσπαθούν να λύσουν τα νεύρα μας, οι αφιλότιμοι.

 Πάντως, η αντίδραση του Άντρου Κυπριανού στις δηλώσεις του Ερντογάν ήταν αυθόρμητη: «Πρώτα να πω ότι είναι πολύ σημαντικό οι δηλώσεις να μεταδίδονται όπως γίνονται. Είδα τις πρώτες ανταποκρίσεις οι οποίες εξέπεμπαν ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από εκείνο που είχαν οι δηλώσεις του Ερντογάν». Δηλαδή; Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του Ερντογάν; Ποιος τις παραποίησε, το Ανατολού; Κι ακόμα να συλληφθεί ο αρχισυντάκτης του; Είδαμε όμως και τις δεύτερες ανταποκρίσεις και δεν εξέπεμπαν «εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο». Ότι εξέπεμπαν οι πρώτες εξέπεμπαν και οι δεύτερες. Με περισσότερα λόγια, αλλά με την ίδια ουσία. Ότι πρέπει να του δώσουμε τον Κάτω Πύργο (ευτυχώς ο Πάνω Πύργος και τα Πηγαίνια είναι ψηλά) και κομμάτι της Τηλλυρίας για να ενώσει τα Κόκκινα με την Μόρφου και σε αντάλλαγμα να μας δώσει το Βαρώσι. Και ότι «εμείς θα είμαστε για πάντα στην Κύπρο. Μην περιμένετε να μην υπάρχουν εγγυήσεις της Τουρκίας. Δεν τίθεται θέμα να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο». Ακριβώς έτσι τα είπε. 

Αλλά, ενώ ο κ. Κυπριανού έχει άποψη για τον τρόπο που μεταδίδονται οι δηλώσεις, επί της ουσίας δεν έχει: «Δεν πρόκειται τώρα να διαπραγματευτώ δημοσίως με τον κύριο Ερντογάν», είπε όταν ρωτήθηκε για την ένωση των Κοκκίνων με τη Μόρφου. Ευτυχώς, που συμπλήρωσε ότι «κάποιες αναφορές του δεν μας ικανοποιούν καθόλου», γιατί μπορεί και να μας ικανοποιούσαν. Αλλά και ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν ήθελε να διαπραγματευτεί δημοσίως. «Στις επόμενες μέρες, στις επόμενες βδομάδες θα δοκιμαστεί η Τουρκία», είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει.

Πήγαμε στο Μοντ Πελεράν για να δοκιμαστεί η Τουρκία, μετά πήγαμε στη Γενεύη για να δοκιμαστεί, τώρα θα δοκιμαστεί τις επόμενες βδομάδες… Και οι μόνοι που δοκιμάζονται συνεχώς είναι οι Ελληνοκύπριοι. Διότι, οι ηγέτες τους αρπάζονται από λέξεις στις ανταποκρίσεις για να βρουν κάτι θετικό να αποδώσουν στην Άγκυρα ώστε να στηρίξουν την αδιέξοδη πολιτική τους. Είναι προφανές ότι αντί να καταργήσουν τις εγγυήσεις και την κατοχή κατάργησαν τις κόκκινες γραμμές τους και συζητούν νέες ιδέες, που δίνουν συνέχεια στην ομηρία της Κύπρου. Έχει κι ο Άιντα τέτοιες ιδέες, και οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί. Μόνο ο Κοτζιάς δεν έχει τέτοιες ιδέες και μιλά συνεχώς για κατάργηση εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού, γι΄ αυτό κι έγινε κόκκινο πανί. Όλοι αγαπούν την Κύπρο και θέλουν το καλό της εκτός από τον Νίκο Κοτζιά και τον Στανισλάβ Οσάτσι, που τους κατέταξαν στους απορριπτικούς, λες και ο ενδοτισμός είναι τίτλος τιμής. Σκέψου μόνο με ποιων τις ιδέες ταυτίζονται οι ταγοί μας και θα καταλάβεις πόσο βρώμικο παιχνίδι στήνεται σε βάρος του λαού.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/348074/o-antros-o-averof-kai-oi-idees-ton-allon