Ο Αβέρωφ και η Φουστανέλα που στένεψε στο πλυντήριο της Υποκρισίας

Print Friendly, PDF & Email

του Γ. Καλλινίκου

22 Ιαν 2017

    «Ένα έχω να πω σε όσους θυμήθηκαν σήμερα την εθνικοφροσύνη: Μαθήματα εθνικοφροσύνης αλλού! Όχι σε εμάς! Όχι στα παιδιά όσων θυσιάστηκαν για να κρατήσουν το εθνικό φρόνιμα ζωντανό σε αυτό τον τόπο». Τάδε έφη ο Αβέρωφ Νεοφύτου χθες στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ. Εκπληκτικός. Εντυπωσιακός. Αξεπέραστος. Δεν ήταν μόνο αυτή η αναφορά του. Είπε πολλά άλλα, που δεν έχουμε χώρο να παραθέσουμε. Πάσχισε πολύ να πείσει. Έφτασε στο σημείο να διαβάσει την διακήρυξη αρχών του ΔΗΣΥ, που εγκρίθηκε πριν από 41 χρόνια. «Η διακήρυξη αρχών μας, είναι η αποστομωτική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι δήθεν ο Συναγερμός έχει αλλάξει πορεία. Τόσο ξέρουν για το κόμμα μας, που ούτε καν για τις αρχές του δεν έχουν ιδέα», είπε. Όποιος διαβάσει όλες τις χθεσινές αναφορές του Αβέρωφ, ενδεχομένως να νομίσει ότι ακούει τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Βεβαίως, όταν κάποιος αναγκάζεται να ανασύρει την διακήρυξη αρχών του κόμματος του μετά από 41 χρόνια, σημαίνει πως έχει χάσει το παιγνίδι. Ότι τόσο πολλή ομίχλη έχει καλύψει την πολιτική της ηγεσίας, που η εικόνα των αρχών χάθηκε. Και βεβαίως, πώς να μην υποδείξει κάποιος του Αβέρωφ ότι καλά έκανε και ανέτρεξε σε αυτές τις αρχές. Ίσως τον βοηθήσει να βρει το μονοπάτι που οδηγεί ξανά σε αυτές. Αν μπορέσει να βγει από τον λαβύρινθο των πολιτικών μεταλλάξεων στον οποίο βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια, ο ίδιος και άλλα ηγετικά στελέχη της Πινδάρου.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέρχεται με μαθήματα εθνικοφροσύνης δύο μέρες μετά τον Προδρόμου και αυτό μας αναγκάζει να επανέρθουμε. Το γιατί θα το αντιληφθούν οι αναγνώστες στο τέλος. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Αβέρωφ όσα θα επιθυμούσε να ξεχάσει. 

Ότι αυτός, που επιχειρεί να κάνει μαθήματα εθνικοφροσύνης, είναι ο ίδιος ο οποίος απέφυγε να συναντήσει τον Τσίπρα στην πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο.

 Ότι είναι η Κυβέρνηση και το κόμμα του, που στην πράξη έδειχναν απέχθεια στη σύγκρουση της Αθήνας με τους λύκους των Βρυξελλών. 

Ότι είναι ο δικός του υπουργός, που στήριζε την ελληνική κυβέρνηση με… ηχηρή αποστασιοποίηση στα Γιούρογκρουπ. Που διαλαλούσε ξεδιάντροπα, ότι δεν κατάλαβε τι ζητούσε η Ελλάδα. Και όταν είδε ότι η μάχη για τον Τσίπρα χάθηκε τελεσίδικα, συνέχισε τον απεχθή ρόλο του, μιλώντας για πεταμένες γραβάτες και σκισμένα μνημόνια. Ο ίδιος υπουργός του είναι εκείνος, που έπαθε αιφνιδίως αμνησία. Ξέχασε πού ανδρώθηκε πολιτικά και τι λάβαρα ανέμιζε. Για να διακηρύξει ανερυθρίαστα ότι οι μόνοι μας δεσμοί με την Ελλάδα είναι… πολιτισμικοί! Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να αντιτάξουν ξανά, ότι ορθά η κυβέρνηση δεν ακολούθησε την ελληνική στο θέμα της οικονομίας, ξεκαθαρίζω πως ένα είναι να διαφωνείς και άλλο να το διατυμπανίζεις ειρωνευόμενος τον μοναδικό σου σύμμαχο. Όποιος δεν στοχεύει να διασύρει τον αδελφό του, κρατά για τον εαυτό του τις διαφωνίες.  

