Τι κάνουν 200 στελέχη Εθνικής Φρουράς στο Υπουργείο Άμυνας;

Print Friendly, PDF & Email

Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ

29 Οκτ 2016

Ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης και τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Α. Παπαπαύλου προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες, με αφορμή την ολοκλήρωση σχεδόν των μεταθέσεων αξ/κών, για ανεπίτρεπτες παρατυπίες, κομματοκρατία και ευνοιοκρατία. Και καταγγέλλει: 

«Σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας υπηρετούν περί τα 200 στελέχη διαφόρων βαθμών σε θέσεις μη προβλεπόμενες και χωρίς να καθορίζονται τα ειδικά καθήκοντα που εκτελούν. Στο Υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχουν οργανόγραμμα, κατάλογος καθηκόντων και προσόντων που να δικαιολογούν την τοποθέτηση τόσου μεγάλου αριθμού στελεχών, ούτε καθορίζονται τα ειδικά καθήκοντα τα οποία κλήθηκαν να εκτελέσουν. Αυτά τα στελέχη τα στερείται η ήδη υποστελεχωμένη ΕΦ. Το θέμα είναι σοβαρό, καθότι έχει σχέση με το θέμα της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας μας».

Ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε ότι «η αναξιοκρατία έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε στέλεχος να υπηρετεί για 13 συνεχή χρόνια σε κρατική υπηρεσία, παρά το ότι έχει υποστεί πρωτογενή εκπαίδευση σε συγκεκριμένο οπλικό σύστημα και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ενημερωνόμαστε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος είναι γαμπρός Υπουργού και έχει κριθεί αναντικατάστατος. Επίσης, ανώτερος Αξιωματικός κατέχει δύο θέσεις οι οποίες μάλιστα είναι και σε διαφορετικές πόλεις». 

-Επειδή κουραστήκαμε και εκνευριζόμαστε κάθε φορά που ακούμε τον Υπουργό Άμυνας να αναφέρεται στο αξιόμαχο, στην αμυντική θωράκιση και στην τεχνολογική αναβάθμιση, δήθεν, της δύναμης, οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Σ.Ι.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/375074/parapolitika-savvatou

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.