«Υπηκοότητες» ίσες με τριετία, δόθηκαν τον τελευταίο χρόνο στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την ‘Κίπρις’

Print Friendly, PDF & Email


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/06/2017 17:40
 

Σε ένα χρόνο έχουν δοθεί 4.603 νέες «υπηκοότητες» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Κίπρις”.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα της τ/κ εφημερίδας, επικαλούμενη σχετικό έγγραφο που τιτλοφορείται «έκθεση υπηκοοτήτων»αντίγραφο του οποίου και δημοσιεύει, από τις 6 Απριλίου 2016 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 παραχωρήθηκαν 4.603 «υπηκοότητες» σε 4.351 άτομα τουρκικής καταγωγής και 252 που γεννήθηκαν σε άλλες χώρες.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ενώ συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στην τ/κ κοινότητα για την παραχώρηση «υπηκοοτήτων», αυτές συνεχίζουν να παραχωρούνται με αυξανόμενη ταχύτητα. Όπως γράφει, ο ρυθμός παραχώρησης φθάνει την τριετία 2013-2016. Τότε είχαν παραχωρηθεί 4.927 συνολικά «υπηκοότητες» σε 3 χρόνια, ενώ μόνο σε ένα χρόνο η υφιστάμενη «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ παραχώρησε περίπου ίσο αριθμό.

Στο έγγραφο υπάρχουν 7 κατηγορίες στις οποίες έχουν δοθεί οι «υπηκοότητες» για την τριετία 2013 – 2016 και 6 κατηγορίες για τον τελευταίο χρόνο.

Πρόκειται για άτομα άνω των 18 ατόμων που έτυχαν έγκρισης από την «εισαγγελία», άνδρες που η σύζυγος είναι «υπήκοος» του ψευδοκράτους, γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι είναι «υπήκοοι» του ψευδοκράτους, παραχώρηση «υπηκοοτήτων» με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», παιδιά ή σύζυγοι «υπηκόων» που έγιναν και αυτοί «υπήκοοι» με απόφαση «υπουργικού» και δύο ακόμα κατηγορίες με απόφαση του «υπουργικού» «υπήκοοι» και μετά αυτών τα παιδιά και οι σύζυγοι επίσης «υπήκοοι». Δεν εξηγείται η διαφορά μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης κατηγορίας.

Οσον αφορά τον τελευταίο χρόνο, στη φωτογραφία του εγγράφου δεν υπάρχει η πρώτη κατηγορία για άτομα άνω των 18 ατόμων που έτυχαν έγκρισης από την «εισαγγελία». Τον τελευταίο χρόνο 1914 άτομα εκ των οποίων 1862 τουρκικής καταγωγής, πήραν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους με απόφαση «υπουργικού συμβουλίου».