Από τον Ονήσιλο στους Κενταύρους της 26ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Από τον Ονήσιλο στους Κενταύρους της 26ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων Κύπρου

 

Ονήσιλος

12 Οκτ 2016

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αθόρυβα και με άοκνες προσπάθειες το προσωπικό της 26ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων στην Κύπρο έχει να επιδείξει το αξιοζήλευτο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας που έχει φθάσει κατά την περίοδο 2014 – 2015.

Μια αξιέπαινη προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλο το προσωπικό της Μονάδας με μοναδικό σκοπό,  να κρατήσει την Εθνική Αξιοπρέπεια που μας εμπιστεύτηκαν  οι πρόγονοι μας.   

Την στιγμή που όλοι  καταφεύγουν στις δικές τους ψευδαισθήσεις της εικονικής πραγματικότητας,  η 26η Επιλαρχία συνεχίζει το επίπονο έργο της για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την ηρεμία μας κάτω από συνθήκες ασφάλειας. 

Οι χειριστές των Τ-80 δεν είναι άλλοι από τους απόγονους των εθνομαρτύρων του Έθνους,  ακούραστοι και αυστηρά προσηλωμένοι στο σκοπό. Αμούστακα παιδιά των 18 χρονών, εθελοντές  και λοιπά στελέχη που τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες, μακριά στην εσχατιά του Ελληνισμού. 

Είναι αυτοί που η πολιτεία δεν τους εμπιστεύεται ούτε δίπλωμα οδήγησης Ι.Χ οχήματος, είναι αυτοί  που σε κάθε αγώνα  είναι μπροστάρηδες, είναι αυτοί που πεισμώνουν ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης τους, είναι αυτοί που κάθε μέρα κρατούν της αξιοπρέπεια μας, είναι αυτοί που βαθιά μέσα στην ψυχή τους,   κρύβεται ένας Ονήσιλος, ένας Λεωνίδας, ένας Αυξεντίου, ένας Παλληκαρίδης.

Είμαστε περήφανοι για εσάς. Μην πτοείστε, συνεχίστε να μας γεμίζετε περηφάνια, παλικαριά.  Έχουμε λάβει το μήνυμα σας και θα μας βρείτε συμπαραστάτες. 

ΥΓ. Ευχαριστούμε τον Praxandros Keriniotis

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.