Εάν ούτε και τα Ίμια δεν τους ξυπνήσουν…

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

01 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι έχουν ένα… θετικό για τους Έλληνες: Κάθε μέρα ξεκάθαρα βροντοφωνάζουν τους στόχους τους εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου. Δεν τους αποκρύβουν! Θα ανέμενε κανείς πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης και τα ταυτισμένα και συναγελαζόμενα ΔΗΣΑΚΕΛ θα πάρουν τα μηνύματα και θα ξυπνήσουν, επιτέλους, από το λήθαργο της τουρκολαγνείας και του τουρκολιγουρισμού τους.

Αλλ’ όχι! Εκεί, κοιμισμένοι, υπνωτισμένοι, αμέριμνοι, απαθείς έναντι των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων και δηλώσεων που κρυστάλλινα καταγράφουν τον τουρκικό επεκτατισμό. Αν χρειαζόταν ακόμα μία απόδειξη των τουρκικών προθέσεων, αυτή δόθηκε με την προκλητική παρουσία των ηγητόρων του τουρκικού στρατού στα πέριξ της βραχονησίδας Ίμια, την ημέρα που προκλήθηκε η κρίση.

Οι Τούρκοι στέλνουν καθαρά μηνύματα, αλλ’ ο Αναστασιάδης και οι Αβέρωφ και Κυπριανού αλλού… ονειρεύονται. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ που πριν από δύο ακριβώς χρόνια (17/1/2015) χαρακτήριζε, ορθά, ως «καταθλιπτική» την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, που οδηγούσε στην απομόνωσή μας, σήμερα στηρίζει μια χειρότερη πολιτική Αναστασιάδη. Πρόεδρος και ΔΗΣΑΚΕΛ σφυρίζουν στον αέρα και δεν καταδικάζουν καν την τουρκική προκλητικότητα.

Πού είναι η «πλήρης ταύτιση» Λευκωσίας-Αθήνας, Αβέρωφ; 

Αλλά ξεχνούμε: Οι τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια εντάσσονται στη «θετική ρητορική» του σουλτάνου, που οπτασιάστηκε και κατ’ επανάληψη ανέφερε ο Ν. Αναστασιάδης. Κύπρια γιουσουφάκια, μην ταράττετε και μην ενοχλείτε τη «θετική ρητορική» του πολυχρονεμένου σουλτάνου…

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/401434/paraskinio