43 Ιούληδες και το Δίδυμο πέτυχε να γίνει… Τρίδυμο

Print Friendly, PDF & Email

 

14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ

 

Π Α Ρ Α Μ Ο Ν Η της μίας εκ των δύο κατάμαυρων για τον Ελληνισμό επετείων, δίδυμων αποφράδων ημερών σήμερα. Του δίδυμου κακουργήματος της 15ης και 20ης Ιουλίου 1974:

– ΤΟΥ προδοτικού πραξικοπήματος της ανθελληνικής Χούντας των εν Αθήναις δικτατόρων και

– ΤΗΣ τουρκικής εισβολής εναντίον της Κύπρου.

Το πρώτο διαπράχθηκε για να προκαλέσει τη δεύτερη:

Για να περάσει άτρωτος ο Αττίλας από τις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες. Επιδρομέας κατακτητής έκτοτε στην ελληνική μεγαλόνησο.

– ΚΑΙ η μεν Χούντα κατέρρευσε κι εξαφανίστηκε την 3η μέρα της τουρκικής εισβολής,

– Ο ΑΤΤΙΛΑΣ όμως εδραιώνει, ατιμώρητος κι ανενόχλητος την τουρκική κατοχή, επί 43 χρόνια, στο νησί. Απαιτώντας έκτοτε τη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων και των «τετελεσμένων» του δίδυμου κακουργήματος, με τις υπογραφές των ηττημένων Ελλήνων.

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Α του δίδυμου κακουργήματος, εξαναγκάστηκε, προδομένος, καθημαγμένος, ηττημένος, ανίσχυρος κι εγκαταλελειμμένος («η Κύπρος είναι μακριά» του Καραμανλή Α΄ 1974), να διαπραγματεύεται ο κυπριακός Ελληνισμός τη νομιμοποίησή τους, εντός της «μόνης και μοναδικής» διαδικασίας των «διακοινοτικών» συνομιλιών, υπό την αιγίδα του εκάστοτε Γ.Γρ. του ΟΗΕ.

– ΑΥΤΗ η διαδικασία των «διακοινοτικών» συνομιλιών, επί 40 χρόνια από το 1977 έως 2017, με επτά διαδοχικούς ΠτΔ, Μακάριο, Σπ. Κυπριανού, Γ. Βασιλείου, Γλ. Κληρίδη, Τ. Παπαδόπουλο, Δ. Χριστόφια και Ν. Αναστασιάδη, κι έκτοτε πλειοψηφικώς κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔηΣυ, απέβη κι αποδείχθηκε το Τρίτο Κακούργημα:

– ΑΡΓΑ, σταθερά κι επίμονα διαπραττόμενο μεθοδικά, για τη νομιμοποίηση και την τελική επικράτηση των άλλων δύο:

– ΜΕ τις εκάστοτε διαδοχικές υποχωρήσεις, ούτω καλούμενες «γενναίες προσφορές» προς τους Τούρκους και τα εν τω Ψευδοκράτει τουρκοκυπριακά όργανα της Άγκυρας, Ραούφ Ντενκτάς, Ταλάτ, Έρογλου και Ακιντζί:

– ΑΠΟ την ούτω καλούμενη «πολιτική ισότητα» του 18% με το 82% επί Βασιλείου, μέχρι τον «συνεταιρισμό δύο ίσου καθεστώτος συνιστώντων κρατών» επί Χριστόφια και την «Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία» εφ’ όλης της Κύπρου επί Αναστασιάδη, με… κερασάκι στην τούρτα την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία…

Ε Ι Σ Ε Ρ Χ Ο Μ Ε Ν Η στην παγίδα των «διακοινοτικών» συνομιλιών η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, είχε από το 1977, έως και από 28η Ιουνίου μέχρι 7η Ιουλίου εφέτος, την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρει ν’ αναιρέσει ή έστω να μετριάσει τις συνέπειες του Δίδυμου Κακουργήματος, ικανοποιώντας τις διζωνικές απαιτήσεις συνθηκολόγησης του Κατακτητή.

– ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι η ίδια συνέβαλε ώστε, το Δίδυμο να καταστεί Τρίδυμο: Πραξικόπημα – Εισβολή – «Διακοινοτικές» Συνομιλίες: Το Τρίδυμο για την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας:

– ΤΗΝ παράδοση (Surrender) της κρατικής υπόστασης των Ελλήνων της Κύπρου στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία, με Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία. Και τη νομιμοποίηση των Τούρκων ως ισοτίμως συγκυρίαρχων και συνιδιοκτητών («αφέντες στον Βορρά και συνέταιροι στον Νότο») εφ’ όλης της Κύπρου: Μέσω του σχήματος του Διζωνικού Συνεταιρισμού «Δύο, Ίσου Καθεστώτος, Συνιστώντων Κρατών» της Ε.Κ.Ο. «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»…

Σ Τ Ο ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ της Ελβετίας, 7η του 43ου Ιούλη, οι Τούρκοι Κατακτητές, διά του υπουργού Εξωτερικών του συνεχιζόμενου Αττίλα κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του διατεταγμένου υποτελούς τους Τουρκοκύπριου κ. Μουσταφά Ακιντζί (υπό του κ. Ερντογάν εντεταλμένου «ν’ ακούνε πρώτα τ’ αφτιά του τι λέει το στόμα του»), κατέστησαν σαφέστατα σαφές ότι:

– ΜΕ ΑΣΥΓΓΝΩΣΤΕΣ ψευδαισθήσεις επί 40 χρόνια ασκούν πολιτική η Λευκωσία και η Αθήνα. Οι επτά διαδοχικοί ΠτΔ από Μακάριο 12.2.1977 έως και Ν. Αναστασιάδη 7.7.2017. Μαζί και οι πλειοψηφικώς κυρίαρχες επί 40 χρόνια πολιτικές δυνάμεις των ηγεσιών ΔηΣυ και ΑΚΕΛ (με τους Τριάκοντα στη Βουλή που ψήφισαν 7η Απρ. 2017 τον «Νόμο Ακιντζί»), συν οι εκάστοτε, για τις προεδρικές εκλογές, συνοδοιπόροι τους…

Σ Τ Ο ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ της Ελβετίας, 7η του 43ου Ιούλη κατέρρευσε, χρεοκοπήσασα, αποτυχούσα ολοσχερώς μια ολόκληρη, συθέμελη πολιτική αυταπάτης, ψευδαισθήσεων κι εθελοδουλίας, η οποία ζήμιωσε κι επιβάρυνε με καταστροφικά βαρίδια την αξίωση της Κύπρου για απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Τ Ο ΠΡΩΤΙΣΤΟ, πλέον καθήκον του Ελληνισμού, δεν είναι μόνο να σχεδιάσει μιαν άλλη, Στρατηγική Απελευθέρωσης, αλλά και να εντοπίσει, να αναδείξει και ν’ αναθέσει σε Ικανότερους, Αξιότερους και Προθυμότερους πολιτικούς, αυτή την πολιτική. Αποφασίζοντας πρωτίστως να στείλει στην οριστική αποστρατεία και την τελεσίδικη πολιτική συνταξιοδότηση όλα τα Ηττημένα Μυαλά, όλων των κομμάτων του, όλων των βουλευτών του και όλων των λαφυραγωγών της προεδρικής εξουσίας…

Μ Ο Ν Ο Ν ΤΟΤΕ θα υπάρξει (μπορεί ίσως να υπάρξει) ελπίς στο μέλλον «να ‘βρουν ανάπαυση οι Πρώτοι Νεκροί», των στίχων του Αλέκου Παναγούλη: Εκείνοι που θυσιάστηκαν στις Προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες του 1974, στο προδοτικό Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στην αντίσταση απέναντι στον Αττίλα 20η Ιουλίου έως 16η Αυγούστου 1974…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