Μας Κοροϊδεύουν, αλλά όχι για πρώτη φορά

Print Friendly, PDF & Email

22 Ιανουάριος 2017

Με τον Πέτρο Θ. Παντελίδη

Αυτήν την περίοδο ο ΠτΔ και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μάς φλόμωσαν με τη φράση «για πρώτη φορά». Για πρώτη φορά, τάχατες, οι Τούρκοι μάς έδωσαν χάρτη, αλλά χειρότερο από τους χάρτες που είχαν δώσει στο παρελθόν ή είχαν αποδεχτεί σε προηγούμενες περιπτώσεις. Και, μάλιστα, αυτόν τον χάρτη συμπληρώνουν οι δηλώσεις Ερντογάν, ότι θέλει να του δώσουμε και τον Πύργο Τηλλυρίας, για να ενώσει τη Μόρφου με τα Κόκκινα.

Για πρώτη φορά, μας λένε, πέτυχαν να φέρουν την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της και αποδέχτηκε να συζητά τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν πετύχαμε, αλλά υποχωρήσαμε αποδεχόμενοι την πάγια απαίτηση της Τουρκίας για πενταμερή. Και η Τουρκία μάς τονίζει ότι οι εγγυήσεις δεν εγκαταλείπονται και τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής δεν φεύγουν από την Κύπρο.

Για πρώτη φορά η Ε.Ε. μπήκε στις διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Ε.Ε. φοβήθηκε ότι, με τη συμφωνία της λύσης, υπάρχει κίνδυνος η Τουρκία να μπει στην Ευρώπη από το παράθυρο. Η Ε.Ε. έδειξε ενδιαφέρον, αλλά και οι Τούρκοι τής έδειξαν την κερκίδα, απ’ όπου παρακολουθεί τον αγώνα.

Όλα αυτά που, τάχατες, «πετύχαμε για πρώτη φορά», συνέβησαν επειδή αποδεχτήκαμε την πενταμερή διάσκεψη. Αυτήν τη λεγόμενη επιτυχία μπορούσαμε να την πετύχουμε εδώ και δεκαετίες, αν αποδεχόμασταν την πενταμερή διάσκεψη, που ήταν απαίτηση της Τουρκίας. Η Τουρκία θα ερχόταν τρεχάτη για να πάρει μέρος σε μια πενταμερή, που την ήθελε διακαώς και θα την φέρναμε έτσι μπροστά στις ευθύνες της. Όμως, κανένας ποτέ δεν δέχτηκε την τουρκική απαίτηση για πενταμερή διάσκεψη. Το έκαμε πρώτος και «για πρώτη φορά» ο κ. Αναστασιάδης.

Φυσικά η πενταμερής διάσκεψη δεν θα έφερνε αποαναγνώριση της Κ.Δ. και ούτε την έφερε στη Γενεύη, όπως πανηγυρίζουν οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που στηρίζουν την πολιτική και τις άτακτες υποχωρήσεις Αναστασιάδη.

Η Κ.Δ. είναι αναγνωρισμένη και μετά την πενταμερή της Γενεύης. Θα αποαναγνωριστεί μόνο, αν υπογράψει την ενδιάμεση συμφωνία, που μεθοδεύουν οι Τούρκοι, οι φίλοι τους και οι στρατηγικοί μας εταίροι. Και θα γίνει εκλιπούσα, αν ο λαός αποδεχτεί τη λύση που ετοιμάζουν ο Αναστασιάδης, ο Ακιντζί και ο Έιντε.

Αλλά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί τα πιο κάτω:

1. Πραγματοποιήθηκε μια διεθνής διάσκεψη, στην οποία κανονικά παίρνουν μέρος μόνο κράτη και σ’ αυτή πήρε μέρος ο κ. Ακιντζί. Ποιο κράτος εκπροσωπούσε;

2. Η Κ.Δ. ήταν απούσα από τη διάσκεψη, όσο και αν προσπάθησε ο ΠτΔ να τη βάλει από το παράθυρο. Ο Γ.Γ. μίλησε για την Κ.Δ. απαντώντας προφορικά σε ερώτηση δημοσιογράφου, αλλά στην πραγματικότητα η Κ.Δ. ήταν απούσα και από τη διάσκεψη και από την επίσημη ανακοίνωση του ΟΗΕ.

3. Ο Ακιντζί αναβαθμίστηκε, μετέχοντας ισοτίμως στη διάσκεψη και μάλιστα με τις αλχημείες τού κ. Έιντε κάθισε στα δεξιά του Γ.Γ., στη θέση που καταλαμβάνει ο πρώτος ιεραρχικά σε μια διεθνή διάσκεψη.

4. Η Κ.Δ. δεν αποαναγνωρίστηκε, αλλά υποβαθμίστηκε σοβαρά, γιατί και να έψαχνε κάποιος, δεν θα την εύρισκε στην αίθουσα. Ήταν απούσα.

Τώρα μας λένε ότι στο δεύτερο στάδιο της διεθνούς διάσκεψης ο κ. Μαυρογιάννης θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Μα, Κύριε ελέησον!!! Αφού στη διάσκεψη θα πάρει μέρος -λένε- και η Κ.Δ. και η ελληνοκυπριακή κοινότητα, γιατί εμείς στέλνουμε μόνο έναν εκπρόσωπο; Γιατί δεν στέλλει η Κ.Δ. τον δικό της τεχνοκράτη και η ε/κ κοινότητα τον δικό της; Θα έπρεπε να στείλει η Κ.Δ. τον δικό της τεχνοκράτη για να τονίσει την παρουσία της, που πολλοί την αμφισβητούν, και που οι Τούρκοι δεν την αποδέχονται. Γιατί υποβαθμίζουμε μόνοι μας την εκπροσώπηση της Κ.Δ.;

Φαίνεται κάποιοι μάς κοροϊδεύουν ψευδόμενοι, αλλά αυτό όχι «για πρώτη φορά», αλλά συνεχώς, κατά συρροήν και κατ’ επανάληψιν.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/398072/mas-koroidevoun-alla-oxi-gia-proti-fora#sthash.mJf0ojpg.dpuf