Ο κίνδυνος της μη λύσης και η καταστροφή της απαράδεκτης λύσης

Print Friendly, PDF & Email

του Πέτρυ Θ. Παντελίδη

06 Νοε 2016

Τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και φυσικά τον ΔΗΣΥ «απασχολεί ο κίνδυνος της μη λύσης του Κυπριακού», ενώ εμάς νομίζουν ότι δεν μας απασχολεί. Φυσικά και μας απασχολεί. Αλλά πιο πολύ μας απασχολεί η μη αναστρέψιμη καταστροφή από τη λύση που μας ετοιμάζουν και πολλά στοιχεία της έχουν ήδη αποκαλυφθεί. Με εκλιπούσα την Κ.Δ., με τη διπλή ιθαγένεια, με τα συνιστώντα κρατίδια να διαθέτουν κυριαρχία και εξουσία για να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες, και με την εκ περιτροπής προεδρία, που όπου να ΄ναι θα ανακοινωθεί, οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι και σοβαρότεροι.

Διερωτάται ο ΠτΔ χωρίς λύση του Κυπριακού, πόσοι στρατιώτες θα αποχωρήσουν. Και του απαντούμε. ΟΥΔΕΙΣ. Γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε λύση. Αλλά με τη λύση που ο ίδιος υποστηρίζει, χιλιάδες από τους Τούρκους στρατιώτες, που βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο, δεν θα αποχωρήσουν. Με τη λύση που υποστηρίζει ο κ. Αβέρωφ θα παραμείνουν νόμιμα καμιά δεκαριά χιλιάδες.

Προσωρινά, αλλά ποιος θα τους διώξει, όταν δεν θα υπάρχει Κ.Δ.; Διερωτάται ο ΠτΔ, χωρίς λύση του Κυπριακού πόσοι έποικοι θα φύγουν και ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα έλθουν άλλες εκατοντάδες χιλιάδες έποικοι. Και του απαντούμε. ΟΥΔΕΙΣ. Γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε λύση. Αλλά με τη λύση που ο ίδιος υποστηρίζει ΟΥΔΕΙΣ έποικος θα φύγει, επειδή όλοι θα γίνουν νόμιμοι ευρωπαίοι πολίτες, με την εσωτερική ιθαγένεια που θα εκδίδει το κρατίδιό τους. Και το κράτος τους θα φέρνει ΝΟΜΙΜΑ ΠΙΑ όσους άλλους επιθυμεί ο Ερντογάν.

Εμείς, ούτε πόσες χιλιάδες θα είναι δεν θα μπορούμε να υπολογίσουμε με τα μαθηματικά και τις εξισώσεις του ΠτΔ. Είτε σαράντα, είτε ενενήντα, είτε εννιακόσιες χιλιάδες. Και όλοι θα είναι νόμιμοι. Διερωτάται ο ΠτΔ, χωρίς λύση του Κυπριακού πόσοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και πόσες σκάλες γης θα δοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Και του απαντούμε. ΟΥΔΕΙΣ πρόσφυγας και ουδεμία σκάλα γης. Γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε λύση. Αλλά με τη λύση που ο ίδιος υποστηρίζει, θα πληρώσουμε πολύ ακριβό τίμημα για τους λίγους που θα επιστρέψουν και για το ελάχιστο έδαφος που θα επιστραφεί. Θα διαλυθεί η Κ.Δ., θα διαμοιραστεί η κυριαρχία. Και οι Τούρκοι θα έχουν τη δική τους ιθαγένεια και την εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες.

Και το νέο κράτος θα έχει σε κάποιες περιόδους εκ περιτροπής Τούρκο Πρόεδρο, που θα μπορεί να μετατρέπει τις εσωτερικές ιθαγένειες σε ευρωπαϊκές, που θα εγκρίνει διεθνείς συμφωνίες του κρατιδίου του, που θα προωθεί τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας για επανάκτηση όλης της Κύπρου. Η τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία θα είναι ήδη τουρκική επαρχία και ολόκληρη η Κύπρος τουρκικό προτεκτοράτο.

Η καταστροφή από μια λύση τουρκικών προδιαγραφών είναι πολύ μεγαλύτερη από τον κίνδυνο της μη λύσης. Και η μη λύση θα είναι πολύ πιο ακίνδυνη για την επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου. 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ακολουθήσαμε μια επικίνδυνη πορεία υποχωρήσεων και παραχωρήσεων, με την ουτοπική ελπίδα ότι θα πεισθεί και θα πιεσθεί η Τουρκία να συναινέσει σε μια βιώσιμη λύση, για το καλό του κυπριακού λαού. Τώρα η πορεία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο και προχωρούμε ακάθεκτοι για να κτυπήσουμε στον τοίχο της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Μήπως ο ΠτΔ εισηγείται να αποδεχθούμε την πενταμερή, όπως θέλουν οι Τούρκοι, όπου θα γίνει η κηδεία της Κ.Δ., επειδή «τον απασχολεί ο κίνδυνος της μη λύσης»; Μήπως για χάρη της λύσης θα υπαναχωρήσει από τη θέση του, ότι «χωρίς επιστροφή της Μόρφου δεν υπάρχει λύση»; Μήπως είναι έτοιμος «την πατρίδα ελάττω παραδώσει» για χάρη της όποιας λύσης και επειδή τον «απασχολεί ο κίνδυνος της μη λύσης»;

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/376805/o-kindynos-tis-mi-lysis-kai-i-katastrofi-tis-aparadektis-lys

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.