Πολιτικάντηδες, που δεν μετρούν τα λόγια τους (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

του Άριστου Μιχαηλίδη

12 Νοε 2016

Δεν προλαβαίνουμε να σχολιάσουμε τις εξελίξεις στο Μον Πελεράν σήμερα. Ελπίζω να μην ξυπνήσουμε με καμιά συμφωνία του πιστολιού στον κρόταφο, άξιους τους έχω. Μερικοί, βέβαια, δεν χρειάζονται πιστόλι στον κρόταφο, είναι συνειδητά πανέτοιμοι να προσφέρουν γην και ύδωρ, με την καλή έννοια…

 Αν μπορεί να υπάρχει καλή έννοια στην πίστη τους ότι με αυτό τον τρόπο βοηθούν τις προσπάθειες της λύσης. Το κάνουν, πάντως, με αγαλλίαση και τους φαίνεται. Όπως τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Νίκο Τορναρίτη, που έλεγε προχτές στο ΡΙΚ μεγαλοφώνως ότι η Τουρκία έχει μονομερή επεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο. Επέμενε κιόλας, κι όταν ο Παύλος Μυλωνάς δήλωσε έκπληκτος και απογοητευμένος με αυτή την τοποθέτηση, διότι αυτό δικαιολογεί την τουρκική εισβολή, ο Τορναρίτης κραύγαζε ότι τον λασπολογεί και συνέχισε να επιμένει με περίεργο και ύποπτο φανατισμό ότι η Τουρκία έχει μονομερές επεμβατικό δικαίωμα και ότι οι υπόλοιποι που δεν το παραδέχονται κοροϊδεύουν το λαό, ενώ ο ίδιος λέει στο λαό την αλήθεια και πρέπει να τον ευγνωμονούμε κιόλας.

Ως γνωστό, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας είναι ότι μας κυβερνούν άσχετοι ή, πάντως, σχετικοί αλλά ανιστόρητοι κι επιπόλαιοι. Διότι ο λαός επιλέγει, δημοκρατικά βεβαίως – βεβαίως, να τον κυβερνούν και να τον εκπροσωπούν πολιτικοί ανάξιοι των περιστάσεων κι έχει τεράστια ευθύνη για όσα του συμβαίνουν.

Το γράψαμε και τον περασμένο Αύγουστο κάτω από τον τίτλο: Δεν ξέρουν να μετρούν τα λόγια τους οι ηγετίσκοι (3/8/16), όταν πρωτοεμφανίστηκε αυτό το καινούργιο επιχείρημα από πολιτικούς της όποιας λύσης και της όποιας ασυναρτησίας. Τότε το έλεγαν πιο δειλά, προχθές ο Τορναρίτης το είπε τόσο έντονα, που ομολόγησε και το κόζι. Ότι είναι ένα από τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να πεισθεί ο κόσμος ότι αφού μέχρι τώρα έχει η Τουρκία μονομερές δικαίωμα επέμβασης, οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα θεωρηθεί κέρδος. Όπως το να έχει δικαίωμα επέμβασης αλλά μόνο για να προστατεύσει το τ/κ συνιστών κρατίδιο, όπως είναι η αστεία πρόταση που προέρχεται από την τουρκική πλευρά. 

Αλλά, αυτό το επιχείρημα, προπάντων όταν το προβάλλει το κυβερνών κόμμα, καταρρίπτει όλους τους νομικούς αγώνες που έδωσε για δεκαετίες η Κυπριακή Δημοκρατία για να αποδείξει, και το πέτυχε (γι΄ αυτό και είμαστε ακόμα ζωντανοί στην Κυπριακή Δημοκρατία), ότι οι Συνθήκες δεν προβλέπουν τέτοιο μονομερές δικαίωμα, και μάλιστα χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ότι η ερμηνεία της Άγκυρας για να δικαιολογήσει την εισβολή είναι αυθαίρετη και λανθασμένη. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2010, η Βουλή της οποίας είναι μέλος ο κ. Τορναρίτης, ενέκρινε ψήφισμα που έλεγε ότι η Βουλή «ομόφωνα καταγγέλλει την αυθαίρετη ερμηνεία της Συνθήκης Εγγυήσεως από την Τουρκία», και σημείωνε ότι «η αυθαίρετη ερμηνεία της Συνθήκης Εγγυήσεως από την Τουρκία, για να δικαιολογήσει την παράνομη τουρκική εισβολή (…) συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου». Το ψήφισε κι ο Τορναρίτης και το κόμμα του!

Ισχυρότατο όπλο στα χέρια της πολιτικής μας ηγεσίας, όλες αυτές τις δεκαετίες, ήταν κυρίως η γνωμάτευση ενός από τους σημαντικότερους διεθνολόγους παγκοσμίως, του Hans Kelsen, ο οποίος γνωμάτευσε για λογαριασμό του ΟΗΕ ότι η Συνθήκη «δεν μπορεί έγκυρα να ερμηνευθεί ότι παρέχει στις εγγυήτριες δυνάμεις απεριόριστο δικαίωμα επέμβασης με χρήση ενόπλων δυνάμεων» και ότι «κανένα δικαίωμα ένοπλης επέμβασης δεν πηγάζει αυτόματα από τους όρους της Συνθήκης και ακόμα και αν είχε υιοθετηθεί η ακραία άποψη ότι παρόμοιο δικαίωμα προκύπτει, τότε αυτό θα περιοριζόταν πρώτα από την ανάγκη για καταφυγή σε μέσα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών που είναι διαθέσιμα στα ενδιαφερόμενα κράτη». 

Γράφαμε τον Αύγουστο, ελπίζοντας ότι κάποιοι μπορεί και να συνειδητοποιήσουν το έγκλημα που κάνουν και επαναλαμβάνουμε σήμερα, διότι χειροτερεύει η κατάσταση: Αυτά τα γνώριζαν πολύ καλά όλοι οι παλιοί πολιτικοί ηγέτες, Κυπριανού, Παπαϊωάννου, Κληρίδης, Λυσσαρίδης, Τάσσος, και ανεξάρτητα της πολιτικής τους ταυτότητας ή της «σχολής σκέψης» που ακολουθούσαν στο Κυπριακό, ήξεραν τι έλεγαν όταν μιλούσαν γι΄ αυτά τα ζητήματα. Ήξεραν ότι δεν έπρεπε να λένε ανοησίες για θέματα που ξεπερνούσαν τις κομματικές ή τις προσωπικές τους ατζέντες και αφορούσαν την εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού. Όμως, τα παραπούλια τους, είτε από έλλειψη γνώσεων είτε από συνειδητή (ή ασυνείδητη;) διαστρέβλωση, λένε πράγματα που μόνο ζημιά προκαλούν. 

Αναμένοντας, λοιπόν, το φως από το σκοτεινό Μον Πελεράν, ο Θεός να μας φυλάει. Και από τους Τούρκους και από τους δικούς μας σκοτεινούς πολιτικάντηδες.

Πηγή:http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/340048/politikantides-pou-den-metroun-ta-logia-tous

ΣΧΕΤΙΚΑ

Εκστρατεία Παραπληροφόρησης = Συνταγή Καταστροφής (Βίντεο)

 

screen-shot-2016-11-12-at-10-41-54-%ce%bc-%ce%bc screen-shot-2016-11-12-at-10-43-02-%ce%bc-%ce%bc

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.