Όχι κύριε Πολυβίου, ούτε πουλάμε ούτε αγοράζουμε

Print Friendly, PDF & Email

Λονδίνο, 19/9/2018

της Φανούλας Αργυρού

Βγήκε και ο δικηγόρος κ. Π. Πολυβίου ( ο μοναδικός επιζών από την ομάδα εκείνη στην Γενεύη ΙΙ το 1974 μαζί με τους Γλ. Κληρίδη, Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη και Τάσσο Παπαδόπουλο με προεδρεύοντα τον σοσιαλιστή βρετανό υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέιμς Κάλλαχαν που είχε δώσει το πράσινο φώς στον ‘αδελφό΄ σοσιαλιστή σφαγέα Μπουλέτ Ετσεβιτ στο 10, Downing Street στις 17.7.1974 μαζί με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Χάρολτ Γουίλσον ) να μας προτείνει άκουσον άκουσον νέα προσέγγιση στο Κυπριακό, βάζοντας τα ρούχα του Μανωλιού αλλιώς! Και ποία είναι αυτή;

http://www.sigmalive.com/news/kypriako/530102/nea-proseggisi-proteinei-o-ppolyviou-sto-kypriako

Να αναγνωρίσουμε δηλαδή, τα δύο constituent states (που από το 1964 σχεδίαζαν οι Βρετανοί πάτρονες στο Φόρειν ΄Οφις για ανασύσταση της Κ.Δ) παραχωρώντας στο τουρκικό state το 28% του υπό κατοχή εδάφους!  

1)    Να αναγνωρίσουμε και νομιμοποιήσουμε το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου, που τους απαγορεύει ρητώς το βρετανικό δικαστήριο με αποφάσεις του και μόνο με αναγνώριση εκ μέρους της Κ.Δ μπορεί να νομιμοποιηθεί (το οποίο τους παραχωρούσε και ο διζωνικός χάρτης Μακαρίου/Παπαδόπουλου το 1977 δίχως καμία εξουσιοδότηση από το λαό)

Απόφαση Βρετανικού Εφετείου  12.10.2010 «… I agree with the judge [in the High Court] that the grant of the permits sought by the appellants would constitute a breach of the United Kingdom’s obligation to respect the rights of the RoC under the Chicago Convention [1944] and would in consequence be unlawful as a matter of domestic law. The judge was right to uphold the Secretary of State’s decision and to dismiss the claim for judicial review on this basis.» 

Πηγή απόφαση δικαστηρίου : www.bailii.org/ew/cases/EWCA/Civ/2010/1093.html

2)    Άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται οι εμπορικές συναλλαγές των Τούρκων και του δικού τους συνιστώντος κρατιδίου

3)    Αποχώρηση του 50% των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων αλλά για τα υπόλοιπα… βλέπουμε!  Με άλλα λόγια σε εφαρμογή το σχέδιο μόνιμης παραμονής τουρκικών στρατευμάτων του βρετανού πρώην Υπ. Αρμοστού Μάθιου Κιντ για μερική μόνιμη παραμονή στρατευμάτων γιατί η Τουρκία δεν θα δεχθεί ποτέ να αποχωρήσουν όλα!! Αναλυτικό το άρθρο μου στην Σημερινή 8 Απριλίου 2018 ‘Αντίο Εξοχότατε Matthew Kidd ’ www.sigmalive.com/simerini/politics/499802/antio-eksoxotate-matthew-kidd και στο  https://www.onisilos.gr/?p=16601 καθώς και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες και εφημερίδες.

4)    Αλλά σε όλα αυτά ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ από τον κ. Πολυβίου για επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων στις κλεμμένες περιουσίες τους,  τις οποίες κατά 28% μας καλεί να τις παραχωρήσουμε και νομιμοποιήσουμε ως τουρκικό έδαφος δηλαδή ως τουρκικό συνιστών κράτος, καμία αναφορά για εκδίκαση της Τουρκίας για τα εγκλήματά της εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου.

5)    Φαίνεται ο κ. Π. Πολυβίου δεν διαβάζει καθόλου τα κύρια άρθρα της Σημερινής ας σημειώσω μόνο το τελευταίο « Πριν την… αγχόνη» 16.9.2018 του κ. Κώστα Ν. Χατζηκωστή http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/529466/prin-tin-agxoni

6)    Και η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι ο άνθρωπος πιστεύει ότι με την …πρότασή του « αποφεύγεται η δημιουργία ενός μη λειτουργικού και μη βιώσιμου πολιτειακού συστήματος».

7)     ΄Οχι κύριε Πολυβίου ούτε πουλάμε ούτε αγοράζουμε γιατί αυτά που προτείνετε είναι καθαρή νομιμοποίηση των τουρκικών θέσεων με την διαφορά ότι έχετε ελαττώσει το ποσοστό που κατέχουν στο 28% και κάτι!! Και συγχωροχάρτι της Τουρκίας για όλα της τα εγκλήματα, κλεψιές, βιασμούς, ξεριζωμούς, εποικισμούς, δολοφονίες και όλων των ειδών των παραβιάσεων  ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

8)    Η προσέγγιση σας είναι  τόσο γυμνή στους στόχους της  (δηλαδή προσπάθεια τροχοδρόμησης αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τα ίδια τα θύματα των τετελεσμένων των δύο τουρκικών εισβολών) που θα την ζήλευε και ο πρωτεργάτης της τραγωδίας της Κύπρου μ. Τζέιμς Κάλλαχαν.

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος