Ο πρωταίτιος Δικοινοτισμός, ο Μαντέλα και οι Κύπριοι…

Print Friendly, PDF & Email

 του Λάζαρου Μαύρου

19 Νοε 2016

Χ Θ Ε Σ Η ΣΤΗΛΗ υπενθύμισε πως εκείνος ο παγκόσμιας ακτινοβολίας, ανθρώπινης ταπεινότητας, προσωπικής ευγένειας, αξιοπρέπειας και σεβασμού, γίγαντας των αντιρατσιστικών αγώνων, ο ασυνθηκολόγητος 27 χρόνια φυλακισμένος των λευκών ρατσιστών, γίγαντας αποτελεσματικής διεκδίκησης της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της συμφιλίωσης, ο γίγαντας της αποδεδειγμένης και εκ των αποτελεσμάτων της πανέξυπνης πολιτικής και των πιο πανέξυπνων διαπραγματεύσεων, πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, κατέλιπε στην ανθρωπότητα μια πολύτιμη κληρονομιά που ονομάζεται «Το Παράδειγμα Μαντέλα». Ακόμη και για τους μονίμως… ανεπίδεκτους παραδειγματισμού, του εν Κύπρω πολιτικού νανισμού. Κατέλιπε το παράδειγμα του,

Τ Ι Τ Α Ν Ι Ο Υ επιτεύγματος της ανατροπής και της κατάργησης του απεχθέστερου στον κόσμο Ρατσιστικού Καθεστώτος Απαρτχάιντ της λευκής μειονότητας του 15%, σε βάρος της μαύρης πλειονότητας του 85% του λαού – του ενός λαού – της Νοτίου Αφρικής.

– ΚΑΙ απέτρεψε την επιβολή κάθε καρκινώματος Δικοινοτισμού.

– ΚΑΙ εξοβέλισε κάθε ιδέα Διζωνικού εκτρώματος στην πατρίδα του.

– ΚΑΙ οικοδόμησε Πολίτευμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας:

– ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ πολιτικής ισότητας των πολιτών και όχι των… κοινοτήτων.

– ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ όχι των «group rights» που απαιτούσαν οι λευκοί του Απαρτχάιντ, και στις διαπραγματεύσεις ο τελευταίος λευκός πρόεδρος του Ρατσιστικού Καθεστώτος Φρεντερίκ ντε Κλερκ, αλλά:

– ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ του «One Man One Vote – Κάθε Άνθρωπος Μία Ψήφος», του Νέλσον Μαντέλα και του ANC και όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών, μαύρων και λευκών, πολιτών στη Ν. Αφρική.

Χ Θ Ε Σ ΟΜΩΣ ήταν έκδηλη στην κυπριακή Βουλή (του πλειοψηφούντος πολιτικού νανισμού), στην 1η μετά από… δυόμισι 10ετίες «συζήτηση» του Κυπριακού στην Ολομέλεια, η αναφανδόν υποστήριξη του… Δικοινοτισμού από τους ηγέτες και βουλευτές του κυβερνώντος ΔηΣυ και του πρώην κυβερνώντος ΑΚΕΛ, που επικαλούντο τον Δικοινοτισμό του… ζυριχικού Συντάγματος του 1960, αποσιωπώντας ότι υπήρξε ακριβώς, το πρωταίτιο καταστροφικό καρκίνωμα της Κύπρου και του εκ γενετής θνησιγενούς επ’ αυτής ζυριχικού μορφώματος.

