Επιστολή Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου προς τον Γενικό-Γραμματέα 

Print Friendly, PDF & Email

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

23/02/2018 21:13

Επιστολή Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου προς τον Γενικό-Γραμματέα 

Κυκλοφόρησε σήμερα ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών με αριθμό A/72/737-S/2018/96, επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβη κ. Κορνήλιου Κορνηλίου, προς το Γενικό-Γραμματέα, που καταγγέλλει τις παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. 

Στην επιστολή, ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος επισυνάπτει δύο έγγραφα στα οποία απαριθμούνται όλες οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και την παράνομη χρήση από τουρκικά πολεμικά πλοία, λιμανιών τα οποία παραμένουν κλειστά που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Παράλληλα, επισημαίνει τη συστηματική χρησιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από τουρκικά εμπορικά αεροσκάφη. 

Επιπλέον, ο κ. Κορνηλίου υπογραμμίζει ότι η περαιτέρω συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, δημιουργεί ένταση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου για την επιτυχή έκβαση της τρέχουσας διαδικασίας για μια ειρηνική ολοκληρωμένη λύση του Κυπριακού προβλήματος. 

Η επιστολή επισυνάπτεται.

ΠΗΓΗ:https://www.pio.gov.cy/MOI/pio/pio2013.nsf/All/E81F7E698CAFD66AC225823D0069909E?OpenDocument&L=G