ΗΠΑ: Τουρκία και Κατάρ Σπόνσορες του Ριζοσπαστικού Ισλάμ

Print Friendly, PDF & Email

Δημοσιεύθηκε: 13 Δεκεμβρίου 2017 – 20:02

Η Τουρκία και το Κατάρ είναι οι βασικοί υποστηρικτές της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής ιδεολογίας, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Χ.Ρ. Μακμάστερ. Η Άγκυρα χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως η Τουρκία δίνει μάχη κατά της τρομοκρατίας.

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Χ. Ρ. Μακμάστερ, καταδίκασε το Κατάρ και την Τουρκία για την ανάληψη ενός «νέου ρόλου» ως σπόνσορες και πηγές χρηματοδότησης της ακραίας ισλαμιστικής ιδεολογίας.

«Η ριζοσπαστική ισλαμιστική ιδεολογία αποτελεί μια μεγάλη απειλή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο» ανέφερε ο κ. Μακμάστερ σύμφωνα με την εφημερίδα The National. Ο ίδιος τόνισε πως στο παρελθόν δεν είχε δοθεί η δέουσα προσοχή στο πως η ριζοσπαστική ισλαμιστική ιδεολογία προωθείται μέσω δωρεών και κοινωνικών οργανώσεων.

Αν και ο κ. Μακμάστερ αναφέρθηκε στη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας σε ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις πριν από μερικές δεκαετίες, ξεχώρισε το Κατάρ και την Τουρκία ως τους βασικούς υποστηρικτές στο παρόν. «Τώρα γίνεται περισσότερο από το Κατάρ και από την Τουρκία» σημείωσε.

Ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε πως τα αυξανόμενα προβλήματα της Τουρκίας με τη Δύση οφείλονται κυρίως στην άνοδο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σκληρή ήταν η απάντηση της Άγκυρας στις δηλώσεις του κ. Μακμάστερ. «Οι ισχυρισμοί του Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας Χ.Ρ. Μακμάστερ, ο οποίος θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά το πώς η χώρα μας δίνει μάχη κατά της τρομοκρατίας και κάθε μορφής ριζοσπαστισμού, είναι αστήριχτοι, αναπάντεχοι, αβάσιμοι, και απαράδεκτοι» ανέφερε σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ:http://www.euro2day.gr/news/world/article/1583741/hpa-toyrkia-kai-katar-sponsores-toy-rizospastikoy.html