Κορυφώνεται η Τραγωδία μας εν μέσω Αλαλαγμών «Νενικήκαμεν»!

Print Friendly, PDF & Email

28.07.2017 12:42 

του Κωστάκη Αντωνίου

Σκηνικό οδοφραγμάτων σε νέα έκδοση

H τουρκική πλευρά, κάθε μέρα, με τις αποφάσεις που λαμβάνει και εξαγγέλλει, βρίσκεται όχι δέκα βήματα, αλλά έτη φωτός μπροστά από την Κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που, αντί να προχωρήσει σε ριζική αναθεώρηση της καταστροφικής πολιτικής της, η οποία μας οδήγησε μέχρι τον εποικισμό της  Αμμοχώστου, παραμένει αμήχανη, αιφνιδιασμένη και πελαγωμένη. Ανίκανη να απαντήσει πρακτικά στα τετελεσμένα των Τούρκων, τα οποία η ίδια υποβοήθησε με την πολιτική της.

Το σκηνικό παραπέμπει στον αιφνιδιασμό Ντενκτάς, με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, όταν η τότε κυβέρνηση, αμήχανη και το ίδιο πελαγωμένη, αντί να καθοδηγήσει τον κόσμο και να τον καλέσει να μην πέσει στην παγίδα του Ντενκτάς και να μην αποδεχθεί να επιδεικνύει ως τουρίστας το διαβατήριό του στις κατοχικές «αρχές» για να μεταβεί στα σπίτια του, παρέπεμπε στον πατριωτισμό των προσφύγων, αφήνοντας τους Ελληνοκυπρίους να συνωστίζονται ως αγέλη στα οδοφράγματα, να επιδεικνύουν διαβατήρια και να αναγνωρίζουν το κατοχικό καθεστώς, προκειμένου να περάσουν σε γη δική τους. 

Σήμερα, εκτυλίσσεται παρόμοιο σκηνικό. Η Τουρκία και ο κατοχικός ηγέτης, αυτός καλέ που αποτελούσε παράθυρο ελπίδας και άνοιγε πόρτα λύσης, αυτός με τον οποίο ο τραγικός ηγέτης μας δήλωνε πως έχουν κοινά οράματα και τον περιέφερε στα σοκάκια των ελευθέρων περιοχών για να τον επιδείξει στους νενέκους σαν τον ηγέτη που μαζί θα συνομολογήσουν δίκαιη λύση, αυτόν που τον μετέφερε σαν συμπρόεδρο στον Νταβός, αποφάσισαν: Επιστροφή Μαρωνιτών, άνοιγμα περιφραγμένης παραλίας της Αμμοχώστου μόνο για Τούρκους, και ετοιμάζονται για εξαγγελίες επιστροφής μερικών Αμμοχωστιανών στην υπό τουρκική διοίκηση περιοχή της Αμμοχώστου.

Και η Κυβέρνηση παραδέρνει ακόμη μέσα σε ψευδαισθήσεις και δεν γνωρίζει τι θα πράξει. Πότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαράσσει δική του πολιτική, λέγοντας πως η στρατηγική τώρα είναι να πείσουμε την Τουρκία ότι θα έχει κέρδη και οφέλη από τη λύση(!), πότε ο Ιωάννης Κασουλίδης (αυτός, καλέ, που είχε κρίνει πως “οι οιωνοί για επίτευξη λύσης είναι οι καλύτεροι από κάθε άλλη φορά”) μιλά για καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη, πότε ο Προέδρος Αναστασιάδης δηλώνει πως είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στον διάλογο (ποιο διάλογο;), στις παραμέτρους που έθεσε ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών. Ρωσική σαλάτα η πολιτική της Κυβέρνησης, με τον κάθε διαχειριζόμενο το εθνικό θέμα να χαράσσει πολιτικές αντιφατικές, αναποτελεσματικές, κωμικές. 

Αλλά αν η Κυβέρνηση είχε κότσια και πολιτική, θα ενημέρωνε τους Μαρωνίτες και τους Αμμοχωστιανούς, που προτίθενται να υπακούσουν στα πονηρά τουρκικά κελεύσματα: “Κύριοι, επιστροφή σας σημαίνει αναγνώριση του ψευδοκράτους, σημαίνει ότι αποφασίσατε να καταστείτε πολίτες του ψευδοκράτους και, ως εκ τούτου, χάνετε κάθε δικαίωμα ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και μην καταστείτε όργανα στην εξυπηρέτηση των σχεδίων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους”.

Αλλά εδώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις ανομίες, τις φοβίες, την ανικανότητά τους, τον φιλοτουρκισμό και την ενδοτικότητά τους, κατακρεούργησαν τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και επέτρεψαν και διευκόλυναν κάθε παρανομία των Τούρκων. Κανένα μέτρο εναντίον όσων υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας ταξιδεύουν μέσω του παράνομου αεροδρομίου. Κανένα μέτρο εναντίον όσων καταφεύγουν σε παράνομες αποφάσεις οργάνων  του ψευδοκράτους. Ελεύθεροι οι ξένοι τουρίστες να επισκέπτονται τις κατεχόμενες περιοχές. Ελεύθερο το εμπόριο με το ψευδοκράτος. Είμαστε το μόνο κράτος μαζί με την Τουρκία που έχει εμπορικές σχέσεις με το ψευδοκράτος. Ζητούμε λύση με προσφορά “κερδών” στην Τουρκία. Δεν αρκούν τα δώρα που της προσφέραμε 43 χρόνια;

Οι Τούρκοι προχωρούν, με συγκατάβαση και διευκόλυνση των ηγετών μας, στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσης των σχεδίων τους. Και εδώ όλοι, Κυβέρνηση, κόμματα, λαός, άλλοι εφησυχάζουν, άλλοι επιχαίρουν, άλλοι καταπονημένοι παρακολουθούν, και άλλοι πνίγονται μέσα στις ψευδαισθήσεις και στα φοβικά τους σύνδρομα για το τι θα επιφέρει η μη λύση. Αλλά ουδείς τολμά να απαριθμήσει τα φοβερότερα δεινά που θα επέφερε η κακή λύση.

Οδεύουμε πλέον σε μία νέα, εφιαλτική εποχή, για το εθνικό θέμα. Στην οποία οδηγηθήκαμε από τις φοβίες, τις καταστροφικές πολιτικές, την ενδοτικότητα και τις ξενόφερτες πολιτικές των ηγετών μας. Με κορύφωση τις τελευταίες πολιτικές Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.

Η τραγωδία του κυπριακού Ελληνισμού πλησιάζει στην κορύφωσή της. Εν μέσω αλαλαγμών «Νενικήκαμεν»!

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2163/koryfonetai-i-tragodia-mas-en-meso-alalagmon-nenikikamen