Η Κύπρος στα χέρια του αυταρχικού σουλτάνου…

Print Friendly, PDF & Email

29 Ιανουάριος 2017

Σημερινή

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετέβησαν στην Τουρκία. Ο μεν πρώτος το 2005, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα. Ο δε δεύτερος πριν από λίγο καιρό. Ο Ν. Αναστασιάδης έμεινε έκθαμβος από τον δήθεν προοδευτικό και light ισλαμιστή Ερντογάν που, τάχα, εφάρμοζε ένα νέο ισλαμικό δημοκρατικό σύστημα, που θα μπορούσε να ήταν μοντέλο για τις μουσουλμανικές χώρες. Περίπου μας τον παρουσίασε ως έτοιμο από καιρό να συμβάλει θετικά σε λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Ο δε Ά. Κυπριανού, που συναντήθηκε με τον φίλο του Τσαβούσογλου, ΥπΕξ της Τουρκίας, απεκόμισε και αυτός, μας είπε, την εντύπωση ότι η Τουρκία έχει τη βούληση για λύση. Ποιος είναι ο Τσαβούσογλου; Είναι ο συγγραφέας, με τον αλήστου μνήμης Νταβούτογλου, του εξ 105 σελίδων επονείδιστου εγγράφου, που κατατέθηκε επίσημα στην ΕΕ, διά του οποίου η Τουρκία χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα».

Ποιος είναι ο Τσαβούσογλου; Είναι αυτός που μόλις πρόσφατα, στη διάσκεψη της Γενεύης, κατέθεσε τις γνωστές ακραίες και απορριπτέες θέσεις της Τουρκίας. Μάλιστα απαίτησε οι έποικοι να απολαμβάνουν τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες της ΕΕ, διαφορετικά να μην τις απολαμβάνουν οι Έλληνες. Θα το υπογραμμίσουμε ξανά και έντονα, με την απέλπιδα προσδοκία να ακουστούμε στο προεδρικό και στο ΔΗΣΑΚΕΛ: Είναι ολέθριο και καταστροφικό λάθος η υποτίμηση του εχθρού και η παραγνώριση των θέσεων και των αξιώσεών του. Αυτό το έγκλημα διαπράττεται από την υπεύθυνη ηγεσία του τόπου. Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Κυπριανού τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν να κάνουν με ευγενείς και όχι με ληστές και δολοφόνους. Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ένας σεσημασμένος εγκληματίας και δολοφόνος πρώτα του τουρκικού λαού αλλά και των Κούρδων, των Αλεβιτών, των Ασσυρίων και των Ελλήνων.

Είναι ένας αδίστακτος ισλαμοφασίστας, που κατήντησε ο μεγαλύτερος ταραξίας και απρόβλεπτος δικτάτορας σε όλη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Καθυβρίζει τους πάντες και ειδικά τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους, τους Ρώσους, τους Ισραηλινούς. Εισέβαλε στη Συρία και στο Ιράκ. Διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων επειδή τρέμει τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Συμπεριφέρεται ως ο μεγαλύτερος πολιτικός αληταράς, που δεν σέβεται ούτε το Διεθνές ούτε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Παραβιάζει συλλήβδην όλες τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα, πρώτα του τουρκικού λαού και των μειονοτήτων στη χώρα. Κατέχει τη μισή Κύπρο και παραβιάζει τα δικαιώματα και ελευθερίες των νόμιμων κατοίκων της νήσου. Τα πιο πάνω δεν τα περιγράφουμε μόνο εμείς, αλλά σύμπας ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός Τύπος, που περιγράφουν και στιγματίζουν τον σουλτάνο με τα μελανότερα χρώματα και χαρακτηρισμούς.

Είναι άπειρες οι αναλύσεις σοβαρών εντύπων που καλούν τις κυβερνήσεις τους να πετάξουν την Τουρκία με τις κλοτσιές έξω από το ΝΑΤΟ και να την εμποδίσουν να ενταχθεί στη χορεία των δημοκρατικών χωρών της ΕΕ. Προχθές, σε αυτά τα έντυπα προστέθηκε και ο σοβαρός και έγκυρος βρετανικός «Economist». Οι αναλύσεις του δεν είναι τυχαίες ούτε επιπόλαιες. Σε ανάλυσή του κατηγορεί τον Ερντογάν για το ναυάγιο της Γενεύης. Αφού επισημαίνει πως αν αφήνονταν οι Αναστασιάδης-Ακιντζί ίσως να φτάναμε σε λύση, ο «Economist» υπογραμμίζει: «Σήμερα, δυστυχώς, η τύχη του νησιού βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του Ερντογάν, του αυταρχικού Προέδρου της Τουρκίας».

Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο σουλτάνος δεν υποχωρεί στο θέμα των εγγυήσεων και κανένας δεν είναι σίγουρος ότι θα κάνει κάποια κίνηση προς την κατεύθυνση μιας λύσης. Με αυτόν τον αυταρχικό, ισλαμοφασίστα δικτάτορα, ο Ν. Αναστασιάδης και η ΔΗΣΑΚΕΛ ομοχειρία πιστεύουν αφελέστατα και αμαθέστατα ότι θα προέλθουν σε… συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού. Αλλ’ ο Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του, Τσαβούσογλου, Τουρκές και Ακιντζί καθημερινά βροντοφωνάζουν τι είδους «λύση» απαιτούν στο Κυπριακό. Το είπαν από το 1956. Το επαναλαμβάνουν εδώ και 60 χρόνια. Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Κυπριανού ούτε ακούνε ούτε καταλαβαίνουν. Γλείφουν και εκλιπαρούν έναν δικτάτορα και έναν ορκισμένο τζιχαντιστή να δεχτεί μιαν ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύση, ενώ εκείνος απαιτεί διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τουρκοποίηση των Ελλήνων. Ποιος νούσιμος Έλληνας εμπιστεύεται τον αδίστακτο σουλτάνο;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/400571/i-kypros-sta-xeria-tou-aftarxikou-soultanou