Στο σπίτι του κρεμασμένου, ο Χριστοδουλίδης μιλά για σχοινί….

Print Friendly, PDF & Email

10.08.2017 12:44

του Κωστάκη Αντωνίου

Τι έκαμε το 2004 ο Νίκος Αναστασιάδης για να αποδείξει την

τουρκική αδιαλλαξία; Κατάγγειλε την πατρίδα του στο Ευρωκοινοβούλιο!

Με πολύ θράσος και πολιτική αναίδεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτά τον Νικόλα Παπαδόπουλο: “Σε ποιες ενέργειες σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έχει προβεί ο κ. Παπαδόπουλος,  για να προβάλει την τουρκική αδιαλλαξία, όπως αυτή εκφράστηκε στον Κραν Μοντανά;”

Αλλά καλό θα ήταν,  προτού ο Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει την ερώτηση-μπούμεραγκ, να πάει μερικά χρόνια πίσω και να υπενθυμίσει τον λαό, σε  ποιές ενέργειες προέβη ο Νίκος Αναστασιάδης, το 2004, όταν  έστω και διαφωνών με τη λαϊκή ετυμηγορία κατά του σχεδίου Ανάν,  αντί  να συμπαρασταθεί του λαού, του  Τάσσου Παπαδόπουλου, της Κυπριακής Δημοκρατίας, προτίμησε να υπονομεύσει και την ετυμηγορία του λαού και το κυπριακό κράτος, καταγγέλλοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Καλό θα ήταν επίσης για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, να μας πει τι έπραξε το 2005 ο Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να καταγγείλει τις τουρκικές βαρβαρότητες κατά του Ελληνισμού. Να του το υπενθυμίσουμε: Από το βήμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έστειλε το μήνυμα παντελούς αθώωσης των γενοκτονιών εις βάρος των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Κωνσταντινουπολιτών και των Ελληνοκυπρίων, λέγοντας επί λέξει:  “Για τα δεινά του ελληνισμού, ευθύνεται η αφροσύνη των Ελλήνων”. Η γενοκτονία των Ποντίων, το όργιο σφαγής των Κωνσταντινουπολιτών, η εθνική κάθαρση του κυπριακού ελληνισμού, οφείλεται στην αφροσύνη μας και όχι στις βαρβαρότητες των Τούρκων! 

Θα υπενθυμίσουμε επίσης στον Νίκο Χριστοδουλίδη, τι έπραξε πάλιν ο Νίκος Αναστασιάδης το 2005. Ενώ το κυπριακό κράτος αγωνιζόταν να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των διεθνών ανανικών κύκλων, οι οποίοι μετά μανίας επετίθεντο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού, για την απόρριψη του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν,  ο Νίκος Αναστασιάδης, μετέβαινε μετά κουστωδίας στην αυλή του Αρταξέρξη για να συναντήσει τον Ερντογάν και επιστρέφοντας, δήλωνε πως ο Ερντογάν είναι διαφορετικός από τους άλλους Τούρκους ηγέτες, είναι σύγχρονος και προοδευτικός και θέλει λύση του Κυπριακού!

Όλες αυτές τις εφιαλτικές πράξεις και δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, τις  ζήσαμε και τις ολέθριες επιπτώσεις τους τις βιώνουμε ως σήμερα,  κύριε εκπρόσωπε. Συνεπώς όταν κάθεστε σε γυάλινο σπίτι, μην πετροβολείτε. Και μην μιλάτε για σχοινί,  στο σπίτι του κρεμασμένου.

