Τούρκος Αρχηγός ΕΔ: Έχουμε την ισχύ να επιχειρούμε στην Αφρίν και παράλληλα να ελέγχουμε το Αιγαίο

Print Friendly, PDF & Email

 

Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2018, 17:56

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Hulusi Akar έστειλε μήνυμα στην Αθήνα ότι η Τουρκία είναι τόσο ισχυρή ώστε μπορεί να μάχεται στη Συρία και ταυτόχρονα να ελέγχει το Αιγαίο. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Daily Sabah αλλά και τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ ο Hulusi Akar δήλωσε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στην Αφρίν της Συρίας ότι η Τουρκία είναι δεσμευμένοι στην προστασία των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένοι και πρόθυμοι να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα τους. Μπορούμε να επιχειρούμε στην Αφρίν και την ίδια στιγμή έχουμε την ισχύ να ελέγχουμε το Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

 

ΠΗΓΗ:http://www.liberal.gr/arthro/189897/amyna–diplomatia/2018/tourkos-epitelarchis-echoume-tin-ischu-na-epicheiroume-stin-afrin-kai-na-elegchoume-to-aigaio.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+09-02-2018+18%3A14%3A05