ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Μη αποδεκτή η εκ Περιτροπής

Print Friendly, PDF & Email

22 Ιανουάριος 2017

Της Μικαέλλας Λοίζου

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ Ή ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ

Τεράστια απαισιοδοξία αναφορικά με τη δυνατότητα να «τα βρούμε» με την Τουρκία στα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων καταγράφει η δημοσκόπηση. Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες πιστεύουν πως η κατάθεση του τ/κ χάρτη δεν συνιστά πρόοδο

Το 69% των πολιτών δεν θα αποδέχονταν εκ περιτροπής προεδρία οποιασδήποτε μορφής. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και παρουσιάζει σήμερα και αύριο η «Σημερινή», η πλειοψηφία ζητούν η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί να γίνει είτε πριν από την εφαρμογή της λύσης του Κυπριακού είτε την πρώτη ημέρα της λύσης.

Ταυτόχρονα οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι ως προς τη δυνατότητα να τα βρούμε με την τουρκική πλευρά στα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ενώ εκτιμούν ότι δεν είναι βοηθητικός ο ρόλος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ποσοστό 68% θεωρούν ότι, παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν είμαστε πιο κοντά στη λύση του Κυπριακού, ενώ περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι η κατάθεση του συγκεκριμένου χάρτη από τ/κ πλευράς στη Γενεύη δεν συνιστά πρόοδο στη διαδικασία.

Ταυτότητα έρευνας

Γραφείο: IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,

Ανάθεση: Εφημερίδα «Σημερινή»,

Ημερομηνία διεξαγωγής: 18-19 Ιανουαρίου 2017,

Κάλυψη: Παγκύπρια- Αστικές & Αγροτικές περιοχές,

Χαρακτηριστικά δείγματος: Άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18+,

Μέγεθος δείγματος: 500 άτομα,

Επιλογή δείγματος: Τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία,

Συλλογή στοιχείων: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.