Αβέρωφ, πού έγινε το δείπνο με τον πράκτορα;

Print Friendly, PDF & Email

30 Απρ. 2017

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Οι σοβαροί πολιτικοί σέβονται και τιμούν τη λαϊκή εντολή. Προπάντων, όσοι ηγούνται, ένα μέλημα έχουν: Με πλήρη διαφάνεια και σοβαρότητα να δίνουν εξηγήσεις στους πολίτες ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα. Στη Βρετανία, η βοηθός Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, σε 25 λεπτά υπέβαλε την παραίτησή της επειδή κατηγορήθηκε για παράβλεψή της για τον αδελφό της.

Στην μπανανία Κύπρο, όπου οι λέξεις «ευθιξία», «σεβασμός», «αξιοπρέπεια», κτλ έχουν από χρόνια εκφυλιστεί και ξεφτιλιστεί, δεν συμβαίνει τίποτε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπουργοί, βουλευτές, «αρνίν παshίν». Γι’ αυτούς, η ευθιξία και ο σεβασμός προς τους πολίτες είναι ακαταλαβίστικοι αλγόριθμοι. Ιδού:

Την περ. Παρασκευή, η εφημερίδα «Το Ποντίκι» αποκάλυψε ότι το μυστικό δείπνο Αβέρωφ με τον κατοχικό Ακιντζί (που αποκάλυψε η «Σ»), κατά το οποίο εμφανέστατα ο συναγερμικός πολιτικός γονάτισε ενώπιον του εγκαθέτου, έγινε στο λεγόμενο «προεδρικό» μέγαρο στα κατεχόμενα. Ενώπιον του σάλου που προκλήθηκε, ο ΔΗΣΥ με μια μασημένη ανακοίνωση διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Ωραία, ας δεχτούμε χάριν συζήτησης ότι το δεύτερο δείπνο της υποτέλειας και της δουλοφροσύνης (το πρώτο ήταν του Αναστασιάδη με τον εγκάθετο, την 1η Δεκεμβρίου 2016) δεν έγινε στο «προεδρικό» του πράκτορα της κατοχικής Τουρκίας. Ερώτηση: Πού έγινε, Αβέρωφ; Γιατί δυσκολεύεσαι ή και αρνείσαι να εξηγήσεις; Γιατί ασεβείς προς τους πολίτες;

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/417825/paraskinio