Υπενθυμίζουμε στον «ελληνόφρονα» Αβέρωφ ότι την διακήρυξη αρχών που ανέσυρε χθες, την έκανε σκόνη και θρύψαλα ο Πρόεδρός του όταν ανακάλυψε ότι ο ομφάλιος λώρος κόπηκε. Και όταν βάφτισε τους Ελλαδίτες «επισκέπτες». Την εθνικοφροσύνη την έκαψαν και από την στιγμή, που βάλανε τον Κοτζιά στο στόχαστρό τους, γιατί η στάση του δεν τους βολεύει. Δεν τον είδα να αποστομώνει τις εφημερίδες, που ανήκουν στο χώρο ή υποστηρίζουν τις θέσεις του ΔΗΣΥ, οι οποίες συνεχίζουν να ζητάνε την κεφαλή του Κοτζιά επί πίνακι.

     Άκου λοιπόν κύριε Αβέρωφ, θα σου επαναλάβω την ωμή αλήθεια όπως την είπα και του Προδρόμου προχθές. Την εθνικοφροσύνη την συντηρήσατε επί μακρόν. Η Ελλάδα, η ελληνική σημαία, ο εθνικός ύμνος, το βαθύ μπλε και λευκό, κοσμούσαν για πολλά χρόνια τις προθήκες κάποιων κομματικών γραφείων. Διότι πουλούσαν. Διότι η πλειονότητα των Κυπρίων πίστευαν σε αυτά. Όταν αποφασίσατε, όμως, να κλείσετε με οποιαδήποτε λύση το Κυπριακό, όλα αυτά, δεν προσφέρονταν. Αντιθέτως φάνταζαν στα μυαλά σας σαν εμπόδια. Έτσι αποφασίσατε να αποκόψετε τον ομφάλιο λώρο. 

Θες να ακούσεις και για ποιο λόγο είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες μέρες επαναφέρετε στη ρητορική σας την εθνικοφροσύνη; Επειδή έχετε αντιληφθεί μετά τη Γενεύη ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί. Ότι ο Σουλτάνος δεν κάνει πίσω στις εγγυήσεις και τα στρατεύματα. Και ο λαός δεν θα αποδεχθεί ποτέ μια τέτοια λύση. Χωρίς λύση, στη σκακιέρα θα μπουν σύντομα οι προεδρικές εκλογές. Πρέπει λοιπόν να βρείτε τρόπο να μαντρώσετε όλους αυτούς που πραγματικά πιστεύουν σε αυτές τις αρχές. Χάσατε 30 χιλιάδες ψηφοφόρους στις βουλευτικές. Είναι πολλοί… Έτσι θυμήθηκες να αναζητήσεις τη φουστανέλα από την αποθήκη όπου την είχες πετάξει. Κάνεις ένα μεγάλο λάθος όμως. Η φουστανέλα πλύθηκε στο πλυντήριο της υποκρισίας και στένεψε πολύ. Δεν έχει άλλη στο μέγεθος σου. 

Ο κόσμος έχει δει πια το πραγματικό πρόσωπο, που κρυβόταν πίσω από το προσωπείο της εθνικοφροσύνης. Ξέρει πια, ότι η ειλικρινής ελληνοφροσύνη δεν κρίνεται από τα βαρύγδουπα λόγια. Αλλά από τις βαρυσήμαντες πράξεις που καθοδηγούνται από τα παπάρια μιας ελληνοπρεπούς καρδιάς! Σου θυμίζω της ευχή της Ιωάννας Συγκρασίτη όταν παραιτείτο από το Π.Γ.: «Ο ΔΗΣΥ να επαναφέρει στην προμετωπίδα της δράσης του, το λησμονημένο ιδεολογικοπολιτικό του χαρακτήρα»!

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-g-kallinikou/99/348987/o-averof-kai-i-foustanela-pou-stenepse-sto-plyntirio-tis-ypokrisias?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork