Δεν είναι… ανοησίες, κύριε Γενικέ του ΑΚΕΛ

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

31 Ίαν 2017

Ο Μένανδρος (4ος αιώνας π.Χ., αρχαίος Έλληνας ποιητής), είπε: «Τα λόγια του εχθρού σου μην τα θεωρήσεις ποτέ φιλικά». Χειρότερα: Μην τα θεωρήσεις… ανοησίες. Αυτά θυμηθήκαμε με αφορμή την αντίδραση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στις γνωστές δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Τουρκές, που αξίωσε όπως οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύσουν και για τους έποικους.

Ο Α. Κυπριανού χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου προκλητικές και απαράδεκτες. Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ, αναφέρθηκε σε «μια πολύ επικίνδυνη νοοτροπία, που βασίζεται στην αντίληψη ότι δεν έχει σημασία η ανεξαρτησία μιας χώρας, αλλά πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Αφού υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Τουρκές είναι ανοησίες, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι οι αυτές δυσκολεύουν και περιπλέκουν τις συζητήσεις για επίλυση του Κυπριακού και εξέφρασε την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική. Μέγα λάθος, κύριε Γενικέ. Οι δηλώσεις Τουρκές, όπως και εκείνες του φίλου σας, Ακιντζί, εκείνες του σουλτάνου, του Τσαβούσογλου και όλων των Τούρκων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ανοησίες, όπως επιπόλαια, αστόχαστα και αμαθέστατα ισχυρίζεστε.

Οι Τούρκοι, δυστυχώς για σας, ΕΝΝΟΟΥΝ αυτά που λένε και τα υλοποιούν. Βροντοφωνάζουν καθημερινά τις αξιώσεις τους αλλ’ εσείς και ο φίλος σας Αβέρωφ και ο Ν. Αναστασιάδης, που στηρίζετε, δεν ακούτε, δεν θέλετε να καταλάβετε και αρνείστε να πείτε στους απειλούμενους με τουρκοποίηση Έλληνες, πώς θα αντιμετωπίσετε τον τουρκικό εφιάλτη. Διότι δεν ξέρετε!
Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/401125/paraskinio