Απροβίβαστοι Πολιτικοί & το Εκλογικό μας σώμα

Print Friendly, PDF & Email

12.07.2017 13:13

Λάζαρος Μαύρος

Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ Τ Α Ι  μα και οφείλει κάθε πολίτης, ένας έκαστος ξεχωριστά και όλοι οι νυν συγκροτούντες τον λαό και ιδίως οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, συναποτελούντες το εκλογικό σώμα πολίτες, να αισθάνονται απελπισία κι απόγνωση, συνειδητοποιώντας την υποστάθμη των ικανοτήτων των άχρι τούδε εκλελεγμένων ηγετών, στους «χειρισμούς» του Κυπριακού. Ώστε, με αυστηρά νηφάλιους στοχασμούς και με αυστηρότερα κριτήρια προσόντων, ν’ αναζητηθούν ικανότεροι – επαρκέστερης στάθμης – εντολοδόχοι του λαού ηγέτες. Και στα κόμματα και στην πολιτεία και προπάντων στην προεδρία…

Μ Ε Τ Ρ Η Θ Η Κ Ε , στο επίπεδο της υποστάθμης, η ανεπάρκεια κι οι αρνητικές επιδόσεις τους, στην κλίμακα βάσει της οποίας, εκ των αποτελεσμάτων της πολιτικής τους, κρίνονται αντικειμενικά και διαχρονικά τα τρία πρώτιστα μεγέθη – προσόντα του ηγέτη: Η προθυμία, η αξιοσύνη κι οι ικανότητες. Και στο κάθε ένα εξ αυτών, ένα πλήθος επί μέρους αναγκαία κι απαραίτητα υποσύνολα ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θεωρούνται ανέκαθεν επιζητούμενες αρετές πολιτικής επάρκειας, απολύτως προαπαιτούμενες για την ευόδωση των χειρισμών στο πρώτιστο εθνικό ζήτημα του λαού, το Κυπριακό.

Κ Υ Ρ Ι Α Ρ Χ Ο Σ  πολιτικά απ’ τον Φεβρουάριο 2013 είναι ο ΠτΔ κ. Ν. Αναστασιάδης τού ΔηΣυ. Με τους πέριξ αυτού στο Προεδρικό, στο σώμα των Συμβούλων του, των Διαπραγματευτικών Ομάδων του, των γεωστρατηγικών γνωμοδοτών του.

– ΜΑΖΙ του, «ηρακλείς» της πολιτικής του, στυλοβάτες των σημαντικότερων επιλογών του, οι κ.κ. Άντρος Κυπριανού με την υπόλοιπη ηγεσία του πρώην κυβερνώντος ΑΚΕΛ και Αβέρωφ Νεοφύτου με την ηγεσία του νυν κυβερνώντος ΔηΣυ.

– ΤΡΕΙΣ, Αναστασιάδης , Άντρος, Αβέρωφ με τους… Τριάκοντα και της Βουλής που έφθασαν έως την… υποστάθμη να ψηφίσουν 7η Απριλίου ε.έ. και τον «Νόμο Ακιντζί» προς ικανοποίηση των Τούρκων Κατακτητών…

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Ι  και κομματικοί επίγονοι και διάδοχοι ηγετών, υπό του λαού – φευ – αναγορευθέντες, των πάντοτε πρώτων κομμάτων που καθορίζουν την εκάστοτε πολιτική «γραμμή» και δεν επιτρέπουν «άλλη στρατηγική», μετά τον όλεθρο του 1974, επί 43 συναπτά έτη. Σε αυτούς, ΔηΣυ & ΑΚΕΛ, έδιδε επί τέσσερεις δεκαετίες η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος τη δυνατότητα να ορίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό τα περιθώρια της πολιτικής των εκάστοτε ΠτΔ (επί ποινή μη επανεκλογής τους) και, εμμέσως, των εν Αθήναις εκάστοτε κυβερνώντων για το Κυπριακό.

Ε Π Ι  ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια, διατελούσε απαγορευμένη σχεδόν και η σκέψη αλλαγής της πολιτικής «γραμμής». Μανιωδώς αφορισμένη κάθε πρόταση για τον απεγκλωβισμό της πολιτικής από τις εξαρχής καλλιεργηθείσες ψευδαισθήσεις περί διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδιακής ικανοποίησης των τουρκικών απαιτήσεων προς «εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης έντιμου συμβιβασμού».

– Κλιμακωτά, υπό την προεδρία Χριστόφια-ΑΚΕΛ και κατόπιν Αναστασιάδη-ΔηΣυ, κατήλθαν όλα σχεδόν τα σκαλοπάτια υποχωρήσεων στις απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών, μέχρι και την Πενταμερή της Γενεύης του Ιανουαρίου και την Πενταμερή του Κρανς Μοντάνα ως την 7η Ιουλίου.

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι  η 7η Ιουλίου 2017 την πασιφανή, την ορατή σε όλους, τελική χρεοκοπία, της διζωνικής πολιτικής της τεσσαρακονταετίας 1977-2017. Αποτελεί την κραυγαλέα απόδειξη της αποτυχίας τους. Είναι το προϊόν και η επιβεβαίωση της ανικανότητας και της ανεπάρκειάς τους.

– Σύρθηκαν, υποχωρώντας, στις Πενταμερείς που απαιτούσε η Τουρκία Κατακτητής.

– Διατεινόμενοι ότι, είτε θα υποχρέωναν την Τουρκία να συμμορφωθεί, είτε θα την εξέθεταν διεθνώς

– Απότυχαν και στα δυο.

– Δεν είχαν, ούτε έχουν τις ικανότητες, είτε για το πρώτο, είτε για το δεύτερο.

– Στάσιμοι κι απροβίβαστοι.

Τ Ω Ρ Α  ΤΗΝ ευθύνη έχει ο εντολέας λαός. Το εκλογικό σώμα. Να κρίνει, να βαθμολογήσει και ν’ αποπέμψει τους απροβίβαστους εντολοδόχους του. Και να αναζητήσει άλλους ικανότερους. Με αυστηρότερα κριτήρια επιλογής.

– Αφού, όμως, πρώτα κατορθώσει το εκλογικό σώμα, κι ο κάθε πολίτης προσωπικά, ν’ απολακτίσει την θλιβερή ιδιότητα του θύματος κομματικής δημαγωγίας και προεκλογικής εξαπάτησης. Και αυτό είναι το σπουδαιότερο όλων…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2135/aprovivastoi-politikoi-to-eklogiko-mas-soma