της Φανούλας Αργυρού
28 Οκτ 2016
Διαχρονικά αταλάντευτη επιμονή των Τούρκων στη κατάκτηση της νήσου με ή χωρίς την υπογραφή μας.
Στο βιβλίο του Τουρκοκύπριου πολιτικού «The Cyprus Question, a permanent solution», που κυκλοφόρησε το 1957, το νησί εμφανίζεται μοιρασμένο ακριβώς στη μέση.
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, το κύριο άρθρο της Σημερινής με τίτλο «Όσοι αναμένουν σουλτανική «καλή θέληση»…», απευθυνόμενο προς τους ηγέτες και δη προς τον Ν. Αναστασιάδη, έγραψε: «Οι Τούρκοι δεν επέστρεψαν ποτέ, με την υπογραφή τους, εδάφη που άρπαξαν και κέρδισαν με το σπαθί τους. Ας προσεχθεί μια σημαντική λεπτομέρεια, που επιβεβαιώνει τη διαχρονικά αταλάντευτη επιμονή των Τούρκων στην κατάκτηση της νήσου με ή χωρίς την υπογραφή μας:
Επιμένουν πως η γραμμή στον χάρτη που θα εμφαίνει πιθανές εδαφικές αναπροσαρμογές πρέπει να είναι ευθεία. Όσοι μελετούν ιστορία, γνωρίζουν ότι το 1957 κυκλοφόρησε βιβλίο του Φ. Κουτσιούκ, με τίτλο: «The Cyprus question, a permanent solution», με το νησί μοιρασμένο ακριβώς στη μέση!
«Ανέφικτη συμβίωση»
Παραθέτουμε το εξώφυλλο του εν λόγω διχοτομικού βιβλίου του Δρος Φαζίλ Κουτσιούκ, ο οποίος το 1960 ανέλαβε και ως Αντιπρόεδρος της νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 31.12.1963 η «Νιου Γιορκ Τάιμς» έγραψε: Ο Αντιπρόεδρος Φαζίλ Κουτσιούκ σήμερα είπε ότι το Κυπριακό Σύνταγμα έπαψε να υπάρχει, γιατί «δεν υπήρχε πιθανότητα» η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή κοινότητα να ζήσουν μαζί στο νησί και δήλωσε «Το Κυπριακό Σύνταγμα είναι νεκρό». Ερωτηθείς αν θέλει διχοτόμηση, απάντησε, «Ονομάστε το διχοτόμηση αν θέλετε».
Οι στόχοι των Τ/κ
Μετά το σχεδιασμένο τουρκικό πραξικόπημα για ανατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας 1963/64, τον Απρίλιο του 1964 οι Τουρκοκύπριοι ετοίμασαν σχέδιο δύο ομόσπονδων κρατών για τον τότε Μεσολαβητή του ΟΗΕ, με προτάσεις για τη δημιουργία μιας Ομόσπονδης Δημοκρατίας στην Κύπρο, αποτελούμενης από δύο περιφερειακές κυβερνήσεις.
Λίγο αργότερα η Τουρκική Κοινοτική Συνέλευση εξέδωσε φυλλάδιο με τίτλο «Ομοσπονδία και η Κυπριακή Οικονομία», ζητώντας τη μισή Κύπρο για κράτος στη «Βόρεια Κύπρο», καλύπτοντας το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τη Γιάλα μέχρι την Αμμόχωστο.
Το σχέδιο του Φόρεϊν Όφις
Το δε Φόρεϊν Όφις πολύ πιο μπροστά, στις 3 Ιανουαρίου 1964 και πριν από τη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η Βρετανία στο Λονδίνο για το Κυπριακό στις 16 Ιανουαρίου 1964, όπου ο Ραούφ Ντενκτάς απαίτησε γεωγραφική ομοσπονδία, ήδη ετοίμαζε σχέδιο για «TWO CONSTITUENT STATES» (δύο συνιστώντα κράτη), μετά από συνάντηση με τον τότε Τούρκο Υπ. Εξωτερικών Ερκίν, ορολογία που εμφανίστηκε το 2002-2004 με το διαβόητο Σχέδιο του Φόρεϊν Όφις (με βοηθούς δικούς μας!) υπό την κάλυψη του τάχατες «Σχεδίου Ανάν». Σήμερα, ο εγκάθετος της Άγκυρας Μουσταφά Ακιντζί απαιτεί ακόμα περισσότερα εδάφη, εφόσον ζητεί… ευθεία γραμμή μοιρασιάς της νήσου…
Η κοροϊδία συνεχίζεται
Κατά τα άλλα, η κοροϊδία του λαού συνεχίζεται, αλλά ευθύνεται και ο ίδιος που τρώει το κουτόχορτο που τον ταΐζουν με υποσχέσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις, πότε πως δίχως επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν νοείται λύση, πότε πως δίχως την επιστροφή των τριών γειτονιών του Βαρωσίου δεν δέχονται λύση και ούτε λέξη για την Κερύνεια και τα υπόλοιπα κατεχόμενα μέρη, ενώ υπακούοντας στον κατακτητή που απαιτεί ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ καταφεύγουν δουλοπρεπώς στο Μον Πελερέν της Γενεύης για να συζητήσουν το… εδαφικό! Η Γενεύη και πάλιν επιλογή της κατοχικής Τουρκίας…
Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/374973/i-eftheia-grammi-dixotomisis-tou-koutsiouk