Τον πήρε το… Ποτάμι, τον πήρε ο ποταμός τον Στ. Θεοδωράκη…

Print Friendly, PDF & Email

22.06 2017

του Κωστάκη  Αντωνίου

Ούτε η “Αλήθεια”, ούτε ο “Πολίτης” είχαν το στοιχειώδες θάρρος να απολογηθούν χθες προς τους αναγνώστες τους για τη σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ την οποία επεχείρησαν στα προχθεσινά τους φύλλα, εμπεδώνοντας μία απατηλή εικόνα πως η Τουρκία δέχεται τώρα όπως αναλάβει ως εγγυήτρια δύναμη η Ευρωπαϊκή Ένωση! Ο Γιλντιρίμ ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτό που υπονοούσε είναι ότι η Ε.Ε. πρέπει να αποδεκτεί την τουρκική απαίτηση, όπως ισχύσουν στη λύση του Κυπριακού οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες για τους Τούρκους υπηκόους. Και όχι μόνο οι δύο αυθεντικοί εκπρόσωποι της ενδοτικής και ανανικής φιλοσοφίας δεν απολογήθηκαν, αλλά η “Αλήθεια” επανήλθε ακάθεκτη και σε κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο “Άρχισαν τα όργανα”, γράφει πως “το απορριπτικό μέτωπο με αβάσιμες πληροφορίες και διαρροές ξεκίνησε να βάζει τρικλοποδιές για να τορπιλίσει τη διαδικασία λύσης που ξεκινά στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου”. 

Προσέξτε τούτο: Τις τρικλοποδιές και την υπονόμευση δεν τις βάζει ο Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου και ο Ακιντζί. Αυτοί θέλουν λύση. Τις τρικλοποδιές τις βάζουν οι Ελληνοκύπριοι, οι αντιπολιτευόμενοι, όσοι δεν θέλουν την όποια τουρκική λύση δέχονται οι εκπρόσωποι της ενδοτικής σχολής. Είναι τόσο το μένος και η μανία των κυβερνώντων, των ηγεσιών ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και των ανανικών εντύπων, ώστε δεν διστάζουν να αποενοχοποιούν την Τουρκία και να ενοχοποιούν τους Ελληνοκυπρίους διαφωνούντες με την πολιτική τους. Είναι τόση η μισαλλοδοξία και το πάθος τους, ώστε προσφέρουν ακαταμάχητα επιχειρήματα στην Τουρκία και στους γνωστούς συμμάχους της, ώστε σε περίπτωση αδιεξόδου να μπορούν οι τελευταίοι να πείσουν ότι το αδιέξοδο το προκάλεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά. 

Στην Αθήνα, υπάρχουν και οι όμοιοί τους. Πάντοτε υπήρχαν. Ξαφνικά προέβαλε στην επιφάνεια και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο ηγέτης μίας ταμπέλας που ονομάζεται “Ποτάμι”. Και τι μας είπε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ενημέρωσή του από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο Κυπριακό; Ζήτησε “την πλήρη απομόνωση των ακραίων εθνικιστικών κύκλων στην Κύπρο που δεν θέλουν λύση”. Είπε, σύμφωνα με ανταπόκριση του Χρίστου Μιχαηλίδη από την Αθήνα: “Για την επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη η πλήρης απομόνωση των ακραίων εθνικιστικών κύκλων που δεν θέλουν να βρεθεί μία πραγματική λύση. Οι ευθύνες  των Τούρκων είναι δεδομένες αλλά σημασία έχει να ελέγξουμε  και τους ‘δικούς μας’ που θέλουν να σαμποτάρουν μία λύση”, είπε.

Πώς θα ελέγξετε όμως τους διαφωνούντες με τη λύση που προκρίνετε εσείς, κύριε Θεοδωράκη; Πώς θα ελέγξετε το 76% των Ελλήνων Κυπρίων, το οποίο το 2004 βροντοφώναξε πως δεν θέλει τη λύση που θέλετε εσείς; Μπορείτε να μας πείτε τον τρόπο με τον οποίο θα “ελεγχθεί” η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων, η οποία απορρίπτει τουρκική λύση; Με τη φίμωση; Τη φυλάκιση; Πώς; Ή με τον τρόπο με τον οποίο προσπαθήσατε εσείς στην Ελλάδα να “ελέγξετε” τη Χρυσή Αυγή και στο τέλος την καταστήσατε τρίτη, σε πολιτική ισχύ, δύναμη  της χώρας;

Τον πήρε το… Ποτάμι, τον πήρε ο ποταμός τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Τον έπνιξε το πάθος και το μένος. Δεν έχει καν αντίληψη πώς αισθάνεται και τι θέλει η πλειοψηφία στην Κύπρο. Είναι βυθισμένος και αιχμάλωτος τον ενδοτικών φιλοσοφιών του.

Είστε αχάμπαρος, κ. Θεοδωράκη. Στην Κύπρο δεν υπάρχουν ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις. Στην Κύπρο υπάρχει μία μειοψηφία ακραίων ενδοτικών απόψεων και μία πλειοψηφία κομμάτων και πολιτών που απορρίπτουν τον ενδοτισμό και τις νοθευμένες λύσεις, οι οποίες φέρουν συστατικά μίας διαχρονικής τουρκικής στρατηγικής. Διζωνική ομοσπονδία, ανταλλαγή πληθυσμών, διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλοίωση της ελληνικότητας της Κύπρου διά της παραμονής Τούρκων εποίκων, κατακράτηση κυπριακών εδαφών από την Τουρκία, τουρκοποίηση των κατακτηθέντων εδαφών, επιβολή της στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της Τουρκίας, κατάρρευση της λύσης, Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου, πλήρης κατάληψη από την Τουρκία. 

Εμείς είμαστε αντίθετοι σε όλα αυτά, κ. Θεοδωράκη. Και εσείς στέκεστε απέναντί μας…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/06/2148/ton-pire-to-potami-ton-pire-o-potamos-ton-st-theodoraki