Οι Προεδρικές Εκλογές, η «λύση», η Αρχομανία και το Αρχολίπαρο…

Print Friendly, PDF & Email

01.12.2017 12:49 

του Λάζαρου Μαύρου

Α Φ Ο Υ  ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι μετά τις προεδρικές εκλογές θα συνεχίσουν στο Κυπριακό «απ’ εκεί που έμειναν» στο Grans-Montana 7 Ιουλίου 2017 και εντός του «πλαισίου – κεκτημένου Γκουτέρες», δεν υπάρχει λόγος να ματαιοπονούν ακατάσχετα, με τις προεκλογικές δημαγωγίες τους, ώστε να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους για το είδος και το περιεχόμενο της «λύσης» που είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν με τους Τούρκους.

ΚΙ ΟΥΤΕ είναι, βεβαίως, προς τιμήν τους το ότι, με πονηρές ωραιοποιήσεις, ψευδείς παραστάσεις και δόλιες αποσιωπήσεις, επιχειρούν να αποκρύψουν από το εκλογικό σώμα, την ωμή αλήθεια για το είδος της συγκεκριμένης «λύσης» τους. Το διαπράττουν, όμως, κατά συστηματικό τρόπο.

ΕΠΕΙΔΗ γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία του λαού δεν εγκρίνει αλλ’ απορρίπτει αυτήν τη «λύση» τους. Κι η ματαιοπονία τους έγκειται ακριβώς σε αυτό:

Γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία παραμένει απορριπτική. Κατά σθεναρότερο μάλιστα τρόπο απ’ ότι το 2004 του 76% ΟΧΙ. Παραχθέντα από τη διαχρονικώς συσσωρευθείσα και συν τω χρόνω προστεθείσα γνώση και συνειδητοποίηση της μίας και μόνης αλήθειας:

ΟΤΙ η «λύση» τους σημαίνει την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, στην ισότιμη τουρκική συγκυριαρχία.

Θ Α  ΗΤΑΝ πολύ εντιμότερο έναντι των πολιτών και δείγμα στοιχειώδους ειλικρίνειας επιτέλους, αν έλεγαν σταράτα στον λαό και αν ομολογούσαν ευθέως ενώπιον του εκλογικού σώματος την αλήθεια της «λύσης». Τις λεπτομέρειες της οποίας (και μόνο αυτής) διαπραγματεύονται επί χρόνια με τους Τούρκους υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ. Και για την οποία θα συνεχίσουν αμέσως μετά τις εκλογές «απ’ εκεί που έμειναν» στο Grans-Montana:

– «Λύση» αντικατάστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» Ε.Κ.Ο.

– Η οποία θα αποτελείται από δύο συνιστώντα κράτη (πολιτείες, “two constituent states” αγγλιστί, “iki kurucu devletten” τουρκιστί) με ισότιμο καθεστώς, όπως επακριβώς συνομολογήθηκε επί λέξει στην Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρ. 2014 Αναστασιάδη – Έρογλου. Ως γνήσια συνέχεια του Κοινού Ανακοινωθέντος της 23ης Μαΐου 2008 Χριστόφια – Ταλάτ.

– Και αυτής της Ε.Κ.Ο. «η μια και μόνη διεθνής νομική προσωπικότητα και η μια και μόνη κυριαρχία, θα προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους». Δηλαδή μία κυριαρχία και μια διεθνής προσωπικότητα, με δύο ισότιμους συγκυρίαρχους και εξίσου συνιδιοκτήτες: Τους μεν συγκροτημένους στην «ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία» και τους δε στο «Kıbrıslı Türk Kurucu Devleti’nin».

ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ και τόσο βαθμό ισοτιμίας και συγκυριαρχίας ώστε, από 5ης Ιουλίου 2017 στο Grans-Montana ικανοποιήθηκε η απαίτηση των Τούρκων και για Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία στην Ε.Κ.Ο. περιλαμβανόμενη έκτοτε στο «Κεκτημένο Γκουτέρες».

Α Υ Τ Η Ν , λοιπόν, την πρώτιστη και σημαντικότερη και μόνη αλήθεια για το είδος της «λύσης» τους, να την πουν, να την ομολογήσουν και να την εξηγήσουν, καθαρά και ξάστερα, στο εκλογικό σώμα.

ΤΟΣΟ ξάστερα, όσο οι ίδιοι την αποδέχθηκαν στις συνομιλίες τους με τους Τούρκους και την κατέγραψε στο «πλαίσιό» του ο Γ.Γρ. των ΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες. Και με βάση την οποία, ως «κεκτημένο Γκουτέρες», «απ’ εκεί που έμειναν» στο Grans-Montana, θα συνεχίσουν μετά τις προεδρικές εκλογές.

Ε Α Ν  ΔΕΝ ήταν η αρχομανία και ο οίστρος των αρχολιπάρων που πρωτίστως τους ωθεί στην προεκλογική τους εκστρατεία, αλλ’ η έντιμη βεβαιότητά τους για την ορθότητα του είδους της «λύσης» που τόσα χρόνια διαπραγματεύονται, αυτήν αφτιασίδωτη, με ωμή ειλικρίνεια θα πρότειναν στο εκλογικό σώμα να εγκρίνει ψηφίζοντάς τους στις εκλογές.

– Δεν τολμούν όμως.

– Προέχει και προτάσσεται:

– Η αρχομανία, δηλαδή «η μανιώδης τινός επιδίωξις να είναι άρχων». Και:

  • Το αρχολίπαρον, δηλαδή «το κολακεύειν τους άρχοντας, τους δυνατούς της ημέρας, διά την απόκτησιν θέσεως ή αξιώματος προσοδοφόρου»…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2318/oi-proedrikes-ekloges-i-lysi-i-arxomania-kai-to-arxoliparo