Οι «δικοί του» Αναστασιάδη, υπέρ των απαιτήσεων Ακιντζί

Print Friendly, PDF & Email

17.06.2017 10:22 

Λάζαρος Μαύρος

Ε Ν Τ Ε Κ Α  ΜΕΡΕΣ πριν από την προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου, νέα Πενταμερή της «Γενεύης – 2», στο… ορεινό κι απομονωμένο Κρανς Μοντάνα στην άλλη πλευρά της λίμνης της Γενεύης, οι «δικοί του» κ. Αναστασιάδη εντείνουν ομαδόν τις πιέσεις τους προς τον ίδιο ώστε να εγκαταλείψει τις πάγιες αξιώσεις της Κύπρου για αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και για κατάργηση των «εγγυήσεων» & «εγγυητριών δυνάμεων».

– ΠΡΙΝ πάει στο Κρανς Μοντάνα για να… διαπραγματευθεί ο Αναστασιάδης, οι Τούρκοι διαπραγματευτές έχουν ήδη στα χέρια τους το «εξ οικείων» Αναστασιάδη στήριγμά τους, ώστε να του κολλήσουν στα μούτρα τα επιχειρήματα των «δικών του» εν Κύπρω περί παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.

– ΗΔΗ οι «δικοί του» Αναστασιάδη, προτού καν επιδείξει ο ίδιος στο Κρανς Μοντάνα τις όποιες (αν έχει) διαπραγματευτικές του ικανότητες, συντάσσονται ξανά με τον Ακιντζί και την Άγκυρα που απορρίπτουν αναφανδόν τις «μηδενικές εγγυήσεις – μηδενικά στρατεύματα», οι οποίες υποτίθεται ότι αποτελούν την κοινή επιδίωξη Κύπρου και Ελλάδας, ιδίως αφ’ ότου την ώθησε ως πρωταρχική επιδίωξη ο υπ.Εξ. της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς.

Ο Ι  «ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ» Αναστασιάδη εν Κύπρω, ήδη εξόρμησαν για να υποσκάψουν την υπ’ αριθμόν ένα, μόνιμη ελληνική αξίωση, για απόσυρση του Αττίλα και τερματισμό των «δικαιωμάτων επέμβασης» της Τουρκίας στην Κύπρο, που ανέκαθεν αποτελούσαν την εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την όποια «λύση» του Κυπριακού.

Ε Ν Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο  ήταν χθες το κύριο άρθρο της αναστασιαδικότερης εν Κύπρω εφημερίδας «Πολίτης», διακεκριμένης ως «ναυαρχίδας» του Σχεδίου Ανάν το 2002-2004, με τον ιδιοκτήτη της αναγνωρισμένο παλαιόθεν υπό της ενταύθα Υπάτης Αρμοστείας της Βρετανίας, επί υπ.Εξ. κ. Στρο, ως …«opinion leader» . Υπό τον τίτλο «Πατριωτισμός του όλα ή τίποτα», ο «Π» εκστράτευσε για πείσει υπέρ της αποδοχής παραμονής του 20% του Αττίλα στην Κύπρο.

Ε Ν Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ε Σ  ήταν χθες και οι δηλώσεις του ενός εκ των δύο (ο έτερος ήταν ο κ. Άντρος του ΑΚΕΛ) επικεφαλής των Τριάκοντα της Βουλής που ψήφισαν 7η Απριλίου τον «Νόμο Ακιντζί», προέδρου του κυβερνώντος ΔηΣυ κ. Αβέρωφ. Όστις διατεινόταν στο κρατικό ΡΙΚ ότι «πρέπει να είμαστε πραγματιστές και λογικοί και να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούν να φύγουν σε μία νύχτα 40 χιλιάδες [τουρκικά] στρατεύματα»…

Β Ε Β Α Ι Ω Σ  στα «Δύο Ταυτόχρονα Τραπέζια Διαπραγματεύσεων» που σχεδιάστηκαν και προγραμματίστηκαν για το Κρανς Μοντάνα της 28ης Ιουνίου, όπως το πέτυχε η Άγκυρα και ο κ. Ακιντζί με τους κ.κ. Έιντε και Γκουτέρες στη Ν. Υόρκη 4η τρέχοντος, όπου και πάλι υπέκυψε με νέα «κωλοτούμπα» του ο διακεκριμένης κι ομολογημένης απ’ το 2013 κι απ’ το Γιούρογκρουπ αναξιοπιστίας κ. Αναστασιάδης, η κύρια επιδίωξη των Τούρκων Κατακτητών, θα είναι μία: Να τους παραδώσει την κρατική υπόσταση της Κύπρου στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία.

– ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ χθες και ο κ. Ακιντζί: «Στη διάσκεψη θα ενεργήσουμε με στόχο μια ομοσπονδιακή λύση στη βάση δύο πολιτικά ισότιμων συνιστώντων – ιδρυτικών [κουρουντζού] κρατών». Δηλαδή: Εκείνη την Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία») της οποίας η «κυριαρχία» θα «πηγάζει εξ ίσου από Τ/κ και Ε/κ», της 3ης παραγράφου της Κοινής Διακήρυξης Έρογλου – Αναστασιάδη 11ης Φεβρ. 2014. Για την οποία, η Τουρκία κι ο Ακιντζί επιμένουν ότι, είναι εκ των ων ουκ άνευ ΚΑΙ η τουρκική εκ περιτροπής προεδρία.

Ε Τ Σ Ι , λοιπόν, η «γραμμή» που οι «δικοί του» Αναστασιάδη επιχειρούν να του ξανα-επιβάλουν εκ των προτέρων – φοβούμενοι τω όντι μήπως τους τα «χαλάσει» ο Ν. Κοτζιάς – είναι:

–  ΚΑΙ η παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου στην Τουρκική Συγκυριαρχία,

– ΚΑΙ η παραμονή μέρους (20%) του Αττίλα στο νησί.

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2078/oi-dikoi-tou-anastasiadi-yper-ton-apaitiseon-akintzi#.dpuf