Είναι η ώρα του Νίκου Αναστασιάδη. Όχι της Τουρκίας…

Print Friendly, PDF & Email

20.06.2017 08:38 

Κωστάκης Αντωνίου

Η Τουρκία δεν έχει να αποδείξει τίποτε.

Ο Πρόεδρος υποχρεούται να  αποδείξει πολλά

O Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσπαθεί να αντιστρέψει τους όρους και να απεκδυθεί ευθυνών, προετοιμαζόμενος να  καλυφθεί στο καταφύγιο του κάθε αποτυχεμένου: “Φταίει η τουρκική αδιαλλαξία”. 

“Είναι η ώρα της Τουρκίας”, αναφώνησε σε ομιλία του στο μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Σπηλιών.

Όχι κύριε Πρόεδρε. Είναι η ώρα του Νίκου Αναστασιάδη και όχι της Τουρκίας.

Η Τουρκία δεν έχει τίποτε να αποδείξει. Έχει κατακτήσει τη μισή επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, διατηρεί εδώ 40 χιλιάδες στρατό, έχει τουρκοποιήσει τις κατεχόμενες περιοχές, έχει μεταφέρει εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους, έχει επιβάλει τον στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό έλεγχο της στη βόρεια Κύπρο, έχει στο  χέρι τις τουρκικές εγγυήσεις, έχει επιβάλει την ανταλλαγή πληθυσμών, έχει επιβάλει ως λύση τη διζωνική ομοσπονδία, θεωρεί ως μη υπαρκτή και ως εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία. Ουδείς την πιέζει και ουδείς θα της καταλογίσει ευθύνη, εάν επιμείνει και στη νέα πενταμερή,  επί της διατήρησης των κεκτημένων. 

Συνεπώς, είναι η δική σας ώρα, κ. Πρόεδρε. Να αποδείξετε εάν έχετε κότσια να υπερασπισθείτε τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού, έστω και την υστάτη. Γιατί στα πέντε χρόνια που διαχειρίζεστε το Κυπριακό, έχετε αποδείξει μέσα από τις συνεχείς παραχωρήσεις και τις κωλοτούμπες σας, ότι δεν έχετε τα κότσια. Στο Κρανς Μοντάνα, καλείστε να αποδείξετε:

1. Εάν έχετε τα κότσια και τους μηχανισμούς,  να αντισταθείτε στις πιέσεις που θα σας ασκηθούν.

2. Εάν έχετε τα κότσια να επιμείνετε στην πλήρη κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων και όχι στην αποδοχή “εναλλακτικών” δήθεν ιδεών,  οι οποίες στην ουσία θα ενισχύουν και θα “μεταλλάσσουν” τις τουρκικές εγγυήσεις,  σε κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο για τον κυπριακό ελληνισμό.

3. Εάν έχετε τα κότσια να επιμείνετε στην πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, και όχι σε μία μετάλλαξη δημιουργίας τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο. 

4. Εάν έχετε τα κότσια να διατάξετε έναρξη γεωτρήσεων στην καθορισμένη ημερομηνία και όχι να χρυσώσετε το χάπι, επικαλούμενος “πρόοδο”  η οποία “μας υποχρεώνει σε προσωρινή αναστολή των ερευνών”.

5. Εάν έχετε τα κότσια να απορρίψετε την εκ περιτροπής προεδρία, η οποία σε τελευταία ανάλυση,  σημαίνει πως Τουρκοκύπριος Πρόεδρος ανοίγει την πόρτα σε διακυβέρνηση της Κύπρου από την Τουρκία.

6. Εάν  έχετε τα κότσια, να απορρίψετε την απαίτηση του Ακιντζί για πλειοψηφία πληθυσμού και γης στην  υπό τουρκική διοίκηση περιοχή της Κύπρου.

7. Εάν έχετε τα κότσια να απαιτήσετε την επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των κατεχομένων ελληνικών περιοχών και όχι μόνο την επιστροφή κατσάβραχων και χωραφιών.

Αυτά και άλλα πολλά καλείστε, Πρόεδρε, να κάμετε  και να αποδείξετε,  ώστε να αποδράσετε αξιοπρεπώς από το ελβετικό θέρετρο. Διότι ακούσατε τι είπε η αμερικανίδα πρέσβειρα. Το απομονωμένο ελβετικό θέρετρο  Κρανς Μοντάνα,  επελέγη ώστε  να μην  υπάρχει ευκαιρία απόδρασης… 

Είναι εύκολο για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη,  να μιλά και να αναπετά φουστανέλες σε μνημόσυνα ηρώων. Είναι εύκολο να καθησυχάζει τον κυπριακό ελληνισμό και να δηλώνει πως “γνωρίζει ποιες είναι οι γραμμές και τα περιθώρια μέσα απο τα οποία θα  πρέπει να διαπραγματευθεί”. Όμως τίποτε από όσα λέγει δεν επαληθεύθηκαν στα πέντε χρόνια που διαχειρίζεται το εθνικό θέμα. Αντίθετα όλα διαψεύστηκαν. Το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, τα τρία Μον Πελεράν, η Γενεύη και η τριμερής της Νέας Υόρκης, είναι εκεί και δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο, παρά Βατερλώ και κωλοτούμπες. Συνεπώς η Ελβετία αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Προέδρου. Όχι να δικαιωθεί, επειδή στα πέντε χρόνια που διαχειρίζεται το Κυπριακό μόνο ανεξίτηλο μαύρο αφήνουν στη διαχείριση του. Αλλά για να επιχειρήσει, επί τέλους, να σώσει την Κύπρο από την τουρκοποίηση.

Στο Κρανς Μοντάνα, συνεπώς, θα σημάνει η ώρα του Νίκου Αναστασιάδη. Όχι της Τουρκίας. Διότι η πολιτική της Τουρκίας είναι δικαιωμένη από το 1956. Η Τουρκία δεν κρίνεται. Και ουδείς θα την ενοχλήσει. Ουδείς θα της φορτώσει ευθύνες. Ούτε ο Τραμπ, ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Γιούνκερ. Σαράντα τρία  χρόνια, δολοφονεί, εποικίζει, καταλαμβάνει και διατηρεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της ευρωπαϊκό έδαφος, διαπράττει εγκλήματα και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Και ουδείς της επέβαλε την πιο ήπια κύρωση. Και θα της επιρρίψουν ευθύνες τώρα επειδή θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα;

Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη ούτε εγγυήσεων, ούτε διατήρησης στρατευμάτων. Έχει τη διζωνική λύση, την οποία απλόχερα της προσέφεραν οι ηγέτες μας. Αυτή η λύση,  της προσφέρει την εσαεί παραμονή και έλεγχο επί της Κύπρου. Νομίμως και όχι παρανόμως.  Ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας, ούτε πολυεθνικές δυνάμεις, ούτε η Ε.Ε. μπορούν να προσφέρουν  ασφάλεια στον κυπριακό  ελληνισμό. Επειδή ουδείς είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία. Μόνο η επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η απεμπόληση της διζωνικής ομοσπονδίας θα άρουν τους κινδύνους κατά του κυπριακού ελληνισμού. 

Έχει τα κότσια να τα πράξει ο  Νίκος Αναστασιάδης; Αν έχει,  σώζει την Κύπρο. Αν όχι, την παραδίδει στην Τουρκία….

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2085/einai-i-ora-tou-nikou-anastasiadi-oxi-tis-tourkias#.dpuf