Εκστρατεία Παραπληροφόρησης = Συνταγή Καταστροφής (Βίντεο)

Ονήσιλος

11 Νοε 2016

Κατά την τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ στις 10 Νοεμβρίου 2016, οι προσκεκλημένοι του δημοσιογράφου Γ. Νικολάου τοποθετήθηκαν για διάφορα θέμα που αφορούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό. 

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι τοποθετήσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Νίκου Τορναρίτη στο θέμα των εγγυήσεων, όπου αναφέρθηκε «…αυτή την στιγμή που μιλάμε, η Τουρκία έχει δικαίωμα μονομερούς επέμβασης…»  καθώς επίσης το ότι η Τουρκία είχε διαβουλευθεί με τον Κάλαχαν για την στρατιωτική επέμβαση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των υπόλοιπων βουλευτών.

Σύντομος Σχολιασμός

Είναι κατανοητό, ότι αρκετά θέματα που αφορούν το Κυπριακό και ειδικά οι διάφορες πτυχές του, να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία. 

Είναι όμως αδιανόητο,  βουλευτής  με πολύχρονη πείρα και παρά την «βοήθεια του κοινού» που είχε στο έξυπνο τηλέφωνο του, να προσπαθεί εκούσια ή ακούσια να τοποθετείται κατά τρόπο που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ακροατήριο και κατ΄επέκταση να βιάσει την κριτική του σκέψη σε ένα τόσο ευαίσθητό θέμα που άπτεται της επιβίωσης του.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι τοποθετήσεις του  Ν. Τορναρίτη, ως έγκριτου νομικού και πολιτικού  με πολύχρονη πείρα, να ήταν αποτέλεσμα ελλιπούς γνώσης ή άγνοιας των ευαίσθητων πτυχών του υπόψη θέματος και όχι προσπάθεια στρατευμένης παραπληροφόρησης του λαού.

Θα έπρεπε ο υπόψη βουλευτής, προτού τοποθετηθεί, να γνώριζε, ότι υπάρχει συγκεκριμένη γνωμοδότηση του νομικού τμήματος του ΟΗΕ της 12/5/59 καθώς επίσης το πότε μια συνθήκη βρίσκεται σε ισχύ  με βάση τις πρόνοιες της συνθήκης της Βιέννης του 1969 για το δίκαιο της ισχύος των συνθηκών αλλά και τις πρόσφατες θέσεις του Ελληνικού ΥΠΕΞ για το υπόψη θέμα, προτού κάνει οποιαδήποτε μαθήματα ιστορίας.

Για την διευκόλυνση του, και την ορθή πληροφόρηση του λαού, τον προτρέπουμε, να  διαβάσει από το βιβλίο των Γιάννου Κρανηδίωτη, Γιώργου Τενεκίδη κ.α, Κύπρος, Ιστορία, Προβλήματα και Αγώνες του Λαού της, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται εκτεταμένο κείμενο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κρίτωνα Γ. Τορναρίτη (από το 1960-1984, διετέλεσε Γενικός Εισαγγελέας), υπό το τίτλο «Η γένεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι Νομικές επιπτώσεις της»σελ. 475-499.

Στο υπόψη κείμενο, καταγράφονται με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο,  το θέμα των εγγυήσεων και της νομιμότητας ή όχι του δικαιώματος μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας. 

Για διευκόλυνση τόσο του ιδίου, όσο και του αναγνώστη, παραθέτουμε παρακάτω, αυτούσιο φωτοαντίγραφο του υπόψη κειμένου και επαφίενται τα συμπεράσματα, στην κρίση του κάθε αναγνώστη. 

Θεωρούμε ότι, εάν ο κύριος βουλευτής, δεν ήταν ενήμερος ή αγνοεί ή διαφωνεί με τις θέσεις του πρώην Γενικού Εισαγγελέα, οφείλει εάν θέλει να διατηρεί την οποιονδήποτε αξιοπιστία, να επανορθώσει δημοσίως. 

Σε περίπτωση που δεν το πράξει, θα εκληφθεί κατ΄ελάχιστο ως προσπάθεια εσκεμμένης παραπληροφόρησης, χειρίστου είδους δημαγωγία και έμμεσης προσπάθειας χειραγώγησης του λαού σε θέσεις και αντιλήψεις που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και οι οποίες οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Απόσπασμα του κειμένου του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κ.Τορναρίτη, υπό το τίτλο «Η γένεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι Νομικές επιπτώσεις της», ως μέρος του βιβλίου των Γιάννου Κρανηδίωτη, Γιώργου Τενεκίδη κ.α, Κύπρος, Ιστορία, Προβλήματα και Αγώνες του Λαού της, Αθήνα, Εκδόσεις, Βιβλιοπωλείο της «ΕΣΤΙΑΣ» Ι.Δ Κολλάρου & Σιας Α.Ε, Δεύτερη Έκδοση, 2000, σελ. 475-499

487-488

489-490

491

Απόσπασμα από την  εκπομπή παρακολουθείστε πιο κάτω. 

https://www.youtube.com/watch?v=e6HxOM6olMg

Ολόκληρή την εκπομπή θα την βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.