ΑΚΕΛ: Η Λιποταξία από την Πολυπεριφερειακή στη Διζωνική

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

9 Νοε 2016

Ουραγός του Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ και των Αγγλοαμερικανών

Το “δημοκρατικό και “διαφανές” ΑΚΕΛ, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει από τους ψηφοφόρους του την εμπεριστατωμένη, επιχειρηματολογική και βαθύτατη ανάλυση του ΚΚΕ, διά της οποίας απορρίπτει με αδιάσειστα επιχειρήματα τη διχοτομική λύση της διζωνικής, έδωσε εντολή στη “Χαραυγή” να μη δημοσιεύσει το κείμενο της απόφασης, προκειμένου να μην προβληματισθούν και να “επηρεασθούν” οι ψηφοφόροι του.

Προχθές, όμως, όταν εξέδωσε την απάντησή του στο ΚΚΕ, έδωσε εντολές στη “Χαραυγή” να αφιερώσει μία σελίδα, δημοσιεύοντας το πλήρες κείμενο της δικής του ανεδαφικής απάντησης.

Αυτή και μόνο η συμπεριφορά της ηγεσίας αποδεικνύει τον φόβο και την αγωνία της να μην περνά τίποτε μέσα από το κομματικό όργανο, το οποίο να προκαλεί προβληματισμό και ερωτήματα στους ψηφοφόρους του κόμματος, όσον αφορά τη διχοτομική πολιτική του και την πορεία καταστροφής την οποία επέλεξε, συνοδοιπορώντας με τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ.

Θέλετε ζωντανά δείγματα; Παρακολουθήστε τις τηλεοπτικές παρουσίες συναγερμικών και ΑΚΕΛικών στελεχών. Μιλούν ως μία φωνή. Διαβάστε ανακοινώσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Πλήρης η ταύτιση. Διαβάστε τη “Χαραυγή”. Έχει μετατραπεί σε “Αλήθεια”. Άρθρα, σχόλια συνεργατών, τα οποία δοξάζουν τον Νίκο Αναστασιάδη…

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΑΚΕΛ δεν περιέχει κανένα νέο στοιχείο, πέραν της επανάληψης μίας απολιθωμένης πολιτικής και του αναμασήματος απολιθωμένων διζωνικών επιχειρημάτων. Το μόνο καινούργιο είναι ότι, ύστερα από πολύ καιρό, η ηγεσία του ΑΚΕΛ θυμήθηκε το παλαιολιθικό σύνθημα του “ιμπεριαλισμού” και των στόχων του στην Κύπρο.

Αλλά είναι τόση μεγάλη η υποκρισία της ηγεσίας, και τόση σκοταδιστική η προπαγάνδα της, ώστε προσποιείται ότι δεν αποτελεί πλέον, ως ΑΚΕΛ, συγκοινωνούν δοχείο με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις και τα σκοτεινά σχέδια των Αγγλο-αμερικανών. 

Το ΑΚΕΛ αρνείται να παραδεχθεί ότι βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τον “κακό δαίμονα” της Κύπρου (έτσι αποκάλεσε τη Βρετανία ο Δημήτρης Χριστόφιας) και το φιλοτουρκικό αμερικανικό κατεστημένο.

Αρνείται η ηγεσία του ΑΚΕΛ να δεχθεί ότι εδώ και χρόνια αποτελεί θλιβερό ουραγό της φιλοσοφίας του “καλού καραβοκύρη” Κληρίδη και των επίσης “ρεαλιστών” διαδόχων του.

ΑΚΕΛ-Φόρεϊν Όφις-Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Προεδρικό-Πινδάρου, ανήκουν στην ίδια συνομοταξία, έχουν τους ίδιους στόχους και εκπέμπουν την ίδια φιλοσοφία. Κοινός στόχος τους είναι να επιβάλουν μία θνησιγενή λύση, βασισμένη στον εθνοτικό και ρατσιστικό διαχωρισμό του λαού, μία λύση η οποία δεν συναντάται σε καμία ευρωπαϊκή, ή ακόμη τριτοκοσμική χώρα, και αφελώς και υπούλως η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ επιχειρεί να συνδέσει το τερατούργημα λύσης που υποστηρίζει, με ομοσπονδίες ΗΠΑ, Ρωσίας και Ελβετίας!

Στόχος της διζωνικής λύσης είναι να επαναγκαταστήσει την Τουρκία στην Κύπρο, ως νόμιμο πλέον κατακτητή, και να χρησιμοποιήσει το λεγόμενο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος, ως δόρυ της κατά των λαών της περιοχής. Με τη διζωνική, ο ρόλος της Τουρκίας, ως χωροφύλακα των δυτικών συμφερόντων, αναβαθμίζεται και η κατοχική χώρα, έχοντας υπό την επικυριαρχία της την Κύπρο, θα βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο όλων των χωρών της Μεσογείου.

Αυτήν την τουρκικής εμπνεύσεως λύση θέλει το ΑΚΕΛ, αυτό το δώρο θέλει να κάμει στη Τουρκία, αυτήν την τεράστια τραγωδία προετοιμάζει με την πολιτική του, όχι μόνο για τον κυπριακό Ελληνισμό, αλλά και για την Ελλάδα και για όλους τους λαούς της περιοχής.

Αντί, όμως, η ηγεσία του να προβληματισθεί σοβαρά και να αναθεωρήσει την πολιτική της, βάζει πάνω από τα συμφέροντα τής χώρας τις μακροπρόθεσμες κομματικές επιδιώξεις της. Θέλει να κυβερνήσει την διζωνική Κύπρο, σε συνεργασία με τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων. Και δεν κατανοεί πως ο Ερντογάν και οι όποιοι διάδοχοί του δεν θα επιτρέψουν ποτέ να κυβερνήσει την Κύπρο καμία κυβέρνηση, η οποία δεν θα αποτελεί όργανο προώθησης των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας.

Δεν βλέπει η ηγεσία του ΑΚΕΛ το όργιο που γίνεται στην Τουρκία, με τους εκτοπισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς, όσων δεν συμπαθεί ο Ερντογάν; Θέλει να μεταφέρει την ερντογανική τρομοκρατία, μέσω της διζωνικής λύσης;

Αλλά στην απάντησή της, η ηγεσία του ΑΚΕΛ γιατί αρνείται να αποκαλύψει την αλήθεια στους ψηφοφόρους της; Ότι το ΑΚΕΛ ήταν σφόδρα αντίθετο στη διζωνική και υπερασπίζετο με τον Μακάριο την πολυπεριφερειακή ομοσπονδία. Σε ποιες πιέσεις και στη βάση ποίων ανταλλαγμάτων, το ΑΚΕΛ κατέστη από σφοδρός επικριτής της διζωνικής, φανατικός υποστηρικτής της;

Και τέλος: 

Το δίλημμα που θέτει η ηγεσία, “ομοσπονδία ή διχοτόμηση”, είναι παραπλανητικό, εκβιαστικό και προπαγανδιστικό. Εδώ δεν μιλούμε για ομοσπονδία αλλά για διζωνικό εθνοτικό και ρατσιστικό διαχωρισμό. 

Το δίλημμα είναι: 

Διζωνική και τουρκοποίηση, ή εγκατάλειψη διζωνικής και σωτηρία.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/378010/akel-i-lipotaksia-apo-tin-polyperifereiaki-sti-dizoniki#sthash.xkMP2v99.dpuf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.