Όταν Ερίζουν οι δύο Καλύτεροι Μαθητές της Ενδοτικής Σχολής…

Print Friendly, PDF & Email

12.07 2017

του Κωστάκη  Αντωνίου

Η πλέον φαρισαϊκή, λαϊκίστικη και ανεύθυνη πολιτική συμπεριφορά, η οποία καταντά σε τελευταία ανάλυση και κωμική, αποτελεί ο καυγάς ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για τα εξελιχθέντα στο Κρανς Μοντάνα. Μόνο ειρωνεία  προκαλεί η τεχνητή σύγκρουση των δύο πυλώνων της ενδοτικής σχολής και δύο εκ των υπευθύνων της καταστροφικής πορείας, η οποία μας οδήγησε στο Έβδομο Βατερλώ της πενταετούς διαχείρισης του εθνικού προβλήματος.

Είναι κωμικό να ακούει κανείς  τον Πρόδρομο Προδρόμου να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι σεκοντάρει τουρκικές θέσεις, όταν ο ΔΗΣΥ έχει αποδεχθεί σχεδόν όλες τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό και  υπήρξε πατριάρχης στην αποδοχή της τουρκικής λύσης της διζωνικής ομοσπονδίας και του τουρκόπνευστου σχεδίου Ανάν.

Και είναι εξίσου κωμικό,  να ακούει κανείς τον Άντρο Κυπριανού, όχι να καταγγέλλει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γιατί εξάντλησε μέχρι τελευταίας ρανίδας τα ελληνοκυπριακά διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα, αλλά επειδή δεν διαπραγματεύθηκε σωστά τις τουρκικές αξιώσεις. 

Απεγνωσμένα οι δύο καλύτεροι μαθητές της ενδοτικής σχολής, επιχειρούν να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους, για την καταστροφική πολιτική που άσκησαν χέρι χέρι, τα τελευταία 43 χρόνια, και που οδηγούσε απευθείας σε τουρκική λύση,  ή σε  επικίνδυνα αδιέξοδα.

Υπενθυμίζουμε ότι:

1. ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ είναι οι πολιτικές δυνάμεις που πρώτες αποδέχθηκαν την τουρκόπνευστη λύση της διζωνικής ομοσπονδίας.

2. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που αναφανδόν υποστήριζαν ένα εκ γενετής  θνησιγενή  διάλογο, και οι οποίες προέβησαν σε κάθε είδους παραχώρηση προς τους Τούρκους.

3. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που εγκολπώθηκαν από την αρχή,  την τουρκική προπαγάνδα ότι οι Τουρκοκύπριοι υπέφεραν στα χέρια των Ελληνοκυπρίων.

4. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δια του Χριστόφια κατάγγειλαν την Ελλάδα για εισβολη στην Κύπρο, και δια του Αναστασιάδη ζήτησαν από τον κυπριακό ελληνισμό να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο με την Ελλάδα.

5. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πρωτοστάτησαν στη χάραξη επαναπροσεγγιστικής πολιτικής, στήριξαν την επαναπροσεγγιστική παιδεία,  συμμετέσχαν σε επαναπροσεγγιστικά πανηγύρια στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά. 

6. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν,  ο μεν ΔΗΣΥ μετά μανίας και πάθους το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν,  το δε ΑΚΕΛ, ανέτρεψε απόφαση της ηγεσίας του για στήριξη του σχεδίου,  ύστερα από την οργίλη αντίδραση των  ψηφοφόρων του.

7. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το εκτρωματικό και αμφίσημο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου το οποίο απετέλεσε την αρχή της ολέθριας πορείας προς το Κρανς Μοντάνα.

8. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που απενοχοποίησαν την Τουρκία και ηρωοποίησαν τον  Μουσταφά Ακιντζί.

9. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αποδεχθεί όλα τα απαράδεκτα σχέδια των Ηνωμένων Εθνών.

10. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις των οποίων οι αρχηγοί μετέβησαν στο ψευδοπροεδρικό, γονάτισαν ενώπιον του Ακιντζί και του υποσχέθηκαν να ακυρώσουν την ιστορία του κυπριακού ελληνισμού για το ενωτικό δημοψήφισμα, ακυρώνοντας την απόφαση της Βουλής.

11. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες αποστασιοποιήθηκαν από τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και αντί πολυμερούς διεθνούς διάσκεψης αποδεχθηκαν πενταμερή,  χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και χωρίς την παρουσία των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

12. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συνδιαβουλεύοντο τακτικά με την αμερικανική και βρετανική πρεσβεία και συνεργάζοντο στενά με τον λομπίστα της Τουρκίας Έιντε.

13. Ο ΔΗΣΥ είναι η πολιτική δύναμη της οποίας ο αρχηγός κατάγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο και  επεσκέφθη την αυλή του Αρταξέρξη δηλώνοντας σε συνέντευξη του πως ο Ερντογάν είναι διαφορετικός ηγέτης από τους άλλους Τούρκους ηγέτες, είναι σύγχρονος και προοδευτικός και θέλει λύση του Κυπριακού.

14. Το ΑΚΕΛ είναι η πολιτική δύναμη της οποίας ο ηγέτης αντί να διαβουλευθεί με τα ελληνοκυπριακά κόμματα μετά την αποχώρηση Ακιντζί από τις συνομιλίες, επέλεξε να περιέρχεται τα κατεχόμενα και να διαβουλεύεται με τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς. Είναι ο ίδιος ηγέτης που επεσκέφθη την Τουρκία, συνάντησε τον Νταβούτογλου και τον Τσαβούσογλου, δεν αντελήφθη ότι οι Τούρκοι δεν υποχωρούν στο θέμα των εγγυήσεων  και των στρατευμάτων και επέστρεψε δηλώνοντας πως “τώρα ξέρουμε πού στεκόμαστε”.

15. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που απετέλεσαν τον μοχλό πίεσης επί του Μακαρίου να  αποδεχθεί τη διζωνική ομοσπονδία, συνέπηξαν άτυπη συμμαχία για να εξαναγκάσουν τον Σπύρο Κυπριανού να αποδεχθεί τους Δείκτες Κουεγιάρ και υποχρέωσαν Τάσσο Παπαδόπουλο να  αποδεχθεί την επιδιαιτησία. 

Μένουμε ως εδώ. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη,  ότι αυτά τα δύο κόμματα αποτελούν τις γενεσιουργές αιτίες για να οδηγηθούμε σήμερα στο σημείο που οδηγηθήκαμε και να βρεθεί το εθνικό θέμα στο βάθος του γκρεμού. Η σύγκρουση τους είναι τεχνητή και δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού,  παρά στη συσπείρωση των μαζών τους ενόψει προεδρικών εκλογών…      

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/07/2174/otan-erizoun-oi-dyo-kalyteroi-mathites-tis-endotikis-sxolis