Δ Ι Κ Ο Ι Ν Ο Τ Ι Σ Μ Ο Σ: Το δόλιο κατασκεύασμα, στο «σύστημα διακυβέρνησης» της αποικίας που επινόησαν, επέβαλαν κι ανέπτυξαν, απ’ την πρώτη στιγμή που πάτησαν κυρίαρχοι στο νησί οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες. Με την ανά τον κόσμο δοκιμασμένη τους τέχνη του «Διαίρει & Βασίλευε»:

Π Ε Ν Τ Ε ΧΡΟΝΙΑ μετά που παρέλαβαν το 1878 από τον Σουλτάνο την Κύπρο, οι Βρετανοί, κατασκεύασαν, το 1883, το 18μελές «Νομοθετικό Συμβούλιό» τους, με Έξι διορισμένους Εγγλέζους, Τρεις εκλεγόμενους Μωαμεθανούς και Εννέα εκλεγόμενους Μη Μωαμεθανούς. Έτσι ώστε, εκ των Έξι πρώτων η νικώσα ψήφος του Εγγλέζου Κυβερνήτη, μαζί με τις Τρεις Μωαμεθανικές, να εξουδετερώνουν τις Εννέα Μη Μωαμεθανικές (των αυτοχθόνων ανά τους αιώνες Ελλήνων της νήσου)…

Κ Α Ι ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ στο έπακρον, αποτελεσματικά επιτυχώς, τον αποικιοκρατικό Δικοινοτισμό, από τη δεκαετία του ’50, ως διαβατήριό του και ως στρατηγικό του προγεφύρωμα ο τουρκικός επεκτατισμός. Με σχεδιασμένο επιτελικά μακροπρόθεσμο στόχο την «Επανάκτηση της Κύπρου». Όλ’ αυτά, εν εκτάσει καταγεγραμμένα σε ολόκληρη την ιστορική βιβλιογραφία, ντόπια και αλλοδαπή, περί Κύπρου και Κυπριακού, αποτελούν βεβαίως, ζώσα συλλογική μνήμη και γνώση του λαού για όλες τις πτυχές, τις επιπτώσεις και τις κυοφορούμενες περαιτέρω καταστροφές του απεχθούς Δικοινοτισμού.

Β Ε Β Α Ι Ω Σ, από ένα σημείο και μετά, ο Δικοινοτισμός εν Κύπρω, αφού «εξετέλεσε» την ιστορική του αποστολή, κατ’ ακρίβειαν των ήδη συμφωνηθέντων, …αποχωρεί πλέον. Και δίδει τη θέση του στον Δι-κρατισμό. Ως εξής:

– ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Κοινού Ανακοινωθέντος Χριστόφια – Ταλάτ της 23ης Μαΐου 2008, εξέλιπαν τελεσίδικα οι «Δύο Κοινότητες». Τη θέση τους κατέλαβαν τα δύο «Συνιστώντα Κράτη» (ή πολιτείες) Ίσου μεταξύ τους Καθεστώτος. Που θα συγκροτήσουν ισοτίμως τον Διζωνικό Συνεταιρισμό.

– ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ επίσης της Κοινής Διακήρυξης Αναστασιάδη – Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014, απουσιάζει ωσαύτως οιαδήποτε αναφορά σε κοινότητες. Στη θέση τους τα Δύο Συνιστώντα Κράτη (ή πολιτείες) Ισότιμου Καθεστώτος. Ακόμα και η μία και μόνη Κυριαρχία και η μια και μόνη Διεθνής Προσωπικότητα, αναφέρεται «προερχόμενη εξίσου» όχι από τις Δύο Κοινότητες, αλλά «από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους» που εννοούνται ως συγκροτούντες τα δύο Συνιστώντα Κράτη (ή πολιτείες). Και οι οποίοι, ως άλλη μία επιτυχία της τουρκικής στρατηγικής, απέκτησαν εμπράκτως, από το Σχέδιο Ανάν, το δικαίωμα «δύο ξεχωριστών και ταυτόχρονων δημοψηφισμάτων», που αναλογούν στην αρμοδιότητα κυρίαρχων λαών και όχι κοινοτήτων. Εξ ου και η Τουρκία με το Ψευδοκράτος της επιμένουν να ομιλούν για «δύο λαούς» στην Κύπρο, απαλείφοντας εδώ και χρόνια οποιαδήποτε αναφορά σε κοινότητες.

Πηγή:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/380908/o-protaitios-dikoinotismos-o-mantela-kai-oi-kyprioi

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.