Γιατί να τον αφήσουμε να τα κλέψει, ας του τα χαρίσουμε

Print Friendly, PDF & Email

22 Φεβρουαρίου 2018, 11:52 πμ  

του   Άριστου Μιχαηλίδη   

Είναι να διερωτάται κανείς τι ακριβώς θέλουν να μας πουν όσοι Ελληνοκύπριοι καλούν τους υπόλοιπους ν’ αφήσουν τους παλληκαρισμούς, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και επικαλούνται δηλώσεις διαφόρων (μαζί και του Γκουτέρες, που ακόμα κι ο Κασουλίδης ανακάλυψε ότι είναι ποντιοπιλατική η στάση του!) που μας υποδεικνύουν ότι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν με τη συνολική λύση του Κυπριακού, για να κινδυνολογήσουν με την αδυναμία μας. Αν συνεχίσουμε στην ίδια λογική, λένε, θα μπούμε σε περιπέτειες, διότι δεν έχουμε συμμάχους κι είμαστε μικροί για να τα βάζουμε με τη μεγάλη Τουρκία. Όταν μιλούν για «παλληκαρισμούς» εννοούν την ελάχιστη προσπάθεια επιβίωσης. Και όταν ζητούν να αφήσουμε «αυτή τη λογική» εννοούν τη λογική που διακηρύσσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή, να σταματήσει το πρόγραμμα; Να μπει και το φυσικό αέριο στο τραπέζι των συνομιλιών; Ή, ακόμα καλύτερα, να τα μοιράσουμε όλα να τελειώνουμε; Μια ζωή προσμένουν οι αφιλότιμοι την ώρα που θα φτάσουμε στο σημείο του μέγιστου κινδύνου για να μας επιβληθεί η όποια λύση και να τη στηρίζουν με τα ίδια ακριβώς κινδυνολογικά επιχειρήματα: Ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και έπονται μικρασιατικές καταστροφές.

«Δέκα χρόνια έστελλε τις μέλισσές του ο Ονήσιλος να μας κεντρίσουν να μας ξυπνήσουν να μας φέρουν ένα μήνυμα. Δέκα χιλιάδες μέλισσες έστειλε ο Ονήσιλος κι όλες ψοφήσανε απάνω στο παχύ μας δέρμα χωρίς τίποτα να νιώσουμε» (Παντελής Μηχανικός). Αυτοί είναι, ίδιοι κι απαράλλακτοι. Και τότε και τώρα. «Κι όταν το ποδοβολητό των βαρβάρων έφτασε στη Σαλαμίνα φρύαξε ο Ονήσιλος. Άλλο δεν άντεξε. Άρπαξε το καύκαλό του και το θρυμμάτισε απάνω στο κεφάλι μου.» Τώρα, λοιπόν, που το ποδοβολητό των βαρβάρων έφτασε ξανά στη Σαλαμίνα, τι μας λένε; Να πορευτούμε στα Σούσα, να μην μπούμε σε περιπέτειες. Κανείς δεν τις θέλει τις περιπέτειες, όλοι προσπαθούμε να σκεφτούμε πώς θα τις αποφύγουμε, πώς θα διασφαλίσουμε μέλλον ειρηνικό και πολιτισμένο για τα παιδιά μας και πώς θα αντιδράσουμε και προς τα πού για να το διεκδικήσουμε. Αλλά, αυτοί που μας λένε να αλλάξουμε λογική, ας μας εξηγήσουν καλύτερα τι θέλουν να κάνουμε. Διότι, εδώ δεν είναι πλέον θεωρίες και οπτασίες, δεν είναι τα παραμύθια του κοινού οράματος και της ΔΔΟ. Έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένα δεδομένα και πρέπει να απαντήσουμε σε ένα πεντακάθαρο δίλημμα: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσει η Τουρκία και ο ανισόρροπος σουλτάνος ή δεν θα κάνουμε τίποτε και θα αποδεχτούμε αυτό που θέλει να μας επιβάλει με τη δύναμη των όπλων. Δηλαδή, την απόλυτη υποταγή, τη μετατροπή της πατρίδας μας σε τουρκική επαρχία, την παράδοση στα χέρια του της κρατικής οντότητας που μας προστάτευσε τον μισό αιώνα που βυσσοδομεί να μας εξαφανίσει από προσώπου γης. Μπορεί να είναι κι αυτό μια κάποια λύση. Αλλά, ας το πουν χωρίς περιστροφές, μη μας παριστάνουν τους μυαλωμένους, που θέλουν να βάλουν και μυαλό από το περίσσευμά τους σε όσους δεν ασπάζονται τις ιδέες τους.

Υ.Γ.: Να, που απάντησε ο Ακιντζί και στη φαεινή ιδέα που πλασάρει ο Ρολάνδης χειροκροτούμενος από τους πιο πάνω. Δεν είναι σοβαρή, λέει, η πρόταση να δημιουργηθεί ένα ταμείο όπου θα κατατίθενται τα έσοδα και, εάν υπάρξει λύση, θα επωφεληθούν και οι Τ/κ. «Το πιο έξυπνο είναι να αφήσουν το γινάτι ότι δεν διαπραγματεύονται αυτό το θέμα με εμάς και να συζητηθούν αυτά τα θέματα σε μια κοινή επιτροπή. Εάν γινόταν αυτό, δεν θα ζούσαμε όσα ζούμε σήμερα». Καταλάβατε, φωστήρες της τρισηλιθίου όποιας λύσης; Τι ταμείο και κουραφέξαλα, ο άνθρωπος τα θέλει όλα. Κι αυτό που μας συμβουλεύετε, στην πραγματικότητα, είναι το εξής: Επειδή έχει τη δύναμη να τα κλέψει, ας του τα δώσουμε για να μην μπαίνει στον κόπο.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/492378/gati-na-ton-afisoyme-na-ta-klepsei-as-toy-ta-charisoyme