Πότε Εκσυγχρονίζονται τα Οπλικά Συστήματα;

Print Friendly, PDF & Email

Εφημ. ΣΗΜΕΡΙΝΗ

17 Οκτ 2016

Στις 4/12/2014, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας, ο Υπουργός Χρ. Φωκαΐδης δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων, προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι σε θέ ση να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις, κεντρικός στόχος είναι και η τεχνολογική αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς. Ο προϋπολογισμός του 2015 σηματοδοτεί και την έναρξη του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, θεμελιώδες στοιχείο του οποίου είναι η έμφαση στις νέες τεχνολογίες και ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων των ενόπλων δυνάμεων».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι θεωρούσε τον προϋπολογισμό «ως αφετηρία ενός μακροπρόθεσμου προγραμματισμού για την ικανοποίηση στρατηγικών αναγκών της Δημοκρατίας, που εκπηγάζουν από τις νέες ενεργειακές προοπτικές της χώρας αλλά και που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε σταδιακά έναν σύγχρονο και ευέλικτο στρατό, που θα στηρίζεται κυρίως στον επαγγελματισμό. Να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο στρατό που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και ο οποίος πέρα από τον κύριο ρόλο και αποστολή του, που είναι η αποτροπή οποιασδήποτε απειλής, θα αποτελεί παράγοντα προαγωγής της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

  • Πού είναι οι νέες τεχνολογίες στην Εθνική Φρουρά; 
  • Πού είναι ο εκσυγχρονισμός της; 
  • Ποια νέα οπλικά συστήματα απέκτησε; 
  • Ποιος περιπαίζει ποιον, αφού μόλις πρόσφατα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σάλπισε διάλυση της Ε.Φ.;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.