Προς Προσποιουμένους

Print Friendly, PDF & Email

5/1/2019

του Γ. Σέρτη

ΕΧΟΥΝ –παντελώς– συγχύσει τον αντιπολιτευτικό και επικριτικό λόγο με τις πρωτοφανείς ξητιμασιές. Δεν αρκεί που με την ανεπιτυχή πενταετία τους ανέδειξαν –δις– τον Ν. Αναστασιάδη στην Προεδρία, εγκαλώντας τον –και– πρωτοχρονιάτικα για… τυχοδιωκτισμό, αφού δεν ομνύει –αρκούντως– υπέρ της Διζωνικής τους.

Να επαναλάβουμε στους υποκρινομένους ότι ξεχνούν πώς:

Συμπτωματικά (;) είναι οι ίδιοι που:

· Επικαλύπτοντας το αίτημα για Λευτεριά – Επιστροφή με το… Εμπρός για ψηλότερο βιοτικό, μετέτρεψαν –με πλαστά διλήμματα και ευνουχισμό του φρονήματος των προσφύγων και της νέας γενιάς– το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού σε θέμα διακοινοτικής διένεξης.

· Αντικατέστησαν την ξεκάθαρη διεκδίκηση της Απελευθέρωσης με τη –βολική– Επανένωση, υιοθετώντας την ούτω καλούμενη επαναπροσέγγιση των οξφορδιανών σεμιναρίων.

· Εν απολύτω επιγνώσει, ανήγαγαν τη Διζωνική –βρετανικής έμπνευσης και τουρκικής εφαρμογής– σε… παντέρια του «αγώνα μας.»

· Προποιούνται –ακόμη– ότι δεν άκουσαν τον Ντενκτάς να… εξηγεί στους –πάσης φύσεως– χρήστες ότι σήκωσε την μπάρα του οδοφράγματος «για να συνειδητοποιήσουν οι διερχόμενοι ότι εισέρχονται σε άλλο «κράτος», ούτε… άκουσαν τον Ταλάτ, την επαύριον των επευφημιών του στην αυλή του κατεχόμενου Άη Μάμα, να δηλώνει: «Ούτε με πολλά εκατομμύρια θα πετυχαίναμε τέτοια διεθνή προβολή του “κράτους” μας.»

· Υποστήριξαν τους χανεϊκούς σχεδιασμούς και συνεργάστηκαν –από κοινού με το άλλο «μεγάλο κόμμα»∙ αυτό είναι και το… παράπονό τους, τώρα– με τον Ντάουμερ και τον αντικαταστάτη του Ε. Άιντα, για το «πώς θα πουληθεΊ η λύση της Σημαδεμένης Τράπουλας.»

· Αναβάθμισαν σε… συμπροέδρους της Κύπρου τους εγκάθετους της τουρκικής κατοχής.

Και:

Στον αυτοεγκλωβισμό των αδιεξόδων που μας έσυραν οι εμμονές τους, ψάχνουν αίτιους –άλλους και αλλού– με απλωμένα τα ζωνάρια τους.

Έτσι:

Αντί –επιτέλους– να λογοδοτήσουν, στρεψοδικούν προκλητικά και αναίσχυντα!

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/635507/pros-prospoioymenoys