19 Φεβρουάριος 2017
Σημερινή
Οποίον κατάντημα! Οποίος εξευτελισμός! Οποία αναξιοπρέπεια! Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατάντησαν θλιβεροί και τραγικοί κλακαδόροι του εγκάθετου της κατοχής, Ακιντζί. Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού αναδεικνύονται σε εξευτελισμένους ικέτες στην αυλή του υποτελούς της Τουρκίας. Οι ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων μετατράπηκαν σε κολαούζους και νεροκουβαλητές στον μύλο της τουρκικής αδιστακτότητας.
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, σε πλήρη κομματική συναυτουργία και πολιτική κακουργία κατά του κυπριακού Ελληνισμού, γλείφουν τον πράκτορα της Τουρκίας και τον εκλιπαρούν να επιστρέψει στις συνομιλίες. Τα μέλη των δύο αυτών κομμάτων, αν διατηρούν ακόμα ψήγματα αξιοπρέπειας και εθνικής τιμής, καλούνται να φτύσουν τις ηγεσίες τους και να τις εκδιώξουν. Αυτά δεν είναι κόμματα που νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον του τόπου αλλά δουλοπρεπείς κλακαδόροι του Ακιντζί-εφέντη και του πολυχρονεμένου σουλτάνου.
Αβέρωφ και Άντρος θα αποτελούν στο εξής, στην πολιτική επιστήμη, περιπτώσεις μελέτης φοιτητών για το πώς δύο κομματάρχες έπεσαν τόσο χαμηλά στην εθνική συνείδηση και αξιοπρέπεια και εκλιπαρούν κυριολεκτικά τον εγκάθετο της τουρκικής κατοχής να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές πολιτικών επιστημών καλούνται να μελετήσουν την αισχρή υπονόμευση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον οιονεί εξαναγκασμό του να υποταχθεί στις αδίστακτες αξιώσεις του πράκτορα της Τουρκίας.
Είναι πρωτοφανής η συμπεριφορά των Αβέρωφ και Άντρου. Ούτε τα πιο εξευτελισμένα γιουσουφάκια δεν θα καταντούσαν θλιβεροί γλείφτες του υποτελούς της κατοχής.
Ο κόσμος του ΔΗΣΥ έχει σοβαρότατο και επείγον πρόβλημα: Ηγείται του κόμματος ένας άνθρωπος που τον εξευτελίζει, τον προσβάλλει και απαξιώνει τις αρχές και τα ιδανικά επί των οποίων το κόμμα οικοδομήθηκε.
Ο ΔΗΣΥ παινευόταν, και ορθά, ότι στις τάξεις του εντάχθηκαν οι γνησιότεροι, αξιότεροι, πιο πατριώτες και εθνικόφρονες πολίτες, που πίστευαν στην Ελλάδα, στα ελληνικά και χριστιανικά ιδανικά και στις αρχές και αξίες που για αιώνες γαλούχησαν τον κυπριακό Ελληνισμό. Σήμερα, η ηγεσία του ΔΗΣΥ, με επικεφαλής τον τραγικό Αβέρωφ, σε τι πιστεύει; Τι πρεσβεύει; Πού οδηγεί το κόμμα; Στις αγκάλες του ΑΚΕΛ, με το οποίο συνεργάζεται στενά, όχι μόνο στην επιβολή της τουρκο-βρετανικής, ρατσιστικής και αντιευρωπαϊκής διζωνικής αλλά και στον αφελληνισμό και στην εθνική πολτοποίηση των Ελλήνων της Κύπρου. Με αφορμή μία τροπολογία που το ΕΛΑΜ κατέθεσε και ενέκριναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ενώ πρώτος ο ΔΗΣΥ ΟΦΕΙΛΕ να την προτείνει και να την υποστηρίξει – για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, η ηγεσία του άλλοτε εθνικόφρονος και νυν δουλόφρονος ΔΗΣΥ, αποδύθηκε σε μια πρωτοφανή επιχείρηση εξημέρωσης του αγγρισμένου Μουσταφά. Ενώ απέσχε από την ψηφοφορία, προχθές κατέθεσε πρόταση για να αφαιρεθούν εξουσίες από τη Βουλή, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να αποφασίζει για εγκυκλίους που θα διαβάζονται σε επετείους.
Είναι εμφανές ότι ο ΔΗΣΥ, ως θλιβερός ικέτης, επιχειρεί να καλοπιάσει και να γλείψει γελοιωδώς τον υποτελή της κατοχής που με θράσος χιλίων πιθήκων απαιτεί – άκουσον! άκουσον! – να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής. Αντί όλα τα κόμματα, περιλαμβανομένων του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να του πουν κατάμουτρα ότι την ιστορία μας δεν την ξεγράφουμε και την τιμούμε, τι ακούσαμε από τους Αβέρωφ και Άντρο; Ο μεν πρώτος χαρακτήρισε την απόφαση της Βουλής ως «άκαιρη», ο δε δεύτερος ως «πολιτική σχιζοφρένεια»! Αντί Αβέρωφ και Άντρος να υποδείξουν στον πεφιλημένο τους, Μουσταφά, ότι οι Έλληνες είναι εξαγριωμένοι από τη βρομιά στον Πενταδάχτυλο, από τις αισχρότητές τους με την τουρκική εισβολή, την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας, κτλ, αποενοχοποιούν τον πράκτορα της κατοχής και επιτίθενται κατά των Ελλήνων! Τον εκλιπαρούν, τον ικετεύουν, τον γλείφουν, γονυπετώς και γελοιωδώς για να επιστρέψει, ώστε να του προσφέρουν και άλλα δώρα και άλλες παραχωρήσεις.
Εδώ κατάντησε αυτός ο δύσμοιρος τόπος που δεν ευτύχησε να έχει ηγέτες με ανάστημα αλλά θλιβερούς, σπιθαμιαίους κομματάρχες που ανέχονται να εξευτελίζονται από τον εγκάθετο της κατοχής. Αντί να σχηματίσουν μέτωπο αντίστασης στις ιταμές τουρκικές αξιώσεις, κατέβασαν τα σώβρακα και αναμένουν από τον πράκτορα της κατοχής να δείξει οίκτον και έλεος στα γιουσουφάκια που τον εκλιπαρούν.
Αυτή και αν είναι μέγιστη και ύψιστη πολιτική σχιζοφρένεια που ξεπερνά τα όρια του εθνομηδενισμού και της συνεργασίας με τον Τούρκο εχθρό.
ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/406663/averof-kai-antros-thliveroi-iketes-tou-akintzi