Καμία καταδίκη και καμία σύλληψη για τις ενέργειες της «Αριστερής Κίνησης»

Print Friendly, PDF & Email

20.07 2017

του Κωστάκη Αντωνίου

Μία πέτρα να πέσει σε αυτοκίνητο Τουρκοκυπρίου, ξεσηκώνονται όλοι οι ταγοί στις ελεύθερες περιοχές. Προβαίνει σε δήλωση καταδίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκδίδει ανακοίνωση ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κτυπά συναγερμός στην Αστυνομία να αναζητήσει τους πετροβολιστές, ξιφουλκεί κατά των “εθνικιστικών ακραίων σοβινιστικών στοιχείων”  το ΑΚΕΛ, μπαίνει στον χορό της  καταδίκης και ολοφύρεται και το πάλαι ποτέ φρούριο της εθνικοφροσύνης και νυν νεο-επαναπροσεγγιστικό κόμμα, ο ΔΗΣΥ. Δημιουργείται ατμόσφαιρα ολοφυρμών και αναθεματισμών.

Πρόσφατα, μία οργάνωση, η “Αριστερή Κίνηση-Θέλουμε Ομοσπονδία”, αγνώστων λοιπών στοιχείων και ονομάτων ηγετών, φέρεται εμπλεκόμενη σε μία σειρά ανοσιουργημάτων, υποστολής και βεβήλωσης ελληνικών σημαιών σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και χώρους ιστορικών κτηρίων και ιερών ναών. Μόνο δύο κόμματα, η Αλληλεγγύη και η ΕΔΕΚ, αναφέρθηκαν στο περιστατικό. Ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση, ούτε η Αστυνομία ανέλαβε δράση για τον εντοπισμό των νυκτοβατών, ούτε κανένας ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί από πού διοχετεύθηκε το βίντεο που απαθανατίζει τις αισχρότητες. Ούτε ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ, η οποία να  καταδικάζει τις ενέργειες των “ακραίων αριστερών στοιχείων”,  και αφού δεν καταδικάζει μπορεί να ερμηνευθεί και ως επιδοκιμασία. Ούτε το πάλαι ποτέ φρούριο της εθνικοφροσύνης ευαισθητοποιήθηκε από την προσβολή της ελληνικής σημαίας. Κάποτε ο ΔΗΣΥ κατέβαζε στους δρόμους τους νέους του και τους ψηφοφόρους του, με τις ελληνικές σημαίες και χωρίς καμία κυπριακή,  και σήμερα δεν ενοχλείται από την προσβολή κατά των εθνικών συμβόλων.

Αυτά είναι δείγματα της υποκρισίας, του λαϊκισμού και του αφελληνισμού που συντελείται εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού. Είναι αποτέλεσμα του φαρισαϊσμού που επικρατεί στα κόμματα και στον κομματικό πατριωτισμό που κυριαρχεί, ώστε ακόμη και το ελάχιστο κρούσμα βίας κατά των Τουρκοκυπρίων, να προκαλεί “συγκλονισμό ψυχής” στον Πρόεδρο, τους Υπουργούς και τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά τα κατάπτυστα κατά των εθνικών συμβόλων, να μην προκαλούν καμία ενόχληση. 

Θύονται όλα στον βωμό μίας κακώς  νοούμενης επαναπροσέγγισης, όταν η επαναπροσέγγιση δεν αποτελεί ούτε μέριμνα, ούτε στόχο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Τουρκοκυπρίων, πλην ελαχίστων αριστερών οργανώσεων. Καταβάλλεται αγωνιώδης, ως απεγνωσμένη προσπάθεια από τον Πρόεδρο και τα δύο μεγάλα κόμματα να ικανοποιηθούν στο έπακρον ο Ακιντζί και οι ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, αλλά κανένας δεν νοιάζεται για την ικανοποίηση των πραγματικών ανησυχιών των Ελληνοκυπρίων. Καταδικάζονται ακραίες ενέργειες Ελληνοκυπρίων, αλλά δεν ενοχλείται κανένας από ακραίες ενέργειες ομοσπονδιακών.

Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων, την οποία θέλουν να εμπεδώσουν μέσα στην ελληνοκυπριακή κοινότητα οι λεγόμενοι πραγματιστές. 

Προκαλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Ιωνά Νικολάου, και τους ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, να τοποθετηθούν επί των ενεργειών της “Αριστερής Κίνησης” και να δηλώσουν, οι δύο πρώτοι, σε ποιες ενέργειες προβαίνουν και σε ποιες συλλήψεις έχουν προβεί, για τα τελευταία ανοσιουργήματα εις βάρος εθνικών συμβόλων. 

Αν δεν το πράξουν, θα το εκλάβουμε ως επιδοκιμασία…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/07/2188/kamia-katadiki-kai-kamia-syllipsi-gia-tis-energeies-tis-aristeris-kinisis