Αλλά και σήμερα ακόμη, τι έπραξαν στη διάρκεια της πενταετούς διαχείρισης του Κυπριακού, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης;

Επαινούσαν τον εγκάθετο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον χαρακτήριζαν κοινό οραματιστή. Αποενοχοποιούσαν την Τουρκία και ζητούσαν όπως η “θετική ρητορική της αποδειχθεί και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”. Και πότε; Όταν τα τουρκικά πολεμικά αλώνιζαν και εκτελούσαν στρατιωτικά γυμνάσια εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Εξέφραζαν ικανοποίηση για τον τουρκικό χάρτη στο εδαφικό, στον οποίο η Μόρφου παρέμενε υπό τουρκική διοίκηση! Θριαμβολογούσαν για το Βατερλώ της Γενεύης, πως δήθεν υποχρέωσαν την Τουρκία να συζητήσει θέμα εγγυήσεων και στρατευμάτων. Εψεύδοντο. Ο Τσαβούσογλου, ουδέποτε εδέχθη να συζητήσει τέτοιο θέμα. Αντίθετα έκαμε ξεκάθαρο,   ότι ούτε επεμβατικά δικαιώματα ακυρώνει,  ούτε ένα Τούρκο στρατιώτη αποσύρει. Νίκος Αναστασιάδης και Νίκος Χριστοδουλίδης ενώ εγνώριζαν ότι η τουρκική γραμμή στα θέματα αυτά παρέμενε “κόκκινη” και αμετακίνητη, οδήγησαν την ελληνοκυπριακή πλευρά σε νέο Βατερλώ. Ούτε λύση επέτυχαν, ούτε διεθνή καταδίκη της Τουρκίας. Αντίθετα, χωρίς πίεση και χωρίς να λάβουν ανταλλάγματα, τα έδωσαν όλα. “Στράγγισαν” την ελληνοκυπριακή πλευρά, από κάθε διαπραγματευτικό όπλο.

Ακόμη και σήμερα, τι πράττουν; Σχέδιο Β, δεν έχουν. Μέτρα αντίδρασης κατά των τουρκικών τετελεσμένων, κοιλιοπονούν. Ψεύδονται  και πάλιν ασυστόλως, Κανένα μέτρο δεν επεξεργάστηκαν. Αρκούνται σε διαβήματα και σε  ανούσιες κινήσεις για να δημιουργήσουν εντυπώσεις  πως τάχατες κάτι κάμνουν. Επιμένουν σε επανάληψη των συνομιλιών, κάτω από τις παραμέτρους Γκουτέρες. Οι παράμετροι είναι νεκρές. Ούτε ο Γ.Γ. επιμένει να τις επαναφέρει, ούτε η Τουρκία τις αποδέχεται.

Έκλεισαν το μικρομάγαζο που ονομάζεται “κυβέρνηση” και μεταβαίνουν όλοι σε διακοπές. Καλό Σεπτέμβριο θα επιστρέψουν, για να επικεντρωθούν πλέον στην επανεκλογή και να κατασκευάσουν για δεύτερη φορά, ψεύτικες δεσμεύσεις για τον λαό. Στη βιασύνη τους να ετοιμάσουν βαλίτσες, λησμόνησαν να εκδώσουν μία ανακοίνωση καταδίκης για τη βάρβαρη τουρκική επιδρομή κατά της Τηλλυρίας. Την εξέδωσαν αργότερα και υπό την πίεση των κομμάτων και την αρθρογραφία των ΜΜΕ.  Η πολιτική τους παραμένει η ίδια. “Μην ενοχλείτε την Τουρκία. Θα θυμώσει. Παραμένει δυνητικός σύμμαχος”.

Και ενώ Πρόεδρος και κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι φορτωμένοι με αμαρτίες, με συνεχή Βατερλώ, με διευκολύνσεις προς την Τουρκία, με συνεχείς παραπλανήσεις του λαού, με συνεχείς κατεδαφίσεις των  δικαίων της ελληνοκυπριακής υπόθεσης, έχουν το θράσος να κατηγορούν άλλους, ότι δεν ενεργούν προς την κατεύθυνση της προβολής της τουρκικής αδιαλλαξίας. Όταν οι πρώτοι οι οποίοι απενοχοποίησαν την τουρκική αδιαλλαξία,  είναι οι ίδιοι. Όταν είναι οι πρώτοι που κατάγγειλαν την πατρίδα τους στην Ευρώπη. Όταν είναι οι πρώτοι οι οποίοι κατακρεούργησαν τα τελευταία υπολείμματα των ελληνικών διαπραγματευτικών περιθωρίων… 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2186/sto-spiti-tou-kremasmenou-o-xristodoulidis-mila-gia-sxoini