Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ 1/2017» και «ΚΙΝΥΡΑΣ-ΣΑΟΥΛ 2017»

Print Friendly, PDF & Email

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

14/06/2017 19:41

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ 1/2017» και «ΚΙΝΥΡΑΣ-ΣΑΟΥΛ 2017»

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι συνδυασμένες ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ – 1/2017» και «ΚΙΝΥΡΑΣ-ΣΑΟΥΛ 2017» που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Οι Ασκήσεις διεξήχθησαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετείχαν Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και προσωπικό, επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κατά την Άσκηση «ΙΑΣΩΝ 1/2017» (6-14/7), έγινε η συνεκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων και ειδικότερα στις αποστολές Έρευνας και Διάσωσης κατά τη μάχη, Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης και Αερομεταφορών.

Παράλληλα με την Άσκηση «ΙΑΣΩΝ-1/2017», πραγματοποιήθηκε η Άσκηση «ΚΙΝΥΡΑΣ-ΣΑΟΥΛ 2017» (11-14/7), η οποία αφορούσε σε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών, με ταυτόχρονη λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών. Σε αυτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός χερσαίων στρατευμάτων από τις Ειδικές Δυνάμεις των δύο χωρών. 

Μέσα από την διεξαγωγή των Ασκήσεων διαφάνηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.

Ειδικότερα, η εξάσκηση του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων στις τακτικές και τις διαδικασίες ανάπτυξης υπό ρεαλιστικές συνθήκες, η δυνατότητα υποστήριξης και συντονισμού από την Αεροπορική Βάση Πάφου μεγάλου αριθμού αεροπορικών κινήσεων για τη διεκπεραίωση και υλοποίηση των ασκήσεων, καθώς και η εμπειρία που αποκτάται από τις μονάδες αεράμυνας μέσα από τη συνεργασία με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, έχει συντελέσει στη πολύ σημαντική αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

ΠΗΓΗ:http://www.pio.gov.cy/MOI/pio/pio2013.nsf/All/D00E5DF9DB60D2B4C225813F005BB149?OpenDocument&L=G