Πιθανή νέα συνάντηση ΠτΔ – Νούλαντ το απόγευμα

Print Friendly, PDF & Email

Πιθανή νέα συνάντηση ΠτΔ – Νούλαντ το απόγευμα

 

Η γελειογραφία προέρχεται από την σημερινή έκδοση της (13 Οκτ 2016)  εφημερίδας Φιλελεύθερος
Η γελειογραφία προέρχεται από την σημερινή έκδοση της (13 Οκτ 2016) εφημερίδας Φιλελεύθερος

 

Εφημερίδα Πολίτης

13 Οκτ 2016

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Βικτώρια Νούλαντ. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πέραν της 1,5 ώρας, δεν έγιναν δηλώσεις και η κ. Νούλαντ μετέβη στα κατεχόμενα όπου είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με το τέλος της οποία δεν έγιναν δηλώσεις.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως η Αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ να επιστρέψει στο Προεδρικό το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση, είναι επειδή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε κάποια θέματα παρεμφερή στο διάλογο, τα οποία δημιουργούν δυσκολίες και η Νούλαντ θα δει κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει.

Επίκεντρο των συναντήσεων της κ. Νούλαντ με τους δύο ηγέτες αποτελεί το θέμα της ασφάλειας και η συνέχιση της παρασκηνιακής προσπάθειας να εξευρεθούν λύσεις στο θέμα της ασφάλειας που να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές, αλλά και την Τουρκία, ενόψει μιας ενδεχόμενης διεθνούς διάσκεψης. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου για να μεταβεί στο χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς πώς πήγε η συνάντηση που είχε το πρωί με την κα Νιούλαντ είπε «Πάντα είμαστε φιλόξενοι. Ανταλλάξαμε απόψεις, θέσαμε τις θέσεις μας».

Νέα συνάντηση ηγετών

Νέα συνάντηση πραγματοποιούν σήμερα Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο του νέου γύρου του εντατικού διαλόγου. Οι δύο ηγέτες σήμερα θα συζητήσουν για τις ποσοστώσεις στους διορισμούς στα ομοσπονδιακά όργανα, αλλά και των ανεξάρτητων αξιωματούχων. Επίσης, στην ατζέντα θα βρεθεί και το κεφάλαιο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.  

Πηγή: http://politis.com.cy/article/teleftea-kathodos-ton-amerikanon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.